dag 7, sluttampen

Publicerad 2009-02-28 05:19:09 i Allmänt,

eftermiddagen har spenderats inne i den lilla byn tsm med D. vi åt glass och mös. när vi kom hem gick någon timme till att packa ihop alla saker och tvätta lite. sen spenderades lite tid framför shrek med barnen och popcorn. ikväll har vi varit ute och ätit. även om min trötthet har varit enorm, och att jag känner muskler i min kropp som jag inte ens visste existerade, så har det varit en toppendag tillsammans med familjen..
  
9.00am imorgon startat bilen och 2h senare lyfter flyget. 5h tar det men iom tidskillnaden så är vi inte inne i NY förän 5.45pm. hoppas på att allt går smidigt. ipoden är på laddning, datorn likaså. godisen är inköpt och boken ligger i väskan. det enda jag oroar mig över är min rygg, resan hit var hemsk. det kändes som att någon stuckit en kniv i mig och var tredje sekund snurrade den ett varv. men ska försöka somna, så det ska nog gå bra.
  
nu somnar jag in, länge leve steamboat!
   

dag 7, mör och en del saknad

Publicerad 2009-02-27 18:37:26 i Allmänt,

åter en förmiddag spenderas med micah. resten av familjen är uppe i backen för ett sista åk innan vi åker hem imorgon. gud så mör jag är idag. hade planer på att gå level2 i skidskolan idag men ångrade mig snabbt när jag vaknade imorse. istället tar jag mig nog till starbucks för en kaffe. ska hinna med och packa också. för imorgon kommer jag hem emma. hoppas jag kommer hem i tid så att vi kan entra ett dansgolv <3
       
igår pratade jag med bruce, i förgår med jensan och dagen innan det med kollega. taip fick något sms och sara massvis med tankar. summer finns alltid hos mig, även om det så är mentalt. det får mig att inse att ni är det bästa jag vet. jag saknar er så att det gör ont :(
 

dag 6, i'm a star

Publicerad 2009-02-27 00:52:46 i Allmänt,

har spenderat 4 h uppe i backen. i solen. jag tar tillbaka allt jag tidigare sagt om mig själv på sidor. i'm a star. en gång ramlade jag, en gång. och det var i liften. allt gick smidigt, jag resten mig upp och åkte åt sidan, tills damen bakom mig inte kunde få stopp på sig och åkte rakt in i mig bakifrån. där låg vi i en hög, och dom fick stanna hela liften. haha, det var en syn. 
 
ikväll väntar jobb, M och L ska ut och äta och på bio. utöver att ställa upp så mycket som jag bara kan, så har jag ingen aning om hur jag ska tacka dom för denna resa..
      


dag 4, turistande

Publicerad 2009-02-25 01:36:38 i Allmänt,

i förmiddags stod jag på balkongen och tittade ut på backarn. om någon hade ställt mig på ett par skidor längst upp på toppen och bett mig att ta mig ner, så hade jag tagit av skidorna och kasat hela vägen ner på rumpan. så illa är det. 
 
det har varit en lugn dag. förmiddagen spenderades som sagt hemma med micah. i eftermiddags tog jag mig ner till den lilla byn här. turistade runt lite och tog en fika. ser in, jag har hittat gladsögon som är slående lika dom jag satte i sönder. glädje!. anyway, jag gillar det här, men en veckan räcker väl och länge. 4 dagar kvar, sen är jag hemma. ikväll jobbar jag, M och L har reserverat bord till klockan åtta. 


dag 4, jobb

Publicerad 2009-02-24 18:49:39 i Allmänt,

idag har familjen åkt iväg på äventyr, själv stannade jag hemma med micah. det är första gången jag jobbar sen vi åkte i fredags, så jag ska inte klaga. har satt igång brasan, hämtat upp cosmopolitan och bryggt kaffe. det är mys på gång. känner mig lite mör i kroppen efter gårdagen på skidor så en lugn förmiddag kan bara göra gott. och på tal om gott, det är bara på semster man kan äta ben&jerry peanut butter cup till middag och frukost med gott samvete. jag kunde inte motstå det saftiga erbjudandet igår, två paket för 7$. som hittat! 
  
när familjen kommer tillbaka ska jag ta mig ner till den lilla byn och titta på souvenirer. en steamboat colorado tröja står högst på listan.

dag 3, mörbultad

Publicerad 2009-02-24 02:19:26 i Allmänt,

jag och skidor, det är ingen bra match. en katastrofal sådan faktist. visst, jag stod på benen genom hela lektionen. eller ja, jag ramlade en gång. men bara lite halv, för halvägs igenom fallet lyckades min skidlärare chris hugga tag mig. L som stod längst ner i backen fick det på film, haha. efter 2h i backen gav jag upp och överlät mina skidor till M istället. därefter tog jag en koppp kaffe och studerade mäniskor. allt från snygga snowbordshunkar till söta små uppstoppade barn. vädret har förresten inte varit det bästa idag, det var lite synd. men kanske beger jag mig ut i backen senare i veckan för en grupplektion för nybörjare. we'll see.
  
jag vet inte om jag har sagt det, men jag får ju inte publicera bilder på barnen på bloggen. men idag knäpptes iaf en där man inte ser deras ansikten, och den fick jag tillåtelse att lägga upp. såå söta dom är :)  
     
      
igår kväll somnade jag till oscar galan, det är nog första gången som jag frivilligt ser den. och det är nog första gången som jag faktiskt har sett majoriteten av filmerna som nominerades. slumdog millionaire var näst intill nominerad i vartenda kategori, med all rätt måste jag säga. det är nog en av dem bästa filmerna som jag har sett.

dag 3, skidskola

Publicerad 2009-02-23 19:04:15 i Allmänt,

understället är på och skidbyxorna ligger på sängen. jag är inget annat än redo för att ta mig an backarna. men först lite soppa.

dag 2, skidprovning

Publicerad 2009-02-22 23:40:33 i Allmänt,

vaknade lite efter sju imorse, pigg och utvilad. hmm. när jag kom upp badade familjen hottub på verandan så jag satte mig och bläddrade i en cosmo och tog en kopp kaffe. sedan spenderades hela förmiddagen uppe i backen. skidor provades ut inför morgondagens skidskola och en lunch avnjöts i solen. satt och tittade på alla som far nerför i en hiskelig fart, jag önskar att jag var lika duktig. 
     
när vi kom hem var det naptime så jag tog mig till mitt älskade starbucks, home sweet home, och kände lite kontakt med omvärlden. kontakt i form av kollega ♥, det behövdes. saknde är stor. ohwell. den lilla byn här är så söt, ska utforska den mer lite senare med familjen. om en lite stund väntar snön och pulkaåkning. 
   
   

dag 1, hello i live here

Publicerad 2009-02-22 05:36:54 i Allmänt,

såå, då var jag framme. hel och välbehållen. aningen trött efter en lång dag. började imorse med att vi lämnade hotellet tiiidigt tidigt. sju timmar senare landande v i coloroado. kalla, soliga, vita colorado. som en saga. berg, berg, berg överallt. och mitt bland dom ligger vårt hus. och från mitt fönster är det det enda jag ser. snö och berg. jag beskriver mig själv som en solsemester-typ, men redan efter en dag här är jag helt såld. eftermiddagen har spenderats i snön lekandes. hela familjen, och jag. jag känner mig som ett barn på nytt. när vi kom in drack vi varm choklad och lagade mat. tacos blev det, m-m-mm. vi håller ju vanligtvis kosher i huset men här gäller inget sånt. det är underbart! jag ska passa på att njuta. 
  
min rygg är i princip död efter den långa flygresan. är supertrött, hemma i philly är klockan snart halv tolv och jag har varit uppe sen fem. men här är klockan snart bara halv tio så om jag ska komma in ni det rätta här så bör jag nog vara uppe en stund till. nu är jag 8h efter den svenska tiden, det är mycket. så konstigt det känns. men där hemma är det iaf mammas födelsedag. GRATTIS MAMMSEN! hoppas att du får en fin födelsedag. 
   

tre timmar kvar..

Publicerad 2009-02-20 20:16:19 i Allmänt,

spenderade förmiddagen hemma hos emma. vi och våra minstingar hade det supermysigt. tänkte promenera men vädret var inte så bra. solen sken, men kallt som attans. så det kaffe och dora de explorer i lekrummet istället. 
  
nu ska jag slänga i mig lite lunch, sen ska jag ett försök till att stänga min resväska. jag borde väga den, men jag har inte stått på vågen sen jag kom hit och det är inget jag kommer göra idag heller, haha. nu stängs datorn ner och nästa gången den öppnas är uppe i bergen imorgon kväll. resfebern börjar komma. om tre timmar är vi på väg. 
 
jag kommer saknar dig. och dig.

ipod på flyg?

Publicerad 2009-02-20 05:23:35 i Allmänt,

det går inte, jag hittar inget annat att roa mig med. springer mest rundor i rummet och kommer på saker jag glömt att packa ner. jag kom nyss på mitt pass, det hade ju varit bra att ha. får man förresten ha ipod på flyg? 
  
jag blev aldrig sjuk, som tur var. men jag mår fortfarande konstigt. 

cheesecake factory

Publicerad 2009-02-20 05:18:35 i Allmänt,

jag ska inte säga att jag hellre hade stannat hemma än att följt med till colorado, men jag är fan inte stort fan av snö och kyla. det här är första gången som jag packar till en skidsemester, dvs vinterkläder. jag har noll rutin. vilket många gånger under kvällen har slutat att jag har stått och tittat mig omrking i mitt rum. innan idag skrållade jag ivrigt ner på min msn för att se om taip var online, hon har rutin. men det var hon inte. jag har säkert packat helt fel saker. för myckte får det iaf inte bli, för man betalar för varje resväska i vikt. nu är iaf allt nere och kvar på golvet ligger endast det jag ska ha på mig imorgon kväll när vi åker till NY, samt det jag ska flyga i på lördagmorgon. 
  
ikväll har jag och emma unnat oss cheesecake factory. deras förrätter är så stora så att det blir en varmrätt för två. det var ljuvligt. vi avslutade med en chocolat mousse cheesekake. sen tog vi en runda på mallet innan vi åkte hem. höll hårt i plånboken efter min tidigar utsväning på 70$ på ett par skidbyxor. men vad skulle jag göra? jag hade inte tänkt att frysa häcken av mig för att jag hellre vill lägga pengarna på en fin klänning eller en utgång. så nej, ett par ordentliga skidbyxor blev det.
  
nu ligger jag i sängen och gnider benen mot varandra, jag är len. dagens powernap gör tydligen det lite svårt för mig att somna, men det kommer nog. får roa mig med annat sålänge.
  
godnatt!

7.59

Publicerad 2009-02-19 20:16:18 i Allmänt,

jag är mer död än levande. har vandrat runt som ett lik hela förmiddagen efter att jag försov mig imorse. vaknade 7.59 av att jag hörde fåglarna kvittra. jag börjar 8. rusa upp, slängde på mig en tjocktröja, borstade tänderna och 8.02 var jag med barnen. redan då var oddsen över att det skulle bli en dålig morgon ganska höga. 
 
har varit ledig en liten stund nu och då försökte jag ta igen sömn med en powernap. å vad djupt jag sov. måste rusa ner och äte lite lunch nu innan jag börjar igen om en kvart. det kommer mer sen, hej!

en säl? en utter?

Publicerad 2009-02-19 04:55:22 i Allmänt,

varför publicerades inte mitt inlägg jag skrev vid middestid? det var ju sån fint. jag tackade alla för alla presenter dom skickat, hämtade det på posten igår kväll. jag blev så glad så glad så glad. det kom lite tårar, men det var väl ganska väntat? 
  
attans vad jag är trött. det var inte mycket jag hade att komma med i bloggen idag inte. men jag tar igen det imorgon. somnar in gott nu. sviker till och med morgondagens spinningpass med emma. jag behöver sömn. natti!

half week

Publicerad 2009-02-18 05:15:00 i Allmänt,

jag skrev nyss ett lååångt inlägg. ett bittert sådant. om hur dåligt det gick på mitt quiz, hur många timmar jag jobbat och spenderat i skolan idag, hur dåligt jag mår, hur lite tid jag har över denna veckan. men vem orkar egentligen vara bitter?
    
well, imorgon är det onsdag. då har halva veckan passerat. och det betyder två dagar kvar till colorado. för på fredag bär det av till NY och morgonen därpå till colorado. en 5 timmars flygresa som jag gärna kunde ha varit utan. men det får det vara värt, för se vad som väntar mig.
 

den amerikanska kulturen..

Publicerad 2009-02-17 23:07:05 i Allmänt,

jag försöker att inte ställa mig frågandes till den amerikanska kulturen, människorna, och att vara så openminded så möjligt. men ibland är det fan omöjligt. utgången i lördags var något av det mest extrema jag har varit med om. var det så långt ifrån okej. gång på gång rann det över. men sen finns det också delen som jag har kommit till att älska..
  
har fått ganska mycket pluggandes gjort idag, vi får se hur långt det håller på kvällens quiz. har ingen aning om vad jag ska förvänta mig. i skrivandes stund har jag micah i knäet och boken framför mig i sängen. om en timme beger jag mig iaf. måste stressa, innan lektionen börjar så ska jag och emma hinna inom huvudbyggndade och betala parkeringsböterna vi fick förra veckan. bra jobbat där, haha. 

en sörja

Publicerad 2009-02-17 18:01:41 i Allmänt,

sitter i soffan och tittar på gilmore girls med M. jag tror att han är ett större fan av OC. han är allt lite fuzzy idag. försöker få lite pluggande gjort, men det går sådär. så bitter jag känner mig, mår fortfarande inte hundra. men vädret är iaf fint, det är alltid något. dock har jag inte varit ute idag. oh nu började huset fullt, han kanske gillar det bättre?

här, här är jag!

Publicerad 2009-02-17 05:58:07 i Allmänt,

tiden bara rusar förbi. jag hinner inte ens se det. men sen kommer stunden när det når mig, när jag stannar upp. och faktiskt inser vad det är som händer. med mig, runt omkring mig. den känslan går inte att förklara. igår kväll hände det. andra gången sen jag kom hit. satt i bilen på väg hem från city. det var mörkt ute, och jag hade hela staden framför mig. museum of art, city hall. lyssnade på the scientist och åt hershey's choklad. jag log hela vägen hem.
     

en månad..

Publicerad 2009-02-17 04:37:17 i Allmänt,

mitt internet la av idag, har inte kunnat ansluta till det trådlösa här hemma efter torsdagen/fredagens strömavbrott. så ikväll ringde L till kundtjänst och efter att tag fick jag komma in på linjen. det var en upplevelse. inte nog med att jag fick översätta mitt svenska microsoft vista ord för ord till honom, han bröt något enormt också vilket gjorde det ännu svårare för mig att förstå när jag skulle översätta tillbaka vad han sa. men vilket team jag och salvador utgjorde, tillslut var jag ansluten. 
     
dagen har varit bra. fortfarande mår jag konstigt, så det var ren glädje när M berättade att hon skulle ta barnen på bio. så fyra av mina fem arbetandes timmar idag blev med enbart micah. vi sov, åt och tittade på OC. ikväll var emma här, OTH, gossip girl och en gnutta pluggandes. ska återgå till min jättebok nu, har kursens andra quiz imorgon. det kommer gå åt helvete!
   
en månad kvar vänner..

amish

Publicerad 2009-02-16 17:27:34 i Allmänt,

när vi gick ut på terassen för en timme sen var det inte särskilt varmt. men nu, nu värmer solen. filten har åkt av och jag känner hur det bränner i ansiktet. jag kan inget annat än att älska våren. jag och emma har bestämt oss för att ta en dagstrip till amish folkt. dom bor i lancester, inte så långt ifrån oss. det kan väl bli intressant? 
 
nu ska jag packa ihop alla mina saker och bege mig hemåt och åter intstallera mig i mitt rum.

it's morningtime

Publicerad 2009-02-16 16:48:35 i Allmänt,

dom sista timmarna på mina lediga dagar avnjuts i solen med äggmackor och lite kaffe. om två timmar är jag tillbaka till verkligheten.   
    

i dont even like swedish fish

Publicerad 2009-02-16 05:25:58 i Allmänt,

först, gud så dåligt jag mår. antingen börjar jag bli sjuk, eller så är det spår efter helgen. självförvållat, såklart, men ändå tycker jag synd om mig själv. 
  
igår var det vi och väskan. vi tog vårt nattliv ett steg längre och bröt oss loss från madriver och begav oss till drinking. ett sådär ställe, men med rätt sällskap kan det aldrig bli misslyckat. därifrån begav vi oss till southstreet för lite nattamat. där har också dagen spenderats med sushi, entourage och sömn. några u-turns senare sitter jag hemma i emmas soffa och myser. grillkorv och spagetti har nyss förtärts. chips och dippa, och en film, väntar oss.

det har med andra ord varit en kanonhelgn. en låång helg med 3,5 dagars ledighet. me like. har inte varit hemma sen torsdagskväll, ibland kan det behövas lite andrum. men nu saknar jag mina barn. börjar jobba 1pm imorgon så ännu en natt ska spenderas hemma hos emma. 
   
ps. jag tar tillbaka mina anklagelser om att hon skulle vara en dålig fotograf. jag hade med min kamera igår, och jag knäppte ett kort. ett ynka kort.

Yuengling

Publicerad 2009-02-15 04:20:18 i Allmänt,

som det kan gå. min mage är dubbel storlek av all kolsyra, jag är inte längre van. men jag mår bra. nästan för bra. dimman börjar tjockna. och jag kan inget annat än att gilla det. och på tal om att gilla, man förstår säkerligen redan det. men jag vill ändå berätta hur mycket jag tycker om emma. vad skulle jag gjort utan henne? hon är guld värd.
       

ensamma själars kväll

Publicerad 2009-02-15 03:03:48 i Allmänt,

åh vilken mysig valentines dinner jag och emma har haft. en stor köttbit som avslutade med en smarrig chokladkaka. m-m-mm, det bästa på länge. nu slinker öl efter öl ner om ett tag ska vi ta tåget in till city. vi börjar kvällen själva men avslutar den tillsammans med gårdagen sällskap. ensamma själars kväll. men tillsammans gör vi det bra. så bra.

update

Publicerad 2009-02-14 19:17:21 i Allmänt,

det blev fyra bilder som knäpptes igår, och lika många videos. emma är en värdelös fotograf. ikväll är det min kamera som följer med. 
 

  
nu väntar en powernap, har lite sömn att ta igen. för just är jag så trött så att saker som egentligen är ordentligt tråkiga blir hysteriskt roliga.
    
ps. bira, jag var fortfarande vaken! hihi.

mature as a 23 year old

Publicerad 2009-02-14 18:50:08 i Allmänt,


  
gud så gammal jag känner mig. såå mycket äldre än igår. emma, mike och co gjorde min 23:e födelsedag till en minnesvärd sådan. efter dryck och dans slutade vi upp på madriver för ja, ännu mer dryck och dans. det var fullsmockat med folk. vi skakade rumpa och när lamporna tändes begav vi oss tillbaka till southstreet.
 
morgonen startade med en ekonomisk tågresa hem för att släppa ut emmas goose. därefter gjorde vi det ett mcD besök och nu sitter vi i här i soffan och funderar på vad kvällen har för oss. det lutar åt en romantisk middag och en utgång på det.  me like!
  
- oh emma, now when i'm 23 my brain is fully developed.
- ah, du blir inte smartare än såhär alltså.
 
- so emma, two lonely souls on valentines day.
- NO, three, annica too!

    
ps1.
 we never found the lost horse
ps2. wanna be my valentine?

tell me i look cool!

Publicerad 2009-02-14 02:31:07 i Allmänt,

23 år erfaren nu, ändå saknar jag mina vänner som ett litet barn. taip, nu entrar jag dimman på andra sidan antlanten. ungefär i tid med att du entrar slagthuset. jag saknar er, kan vi fira min födelsedag lite när ni kommer också? :)
  
och ljuvliga fredag, återigen är du här. magen är mätt och viner är i glaset. vad skulle jag gjort här utan emma? en galen kväll väntar oss inne i city. ikväll är vi ett par, inte en trio. startar hemma hos M, sen bär det vidare ut. vi får se vart dimman tar oss. ikväll ska den iaf vara tjock, tjockare än någonsin förr. emma får hålla min hand, så jag inte går för långt in. kvällens krav är som sagt unlimeted amount of hugs, dans dans dans och att inte sluta up på M's badrumsgolv.
  

       
<3
 
ikväll ska vi leta efter den vilsna galopperande hästen. hoho, var är du?

fredagen den 13e

Publicerad 2009-02-13 16:54:45 i Allmänt,

nej för idag är det ingen vanlig dag, för idag är det min födelsedag. hurra hurra hurra! idag ska jag göra precis vad jag behagar. precis vad jag behagar. grattis till mig!  
    
 
var det en fluga eller? bzzzz ..

aka blondinbella

Publicerad 2009-02-12 21:59:05 i Allmänt,

jag känner mig som en jävla blondinbella när jag skriver detta, men det är så skönt att känna att man har utvecklats som person. den senaste tiden har jag gjort och sagt saker som förvånat mig själv. kollega, du om någon hade varit stolt över mig.
  

hoho power?

Publicerad 2009-02-12 21:43:41 i Allmänt,

lådan på polen utanför huset exploderade och allt blev tyst. och där var strömmen borta. det var runt lunchtid. 24h ska det ta innan den är tillbaka. inte nog med att mitt rum blir iskallt om jag inte använder mitt extra element, jag har varken TV eller internet heller. famlijen ska åka till en kusin och övernatta där. själv beger jag mig nog till E.
 
so, the plans for tomorrow. vi tar det som det kommer. jag är ledig hela dagen, vilket jag ska njuta extra mycket av. sen vankas det tacos hemma hos E och därefter tåget till M inne i city. vi fortsätter att bygga broar. mitt enda krav inför kvällen är unlimited amount of hugs, massa massa dans och att jag inte slutar upp på M's toalett. 
  
nej om jag skulle ta mig från starbucks och åka hem och se om jag behöver jobba ikväll eller inte. 
  
- why are you licking the table?
- i'm sharing my germs.

hurtigheten själv

Publicerad 2009-02-12 13:20:48 i Allmänt,

såå, klockan är lite över sju. har redan hunnit med ett spinningpass och ett starbucks besök tillsammans med emma. så hurtig jag känner mig. nu väntar duschen och sen väntar jobb. idag är en annica&micah-dag. jobbar 8am - 1pm och 5 -10pm idag. varav jag bara har B och D en timme på morgonen. jag och M har inga större planer, mest sova och äta. kanske gå en promenad om blåsten lugnar ner sig. har jag tur så kommer emma och G på besök på förmiddagen. 
 
happy 1 day before your birthday..

[ me - jeo ]

Publicerad 2009-02-12 04:01:03 i Allmänt,

vilken dag. vilken kväll. vilken värme. vilket sällskap. vilken middag. vilken tårta. vilken känsla. vilken saknad. vilken trötthet. vilken förvirring. vilken längtan
      

  
5.15am ringer klockan, en halvtimme senare sitter jag på sadeln. åter igen, vad har jag gett mig in i? ska försöka somna in nu så jag är någorlunda pigg när jag vaknar. men jag somnar iaf med ett leende, tänk vad små små ord kan gör en glad..

lets blame the weather

Publicerad 2009-02-11 19:00:25 i Allmänt,

alla synder, alla känslor, allt. jag och emma skyller det på vädret. det är lika bra. nyduschad och redp för att jobba. dock börjar det kännas i kroppen att jag varit uppe sen 5.20 imorse. ögonlocken börjar falla. jag kanske ska ta en nap med mina småpojkar när jag börjar jobba om några minuter. ikväll väntar en lite födelsedagsmiddag med familjen och emma och ylva. m-m-mm. men jag önskar att mamma vore här.

lovely!

Publicerad 2009-02-11 15:13:43 i Allmänt,

jag hade på känn imorse att det skulle bli bra väder, jag hade rätt. upp mot 15 grader. barnen kläddes i vårjackorna och skickades iväg till skolan. själv sitter jag i sängen och dricker kaffe. om en stund ska jag ta mig till min phys. 
  
återigen gav morgonens badrumsbesök mig ett leende på läpparna. happy 2 days to your birthday. en nalle. barnen döpte den till ylva. haha. 

    

it's mooorningtime

Publicerad 2009-02-11 13:17:49 i Allmänt,

all cred till emma som motiverade mig till ett spinningpass klockan 6.00 imorse. och lite till mig med som faktist genomförde det. men det var skönt att komma upp. och det var inte kyla jag möttes av när jag klev utanför dörren klockan 5.40, det var mer en vårvärme.  
   
gårdagens class var något mer givande än den första. mycket är egentligen upprepning av vad jag redan läst på högskolan men iom att alla begrepp och termer är på engelska så blir det intressant på nytt igen. dock satt jag och smuttade på den största möjliga mugg kaffe under den första timmen för att hålla mig vaken. kaffet började verka precis när vi slutade, bra tajming. så väl i tid när jag skulle somna in var jag pigg som en lärka. 
  
neej, dags för lite frukost!

M och jag

Publicerad 2009-02-10 21:47:05 i Allmänt,

mina små pojkar vaknade klockan tre, så två timmars lugn blev det för mig. missy åkte nyss upp till mallet med D och B så jag och M ska gå på en promenad. funderar på att gå upp till starbucks och vända men det kommer bli en jävla uppförsbacke på vägen tillbaka. frågan är om det är värt det för att jag ska få mitt eftermiddags kaffe? hm. 

chestnut hill

Publicerad 2009-02-10 19:37:50 i Allmänt,

förmiddagen har spenderats tillsammans med emma och våra små pojkar. vi satte dom i vagnar och traskade ner med dom till chestnut hill, en halvtimme tog det. fikade lite på starbucks uteservering och sen traskade vi hem igen. lekte lite i trädgården och sen var det dags för mig och B och köra hem för lite lunch. nu sover dom. dom? vad konstigt det kändes att säga. men M är ju under mitt ansvar nu också. jag gillar det. jag skulle kunnna bo i chestnut hill. jag skulle kunna gifta mig med en man och uppfostra mina barn där. det är lite gilmore girls över den lilla byn. små små gator med små söta butiker. 

00.07

Publicerad 2009-02-10 06:06:45 i Allmänt,

ligger i min säng, halvdöd. trött i huvudet och kropp. det känns som att mina ben fortfarande trampar efter kvällens spinningpass. att spinna imorgonbtti kändes inte längre som ett alternativ. plus att jag jobbar 8am - 6pm imorgon, 10h var det ja. sen är det class 7 - 10pm. åh det är en jobbig dag. för att jag och emma ska klara oss igenom den så ska vi ha en playdate med våra pojkar på förmiddagen. dock vet jag inte hur hälsosamt det är för B har gått och kärat ner sig i emma verkar det som, haha. 
  
nä, godnatt!

BOILIN'

Publicerad 2009-02-10 04:53:22 i Allmänt,

det tog tre stycken personen för att lösa hur vi skulle få in förra helgens bilder i datorn utan en sladd. men till slut gick det. 
    

jävla gossip girl

Publicerad 2009-02-10 04:13:41 i Allmänt,

måndagkväll och här sitter vi på mitt golv alla tre och pluggar, måttligt besvikna över att det återigen är gamla avsnitt av OTH och gossip girl som visas. vad är det för fel egentligen, varför drar dom ut på det så? visserligen är gör det kanske att vi får lite gjort, men samtidigt kan jag inte låta bli och hata det. för jag spenderade 2h skrivandes på starbucks för att kunna lägga tid på annat kväll. 
   
ohwell, boken är köpt, dagen är avklarad. jag är nöjd!

happy birthday week

Publicerad 2009-02-09 13:30:23 i Allmänt,

med 6h sömn i bagaget känner jag mig på något konstigt sätt ändå utvilad. ska bege mig till montCo nu. det sorgliga är efter mina 3 tidigare besök där, att jag aldrig förr skört själv. så lite nervös är jag. mer först, ett stopp på starbucks!
   
min värdfamilj är den sötaste som finns. när jag kom in i mitt badrum låg där ett litet paket; dear annica, happy birthday week! klockan är bara halv åtta, och jag kan redan säga att dom gjorde min dag!

are you awake?

Publicerad 2009-02-09 06:10:59 i Allmänt,

söndagkväll, återigen. den tyckts återkomma. och jag intar den med samma känsla som allitd annars. det var längesen jag mådde bra en lördagmorgon och en söndagmorgon. men helgen har varit bra. många timmar har spenderats i vårsolen tillsammans med en kopp kaffe. om det så varit starbucks, wawa eller hemmabryggt. smakat gott har det iaf gjort.
   
men helgen har gått fort och imorgon är det måndag igen. en kort vecka väntar mig, det gillar vi. ledig halva måndag, fredag, lördag och söndag. visserligen har jag phys måndag och onsdag och på tisdag har jag mitt första quiz i child psych. plus en födelsedagsmiddag på onsdag och födelsendagslunch på fredag. på kvällen ska det firas inne i philly. planerna inför lördag och söndag är fortfarande oklara. för att summera, det kommer bli en bra vecka. 
  
nu väntar sängen, ska upp tidigt för åka till montCo innen min phys halv tio. måste köpa boken till classen, har fortfarande inte gjort det. 150$ kostar den, jag ska aldrig mer klaga på dyr kurslitteratur i sverige. 
     


     
GO SPYKIDS!

ett pris

Publicerad 2009-02-08 16:54:26 i Allmänt,

ett pris! det är vad jag förtjänar efter gårdagen. tog över dom klockan sju och en timme senare sov dom gott alla tre. så nöjd jag var :) M och L kom hem vid nio och då begav jag mig till emma. det blev nachos med dip och mys. 
 
sitter i emmas säng nu och funderar på vad vi ska göra av vår söndag. det är ganska varmt och solen skiner lite halvdant. det kanske blir en frulle på i-hop, eller kanske mallet. antagligen både och. vi får se helt enkelt! snön har iaf smält bort nu och ingen är gladare än mig för det. 

såå..

Publicerad 2009-02-08 00:11:39 i Allmänt,

just nu sitter båda barnen skrikandes i vars en timeout. det ska bli spännande att se hur det går för mig när jag ska ta över kvällens kaos om tjugo min :S och en huvudvärk som kommer redan krypandes. oddsen för om kvällen kommer bli lyckad ser ganska dåliga ut. men jag tror på mig själv.
  
ohwell, nu ska jag packa min väska inför kvällens trip till emma.

AP-möte

Publicerad 2009-02-07 23:14:51 i Allmänt,

såå, nu var jag tillbaka. det var värre än någosin. massa människor, ihoptuttade för att dom har en sak gemensamt. det kan verka trångsynt, men gud. nästa möta missar jag, då är mina vänner här. får ta igen det över en kaffe på starbucks tsm med min LCC. men det är det värt, för det är till och med trevligt. 
 
nu ska jag ta en powernap innan jag börjar jobba. jobbar 2,5h men jag fasar. ikväll är den första kvällen jag lägger ner alla tre för natten. till och med den första gången jag är ensam med alla tre. emma säger att jag måste tro på mig själv, det är svårt i detta fallet. haha. det återstår att se hur det går. håll tummarna för mig! själv håller jag tummarna för att L ska bada barnen innan jag börjar. då hade jag haft ett problem mindre ikväll.
  
sen beger jag mig till emma när jag slutar vid 9pm. hon jobbar också så jag ska sällskapa henne. we're all in this together.

grönö

Publicerad 2009-02-07 20:13:45 i Allmänt,

jag och emma tog hennes monsterbil till IKEA. det är stor. enorm. men störst först, som alltid annars. väl framme blev det dom efterlängtade köttbullarna, singoallakex samt en grönö-lampa. jag har tröttnat på att resa mig från sängen varje kväll för att gå och släcka taklampan.  

   


    

nu väntar februari månads au pair möte. helst hade jag avstått, men tyvärr har vi inget val, det är en del av vårt visum. och idag är det bowling som står på schemat. vi får se om jag blir publik eller om jag bowlar en runda. 

IKEA

Publicerad 2009-02-07 16:24:22 i Allmänt,

gud så utvilad jag känner mig idag. och svullen. men det är en helt annan historia. dock vaknade jag upp med ett jävla yrväder till hår. la mig direkt efter en dusch och sen måste jag vänt och vridit på mig en massa för som jag ser ut. ska göra något åt det, sen ska jag ta mig till emma med ett snabbt stopp på banken först. idag är det som sagt ett IKEA besök planerat medsvenska  kötbullar och pannkakor till lunch. m-m-mmm!

fulla och glada!

Publicerad 2009-02-07 04:31:59 i Allmänt,

den ljuvliga fredagen blev precisl ika ljuvlig som alltid annars. lite annorlunda, men fortfarande ljuvliga. jag och emma tog oss till chili för en romantisk middag för två. ylva stackaren jobbade. det blev en tidig kväll, men jag laddar inför morgondagens besök på IKEA. 
 
den senaste halvtimmen har dock jensan och louise roat mig på skype. fulla och glada. eller ja, väldigt fulla och väldigt glada. det var lovely att se. tänkt att jag ska få vara sådär full och sådär glad med dom om bara ett litet tag. jag hörde hur jensan kräkte upp sin kebab i bakgrunden på toaletten, till och med det saknar jag. och vi kunde till och med säga vi ses snart. fast det hade ju varit trevligt att pratas vid innan! haha.
  

B och D, you gotta love them!

Publicerad 2009-02-06 22:14:49 i Allmänt,

barn är allt härliga. B och D får mig att skratta tårar dagligen. av saker dom säger, av saker dom gör. hur dom tänker, och hur dom lägger fram det. B är bäst på att ta stora ord i sin mun. som när han säger tell me all about your day annica på vägen hem från förskolan. eller som förra veckan när jag frågade han om han behövde go potty. då svarade han, i'm fine thanks. och efter en stund kläckte han ur sig let's talk about it at lunch annica. D är mer imponerande, hon hör saker en gång och snappar upp det direkt. i oktober döpte jag min häst till sara, för två veckor sen döpte hon sin nya docka till sara, just like my swedish friend. hon är så smart. smartare än vad jag någonsin kommer bli.
 
igår hade vi en liten faj i bilen på vägen hem från emma. hade kopplat in min ipod till stereon. jag ville lyssna på tiny dancer, D på single ladies och B på bom bom di dam dam (disturbia). efter att ha kört halva vägen så enades vi om strawberry fields forever. som sagt, dom är smartare än vad jag någonsin kommer att bli.
    
tidigare igår kom jag och B intrippandes på starbucks. and it was negroday så vi slog oss ner och pratade en stund.
 
starbucks man - so, you dont work today?
me - yeah i work. why?
starbucks man - well you got your kid today?
me - NO this is not mine! this IS my job!
 
när M kom hem i efter middags efter att ha hämtat kom hon skrattandes till mig. B hade frågat henne om jag skulle med till mallet i eftermiddag, hon hade sagt no, annica is not working this afternoon. som svar fick hon oh, annica is working on starbucks today? haha, jag doog! som saker och ting kan uppfattas.
  
B and D, you gotta love them!

annica <3 usa

Publicerad 2009-02-06 21:42:39 i Allmänt,

idag firar vi 4 månader, jag och mitt USA så hur går vårt förhållande? upp och ner skulle jag vilja säga. men topparna är fler än dalarna, betlydligt många fler. jag trivs. trodde aldrig att vi skulle klara oss såhär bra, och ha så skoj tillsammans. ja jag och mitt usa, vilket liv. vilket år, och det här är bara början. 
   

ljuvliga fredag, i en annorlunda bemärkelse

Publicerad 2009-02-06 18:40:04 i Allmänt,

det skulle vara en lögn att säga att min dag har varit slitsam. jobbar i skrivande stund. halvt liggandes i soffan, med en micah sovandes på magen och datorn i knäet. tittar på celebrity rehab. emma och hennes lille pojke har varit här på förmiddagen och myst och ätit lunch. äggmackor med kaviar blev det. om en liten stund slutar jag, då får vi se vad jag road mig med. ljuvliga fredag!

done!

Publicerad 2009-02-06 05:03:47 i Allmänt,

såå, då var denna dagen avklarad. en hemsk dag som på något märkligt sätt lyckades avslutas ganska bra. inget specielt egentligen. jag och emma kelade lite på gymmet, sen åkte vi och träffade ylva på starbucks. 
    
jobbar bara 7.30am - 12.30pm imorgon, min första micah-dag. lite nervös är jag allt, men det ska nog gå bra. emma och hennes pojke kommer över på lite förmiddagslek. jag erkänner, denna playdaten är inte för våra barn ;) sen får vi se vad helgen bjuder på. hur mina förkylda vänner mår. och hur stark min övertalningsförmåga är. visserligen jobbar jag lördagkväll, dock bara 7 - 9pm. något ska vi nog se till att hitta på. det ska iaf bli kanonväder, 10 graderC på lördag och söndag.
  
ps. tänkt en bakad potatis på baked potato place. en sallad på grafitti. en biff på jensens, en gryta på thai thai. en vitlöksburgare på stippes. en scones på espressohouse. en kebab på falafel no1. en fransk utanför etage. två pölse med ketchup på slagt. tänk svensk mat istället för detta kosher-träsk. som jag saknar det. 

:(

Publicerad 2009-02-05 19:37:15 i Allmänt,

min mammas hälsa går före allt. men va fan ska den motarbeta henne så för? varför kan inte hon som alla andra få må bra. hon om någon förtjänar det. besvikelsen är stor. enorm faktist. men det är inte läge att vara egoistisk. jag älskar henne.
 
såå, nästa veckas semester inställd. jobbar på som vanligt. skulle haft min februari weekend off denna helgen egentligen, men flyttar den till nästa då jag egentligen skulle ha semester. så att jag kan fira min födelsendag ordentligt ändå. det kanske blir NY, det kanske blir här i philly. i vilket fall så har emma och ylva lovat att göra den perfekt. 
 
i skrivande stund skulle jag jobbat. men är alldeles för känslig. missy gav mig lite egentid. hon gav mig också femton miljoner kramar och minst lika många värmande ord. hon är en alldeles underbar person. om en stund ska jag åka och hämta D, sen ska vi köra över till emma på playdate. hej!

fullsmockat

Publicerad 2009-02-04 04:25:51 i Allmänt,

jag försöker få saker att gå ihop med tiden jag har här. från resor, weekends off, besök, roadtrips till playdates, starbucks och class. allt ska in. och allt ska prioriteras. emma försökte agera lite persona planner i söndags, det gick sådär. 
   
6 - 15 februari  mamma på besök
20 - 28 februari colorado, skidsemester
15 - 22 mars florida, disney world
23 - 29 mars jensan, taip, louise och pillan på besök
  
jag kommer bli så bortskämd på roligheter så det är inte sant. efter vännerna åker hem så kommer det väl bli som efter veckorna kring jul och nyår, verkligheten slår mig med en smäll! då får jag se till att njuta av våren istället. och alla picknickar jag, emma och ylva ska ha. och promenader inne i city. det märks hur mycket jag läntar till våren. mycket.
 
och btw mina vänner, jag har fått ledigt från onsdag kväll till måndag förmiddag. great ha? :) jag längtar sååå!

0:a

Publicerad 2009-02-04 03:16:43 i Allmänt,

 
visst, snöovädret innebar att skolan blev inställd och jag kände mig lyckligare än ett barn på julafton. men jag vill ha vår. solen och värmen får hela min kropp att spritta. som igår, jag brände mig till och med sittandes på starbucks dom där två timmarna. och nu ikväll kunde jag inte ens köra till E och mysa efter min spinning. vilken berg- och dalbana. 
    
gillar att du ringer fyllesamtal till mig jensan, misstro mig inte, men vad gör du festandes på en tisdag? haha.
 
jag fick gå av kvällens spinningpass, ryggen orkade inte med sista låten. kändes som tusen knivar stack in på ett och samma ställe. jag hatar att gå av. kände mig som en stor nolla. 0:a. om den ändå kunde bli bra, perfekt bra. 
    
arbetsdagen var 10h lång, 10h i sträck. men den gick relativt snabbt. imorgon blir det värre, det är veckans värsta dag. 8 - 9am och 12  - 9pm. men som vanligt så ska jag och E försöka få in en playdate på eftermiddagen, allt känns så mycket lättare då. och för att förtydliga så är det inte bara jag och E som pushar ihopa våra barn, dom älskar varandra. det kan visserligen bli ganska kaotiskt ibland. en som nyss fyllt två, en som fyller tre snart, en som fyller fyra om ett tag, en som fyller fem om ett tag, och en som fyller sex i slutet av året. men dom reder det ganska bra själv. 
  
ikväll ska jag försöka somna in i tid, inom närmsta timmen iaf. är trött och sliten i kroppen. tänk att jag ska ha 10 dagars semester snart. så välbehövligt.

please touch museum

Publicerad 2009-02-03 19:59:41 i Allmänt,

och så vände det. från vårväder till snöstorm. skolan blir säkert inställd ikväll, det är jag inte bitter över. har inte fått tummarna loss att köpa boken. 
  
förmiddagen har passerat. jag och emma tog våra små pojkar till please touch museum. det var trevligt, dom är så söta tillsammans. det är som en stor värd med mcD, tåg, mataffär, sjukhus m.m. allt i barnens storlek. 
    
måste äta lite lunch, men vet inte vad. åh.

en måndag full av godheter

Publicerad 2009-02-03 05:59:54 i Allmänt,

åh vilken bra dag det har varit. full av godheter. vännerna kommer, solen har värmt mig, frågan ställdes, OTH var bättre än någonsin, jag fick middag från peace a pizza, phys gick bra, spinningen likaså. som sagt, full av godheter. och det är 4 dagar tills mamma kommer. 
  
 
morgondagen känns inte lika spännande. jobbar 10h i sträck sen ska jag stressa till skolan. men jag och emma ska ta B och G till ett zoo i philly på förmiddagen, det får nog tiden att gå lite snabbare. hoppas bara att det inte blir massa snö, tyvärr har dom pratat om det. jag orkar inte med alla dessa väderskiftningar. kan det inte bara bli vår? nu.

48 dagar

Publicerad 2009-02-03 05:47:20 i Allmänt,

jag vet inte var jag ska börja. glädjen är enorm. enorm. och nedräkning har börjat. om 48 dagar kommer jensan, taip, lullan och pillan. förstår ni? till mig, till mitt philly. 
 
      

dear monday

Publicerad 2009-02-02 19:42:28 i Allmänt,

större delen, förutom phys besöket 9.30 - 11, har spenderats på starbucks uteservering. för idag skiner vårsolen såpass mycket att till och med skinnpajen var för varm. en kopp kaffe, lite lunch och bra sällskap, you gotta love it!

  

   

  

nu väntar jobb i 4,5h. ska hämta D och ta henne till swimcalss. ikväll ska det spinnas och sen är det  OTH och gossip girl. men innan allt detta ska jag ringa jensan.

streets of philadelphia

Publicerad 2009-02-02 06:31:35 i Allmänt,

vi har gått, gått och gått idag. men så bra det har varit. började med en låång promenad på philly's soliga gator för att hitta det rätta matstället. det blev hard rock café som fick stilla vår hunger. åh så gott det var, en riktig burgare. efter maten promenerade vi vidare i några timmar i affärer och hann med en kaffe på starbucks. vid fem kände vi oss ganska nöjda. så tog oss till south street och avnjöt sushi till almost famous. ett bra slut på en bra dag. runt tio tog vi tåget hem och timmen senare klev jag in genom dörren här hemma. tack emma för denna dag. och för denna helgen. and for everything.

  

  

  

mina ben sover, men jag är vaken. så trött jag är i kroppen. ska lägga in låtarna på min ipod dom jag laddat ner ikväll, sen ska jag somna in.
  
ps. om fem dagar kommer mamma.

hej söndag!

Publicerad 2009-02-01 17:52:13 i Allmänt,

då var söndagen här, jag hälsar den varmt välkommen. söndagarna är inte längre som dom brukar vara. plötsligt kan jag göra vad jag vill. jag har inte längre match, inte längre dömning, inte längre knattarna. det var nog tio år sen sist. nu lämnar jag mitt kära abbington och beger mig in till city. på återseende!

<3

Publicerad 2009-02-01 07:18:08 i Allmänt,

skypade med jensan och kollega innan. glädjen var enorm, ni är ljuvliga. om jag hoppas riktigt mycket så kanske det blir av. hoppas hoppas hoppas. för det hade varit oslagbart!
  

ruby tuesday

Publicerad 2009-02-01 05:34:16 i Allmänt,

det blev en mysig middag för två på ruby tuesday ikväll. vi åt tills vi mådde dåligt. och sen fortsatte vi att äta lite till. gott var det. och trevligt med. tack emma.
  
är trött, men inte tillräckligt för att somna. tänkte gå ner och lägga mig i soffan, sätta på en film från on demand och äta min ben&jerry glass. morgondagen har lovat värme, upp mot 10 graderC. härligt härligt. så vi tänkte fånga dagen och åka in till city och strosa runt i vårvärmen. förmodligen med ett besök på museum of art. jag ska springa i trappan som rocky! trevligt ska det bli.

liqour first, beer later!

Publicerad 2009-02-01 02:40:48 i Allmänt,

så, vad finns det att säga om gårdagens kväll i city? jag skrattade, dansade, spelade dart och drack på tok för mycktet. men det händer även den bästa. roligt hade jag iaf. vi har allt byggt bra broar vi emma. 
 
missy är ute och köper ben&jerry. lovely! sen väntar mat för mig och emma. mat mat mat. så hungriga vi är. helst hade jag velat ha kebab, men får väl hitta något substitut för det det kommande året. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela