6 av 10

Publicerad 2009-03-31 20:08:25 i Allmänt,

nu är 6 av dagens 10h avklarade. och det har varit lugnt. om en timme vaknar huset till liv igen skulle jag tro. och jag med, för just nu är jag mer åt det döda hållet. behöver nog några dagar för att samla ihopa lite krafter efter veckan som gått. hrm.. 
  
ikväll väntar skola. jag fasar. det är inte alls skoj, det är för svårt :(
  
brody - let's put all the au pairs in the bag..
me - the what?
brody - the au pairs ( håller upp ett päron)

tisdag

Publicerad 2009-03-31 13:58:04 i Allmänt,

om en stund landar vännerna hemma i sverige. så konstigt det kändes igår, när dom skulle åka på ett håll och jag på ett annat. och även om jag visste vad som väntade mig här hemma så har jag nog sällan kännt mig så ensam.
 
idag är det iaf tisdag, den låånga dagen. ska försöka somna in med M i hans nap vid 9.30 när B åker till simskola. eller så kanske emma kommer hit? mest av allt hade jag behövt packa upp, och städa undan. men vi får se hur det blir med det. nu; kaffe och lite frukost med barnen. jag ljuger om jag säger att jag inte saknat dom i helgen.. :)

onsdag eftermiddag till måndag förmiddag

Publicerad 2009-03-31 06:52:09 i Allmänt,

mina sex senaste dagar går egentligen inte att beskriva med ord. från det att dom klev av tåget på jenkintown station i onsdags tills det att vi kramades hejdå utanför south street diner idag. att dom har fått träffa mina värdfamilj och vänner, ätit frukost hemma på winter rd, fått förfesta några blocks från south st, skaka rumpa på madriver, gjort en macka på wawa, vandrat upp och ner på gatorna i old city, tagit en kaffe på starbucks och fått känna på phillys vårvärme. det känns obegripligt. men jag är så lycklig. utöver allt detta så har många tårar fälts, händer hållts och kramar ägt rum. att jag har kunnat presentera mina svenska vänner här har varit en underbar känsla.
 
tänkte summera veckan lite kort. när vännerna kom i onsdags åkte vi tillbaka till mitt hus, hade några timmar kvar att jobba. när jag var off begav vi oss till hibatchi för middag. senare somnade vi alla in tillsammans i mitt rum.

torsdag förmiddag spenderade vi hemma. det blev svenska pannkakor till lunch tillsammans med missy och barnen sen begav vi oss till king of prussia. efter fem affärer hade vi stillat vårt behov. efter att ha gjort oss fina tog vi tåget till philly, checkade in på hostelet och begav oss vidare till matt. en hellyckad förfest följdes upp av några timmar på dansgolvet på denim. denna kväll uppdaterades shopping cart med veven.
 
fredagen startade vi med en lunch på south st diner och ytterligare ett flertal timmars vandrande upp och ner för gatan. jag skulle vlija erkänna en liten förälskelse i gatan. mot kvällen intog vi lite sushi, gjort oss fina, och begav oss till oh-fuck och t-man. efter ett och annat uppträdande med we're sweidish tog vi oss till madriver för att skaka rumpa till lamporna tändes. kvällen tog sin ände efter en och en annan macka på wawa. 
    
efter en hård fredag var skaran som på lördagen besökte south st. diner en färre. också eftermiddagen delade på oss, några föredrog en powernap medans jag och taip begav oss på en powerwalk. med vår guide gick vi fler steg än vad vi sammanlagt gjort tidigare under vår vistelse i philly. men jag älskade det. city hall, love plaza och museum of art. turistande av hög grad med andra ord. också denna kväll tog fart på s.s, och efter att ha skrålat till hey mickey på en bar några blocks därfrån tog vi oss till hostelet och somnade in gott. 
  
söndagen var tung, och efter en lunch och lite turistande så spenderades några timmar på locket för att ladda upp batterierna inför kvällens all-you-can-eat-sushi. louise kom på en hedrande 1a plats med 24bitar. jensan på en stabil 2a plats med 22bitar. jag själv slog mitt förra rekord på 15 med 3bitar. taip kom på en tveksam sistaplats med 11bitar. men för att vara en tidigare sushi-oskuld så får hon vara stolt. pillan åt 1/2bit, hon var duktig som smakade hon. efter denna måltid tog vi oss an hostelets gittar och avslutade kvällen med your winter. 
   
idag har det varit jobbigt. på många sätt. inte nog med att vi hade många långa dagar i kroppen men också otevskapen om när vi ses nästa gång? jag vet inte hur jag nog ska kunna tacka er för att ni tog er hit, till andra sidan atlanten. för jag tror inte att ni förstod hur mycket det betyder för mig. kärlek!
 



lägesrapport

Publicerad 2009-03-25 14:52:40 i Allmänt,

jaaa, jag mår bättre. eller ja, inte sämre iaf. och det är allt som räknas. åtta timmars sömn fick jag inatt, och jag sov som ett barn. B och D är i skolan och M napar. då njuter jag ;) ska göra mig lite frukost och bänka mig framför soapnet. jobbar till 11.30 sen är jag ledig fram till 3. vid 6 ska jag hämta vännerna på stationen. iiiiih! det var 173 dagar sen vi såg sist, ja jag har räknat. som sagt, nu soapnet, men först en phonedate med mammsen. 
     

så är det bara

Publicerad 2009-03-25 14:28:19 i Allmänt,

det blev ingen skola för mig idag. jag behövde en kväll bestående av absolut ingenting alls. och det är precis vad jag har gjort som tre senaste timmarna också. ingenting alls. suttit i min säng och pillat mig i navlen. köpte en pärla till klänning på secondhand i city, sydde fast axelbandet vilket var den största ansträningen hittills ikväll. och det räcker gott och väl.
imorgon ska jag må bra, så är det bara.

hoho pauser?

Publicerad 2009-03-24 18:56:14 i Allmänt,

jag startade med att lägga upp lite bilder från florida, men det tog en jävla tid. så facebook får duga. har lite paus nu, paus till huset vaknar till liv igen. mina dagliga pauser har blivit färre och färre, det kunde jag och emma konstatera innan. vart har dom tagit vägen? det var flera veckor sen jag kunde åka upp till starbucks och ta en kaffe mitt på dagen utan en barnvagn. ohwell. änslänge har jag iaf överlevet denna tisdag. har fortfarande inte bestämt mig  för om jag ska skippa skola ikväll eller inte. 
 
nej, jag borde äta något. sen hoppas jag på att kunna ta B och D upp till emma för en playdate. det hade varit ljuvligt. solen skiner, och jag har inte ens varit utanför dörren..

jävla tisdag

Publicerad 2009-03-24 12:51:40 i Allmänt,

uppe med tuppen. jag undrar varför mitt inlägg jag skrev igår inte syns? hm. nu syns det kanske efter detta. anyway, trött är jag. och snorig. men halsen är bättre. nu väntar jobb i 10h och sen skola i 3h. kill me. men som sagt, skolan känns tveksamt. orkar jag? 
 
ps. men älskade mamms har bokat en ny resa. ingen är gladare än jag. men först; imorgon ska jag få träffa vännerna.

magic kingdom

Publicerad 2009-03-24 06:22:47 i Allmänt,

en sen uppdatering av gårdagens lilla notis. florida, gud ja. det var som sagt underbart. söndagen då vi kom ner var lite överväldigande. men resten av veckan flöt på bra. tre dagar spenderades med minstingen vid poolen när resten av famljen var på disney world. själv gjorde jag ett disney worlds besök, och det blev på magic kingdom. resten av dagara innehöll poolmys, downtown disney, outlets, promenader och goda middagar. utöver detta vara veckan fylld med många kramar och mycket banding. me like. det var som sagt underbart. och återigen vet jag inte hur in i hela världen jag ska kunna tacka familjen som tar med mig på dessa resor. vissa dagar jobbade jag två timmar, andra fem och en dag sju. det är ingenting upp emot vad jag får av dom. och på tal om att få, lite solbränna har jag också fått. det var runt 30 grader varje dag. min senaste solsemester var 2006, så detta var inget annat än välbehövligt.
   
när jag kom hem igår tog jag mig direkt till emma, och därifrån tog vi oss in till philly. vi spenderade timmar på south st. omkring vandrandes i solen. och vilka guldklimpar vi upptäckte. en supergod restaurang, några vintage affärer utan dess like och en dessertbar som får jensens glassbuffé att blekna. 
  
det är två dagar kvar. t v å d a g a r ! sen är dom här, jensan, taip, lullan och pillan. det är helt otroligt. idag ändrades planerna lite också, till det bättre. nu ska alla sova här från onsdag till torsdag, inte åka tillbaka på onsdagkväll och komma tillbaka för en lunch på torsdag. nä, för vi ska kramas till sömns också denna natt. iiih! och det ska bli så skoj att dom ska träffa familjen här, och barnen. som sagt; t v å d a g a r !
 
attans vad snorig jag är. jag dör om jag blir mer sjuk, jag praktiskt taget dör. det får helt enkelt inte hända. det måste vända nu och bli bättre. funderar på att skippa skolan imorgonkväll och vara hemma och kurarera mig istället. och samla krafter.

a note

Publicerad 2009-03-23 02:57:57 i Allmänt,

jag har massa att berätta om veckan i flordida, och om den kommande veckan tillsammans med vännerna. men det får bli ett projekt för morgondagen, för här finns det ingen energi. ligger i min säng som en död fisk, men en förmodligen alldeles för hög temperatur och en öm hals. men nu vet ni iaf att jag lever.
  
 
ps. jag har haft det underbart

kill me!

Publicerad 2009-03-15 04:48:22 i Allmänt,

jag hatar att packa. jag är så dålig på det. och självklart har jag väntat in i det sista också. 9.00 imorgon bitti ska vi börja lasta in i bilen. och här ligger jag, i min säng och sover med ena ögat. är väskan packad? nej. kommer jag göra det ikväll? nej. det känns nästan som att jag håller på att bli sjuk. har frusit hela dagen, och ikväll har det varit omänskligt. packningen får bli ett projekt för morgonen istället, nu somnar jag in. har fortfarande inte bästämt mig för om min precious ska få följa med i handbagaget. och det beslutet får nog vänta tills imorgon. Zz-zzz-zz-z...

i'm man enough

Publicerad 2009-03-15 00:24:37 i Allmänt,

i skrivande stund sitter jag och stirrar på min ölburk. det hade varit fint om den fyllt sig själv så jag hade sluppit resa mig upp för att hämta en ny. come on, come on. jag lyssnar också på när emma försöka lägga ner sina tre monster inför natten. vilken kaos. stackare. jag längtar tills hon kommer ner så vi kan ha lite kvalitetstid i några timmar innan jag måste bege mig hemåt för att packa väskan. för ja florida imorgon. mer om det kommer senare när jag är hemma..
 
såå, gårdagen. den var fin. tog mig in till city för lite all-you-can-eat sushi. så gott det var. femton bitar var målet. och jodå, mycket väl så tryckte jag motvilligt ner bit nummer femtom. ungefär samtidigt som jag kände att jag behövde knäppa upp jeansen. och kräka. som sagt, det var en fin kväll. 
 

lycka är definitivt..

Publicerad 2009-03-13 15:04:30 i Allmänt,

.. när micah somnar in i samma ögonblick som jag lägger ner honom i hans crib. de senaste dagarna har han varit ganska svårt. idag är vi bästa vänner. 
  
sitter uttråkad i soffan och tittar på gamla avsnitt av gossip girl och ordnar lite spellistor i itunes. jag vill att denna arbetsdag ska gå fort fort fort. visserligen är den inte det minsta ansträngande, men det är alltid skönt när det är helg :)

lycka är också..

Publicerad 2009-03-13 03:34:35 i Allmänt,

.. att sitta en torsdagkväll med emma på hennes trappa.
 
idag har det varit en mycket bra dag. förmiddagen var lugn, det var jag och micah. samt att emma och hennes minsting kom på besök för lite äggmackor. eftermiddagen var kort, jobbade bara till halv fem idag. sen låg jag i min säng någon timme, pratade med jensan och taip på skype. prisa skype! det känns overkligt att planera dagarna tillsamans. det är över fem månader sen vi sågs. och när vi väl ses så är det nästan ett halvår sen. ett halvt år. det ger mig en klump i halsen när jag tänker på det. och sen kom det en tår. och hur dumt det än är, så tänker jag redan nu på hur jobbigt det kommer att vara att säga hejdå igen på måndagen. minns när jag stod på dansgolvet och kramade kollega hejdå. aldrig igen. usch och fy. för det blir igen. jag ska lova mig själv att inte tänka på det förrän jag står där och det är dags på måndagen. nä så känslig jag blev. jensan bli inte förvånad om jag hoppar upp ur dina jätte resväska hemma i sverige. 
  
nu ska jag ta tag i min packning. jag är en van sommar-semester-packare. men denna gången är det annorlunda. helst hade jag velat packa ner alla mina fina sommarklänningar eller söta linnen. men hur lämpligt är det när jag ska springa runt på disneyworld eller hänga med micha vid poolen? nä, det tål att tänkas om. 
 
godnatt!

lycka är..

Publicerad 2009-03-12 05:10:09 i Allmänt,

9h i sängen, och jag mår bättre. äntligen. självklart är jag inte trött nu när det egentligen är dags att sova. den senaste halvtimmen har jag istället försökt göra lite nytta. började med att starta lite downloads, finns massa filmer jag vill ha. sen tog jag fram min resväska och började lägga fram kläder. det var underbart hur alla mina sommarklänningar luktade mammas tvättmedel. dom är ju ännu inte använda. jag märkte också att jag inte har så mycket sommarkläder med mig som jag trodde. ägnade inte ens en tanke åt att jag kanske behövde åka och handla, men jag får nog tänka om. 
 
jag kommer ihåg elins dikt när vi gick på kyrkbyns dagis. lycka är.. lycka för mig just nu är att snart kommer ni.  jensan, taip, pillan och louise, ni förstår inte hur glad jag är. och allt är bokat och klart också. lyckan var enorm när taip berättade var hostelet låg. mitt inne i oldcity, och runt hörnan av mad river. m-m-mm, sååå snart.

d u n k d u n k

Publicerad 2009-03-12 02:32:02 i Allmänt,

när M kom hem lite efter tre så gick jag upp och la mig i min säng. och här ligger jag fortfarande, 6h senare. som en död fisk, utan någon energi alls. men med en dunkande huvudvärk. det är ett under att det inte utvecklades till migrän. men det tackar vi för. 
  
jag läntar tills morgondagen. på ett märkligt sätt. för egentligen är den som alla andra torsdagar. men jag har elektronisk date med både jensan och taip. vilket jag läntar såå efter. plus att emma kommer förbi på förmiddagen, henne har jag inte träffat sen i söndags. jag kommer runt 10. har du något svenskt hemma? det blir äggmackor med chokladmjölk. 
   

 
sug på den, haha.

d u n k

Publicerad 2009-03-11 18:58:33 i Allmänt,

jag är svag. ja idag är jag svag. har vaknat titt som tätt hela natten av att en enorm huvudvärk. och bättre var det inte när jag vaknade. mitt huvud kändes som i storlek med ett bowlingklot. jobbade 45 min, sen var jag ledig 2,5h. då sov jag. när jag vaknade var det nästan värre. så hopplöst. men jobbar jag gör. B sover, och jag har nyss matat M som snart ska somna in han med. i skrivande stund försöker gunga honom till sömn i hans swing. hej sålänge!

congrats to me

Publicerad 2009-03-11 04:06:33 i Allmänt,

i skrivande stund är jag nog den mest osexiga som finns. pyjamasbyxor, nattlinne, hoodie och raggsockar. jag fryser. anyway, nu är mitt quiz gjort. det gick bra, bättre än jag väntat mig. undra om hon bryr sig om ett eller annat stavfel? det kan väl inte vara hela världen. nu är det inte class förrän om två veckor, skönt. för nästa vecka är det springbreak och jag är bortrest. ljuvligt. btw, det ska vara 29 grader i orlando florida på söndag! hihi.
  
imorgon är det onsdag, ytterligare en 10h-dag med andra ord. ska kämpa mig igenom den, sen lugnar det ner sig. borde sova nu, men kommer alltid i säng så sent på tisdagar. antar att det är för att jag dricker min jäättekopp med kaffe under lektionen för att hålla mig vaken. 

the preoperational stage

Publicerad 2009-03-10 20:34:56 i Allmänt,

mitt quiz idag om ??? känns snarare som 35700 glosor inom psykologivärlden. varenda lugn stund under dagen har jag spenderat i mina papper. jag ska fan klara detta, och gör jag inte det så vettifan vad jag tar mig till. once again, wish me luck. 
  
  
att läsa om jean piaget och hans olika utvecklings stadier är ungefär lika roligt som hans utseende.

good job annica

Publicerad 2009-03-10 04:47:16 i Allmänt,

ikväll skulle jag vilja säga good job till mig själv. slutade 6pm men tog på mig att jobba några timmar extra. efter jag hade lagt minstingen så lockade oth enormt mycket men istället öppnade jag upp min bok. jag har också städat mitt rum. och skickat iväg kläderna jag rensat ut till en organisation. så som sagt, good job annica. 
 
var nyss inne och tittade på forever21, jeansen jag har besällt är skickade. hoppas att dom kommer imorgon, det hade varit som ett ljus i den mörka tisdagen. för ja, imorgon är det tisdag. den värsta dagen i veckan. jobb 8 - 18 och skola 19 - 22. plus att vi har quiz. som sagt, det kan nog inte bli värre. men ett annat ljus imorgon hade också varit om emma tittade förbi på förmiddagen. come on :)
  
jag förstår inte var min energi kommer från, ligger i min säng och snart är det midnatt. och jag är knappt trött. hade en svacka runt tio tiden men nu är jag klarvaken. har varken powernapat eller druckit för mycket kaffe. nä, det förblir nog en gåta.
  
godnatt! 

now..

Publicerad 2009-03-09 19:56:33 i Allmänt,

a year from now..
every birthday to come..
we'll always be friends.. 
 
nu är mitt rum städat och fint efter helgens totala panik av klädval. jag hade inga kläder. som vanligt. pojkarna sover fortfarande. själv ska jag gå ner och sätta på soapnet, mitt nya tidsfördriv under napen. ikväll beger jag mitt till emma som jobbar, vi ska försöka få lite plugg gjort inför morgondagens quiz. wish me luck!

när ska vi grilla bananer?

Publicerad 2009-03-09 17:24:36 i Allmänt,

jag erkänner, hela förmiddagen har spenderats på starbucks. men jag har iaf fått lite plugg gjort, det är alltid bra. och emma och hennes minsting kom förbi. samt att jag har fått prata lääänge länge med mammsen. det har med andra ord varit en bra morgon här. nu är det dags att bege sig hemåt för lite arbete. 5h idag som visserligen börjar med att jag lägger ner pojkarna för nap. det gillar vi. 
  
det är liiite kyligare idag. men fortfarande vår :)

.. doesn't mean i'm lost

Publicerad 2009-03-09 15:35:31 i Allmänt,

dom senaste veckornas levnadsstil har resulterat i att jag känner mig som en stor ko. en ko med en insida och kropp som har fått ta mycket stryk. idag börjar min florida-diet. inge onyttigheter, och bra måltider. vi får se hur det går med det, haha.
  
snart väntar en phonedate med mammsen :)

full av känslor..

Publicerad 2009-03-09 05:47:01 i Allmänt,

.. men så tom på ord. det klumpar sig i magen om vartannat. sometimes in a good way, sometimes in a bad. helgen har varit påfrestande, på många plan. jag älskar mitt liv här, men saknar det där hemma obeskrivligt mycket. mina ögon vattnades när jag hörde malle och alla vänner i lördag. 
 
nu har mer än 5 månader gått sen jag åkte. f e m m å n a d e r . det är nästan ett halv år. hälften av tiden. och vad jag har fått uppleva hittills kunde jag inte ens föreställa mig förut.

vårvärmen blev sommarvärme

Publicerad 2009-03-09 05:36:52 i Allmänt,

vilken helg det har varit. fredagen fick som sagt 10 av 10. på lördagkvällen jobbade jag. när barnen somnade kom emma över och sällskapade. vi gjorde oss fina och när klockan slog halv elva tog vi oss härifrån in till city. en sen utgång med andra ord, men ack så bra. vårvärmen höll i sig natten lång och på något sätt blev det aldrig nattsvart. innan ögonen stängdes denna söndagmorgon så spenderades någon timme i en solstol ute på gatan, högst njutandes av bra musik, sällskap och öl. imorse när vi gick ut och satte mig på trappan så var det knappast en vårvärme som vi slogs av, mer sommarvärme. timmar spenderas sittandes på den lilla trappan och omkring vandrandes längs south street. i kortärmat. förstår ni, kortärmat. en iskaffe, gyros och timmar senare tog vi oss hem och avslutade kvällen med the reader. kate winslet var ordentligt bra, förstår varför hon fick en oskar för den rollen. 
  
det är helger som denna som får mig att le när det känns motigt här i staterna. tack emma, du liksom fredagarna är ljuvliga. 
  


i love college

Publicerad 2009-03-08 03:05:34 i Allmänt,

efter mycket om och men så sover alla tre. jag har spenderat kvällen med att springa mellan alla tre rummen. stundtals höll jag på att förlora mig själv. när jag sitter här nu kan jag säga att jag aldrig ska skaffa egna barn. emma är iaf på väg hit nu. vi ska göra oss fina så vi är klara till när jag slutar. då beger vi oss in till city för att ännu en kväll skaka rumpa. vi behöver det. jag lever fortfarande för helgerna. 
  

5 cigg och 1 kaffe senare

Publicerad 2009-03-07 23:26:24 i Allmänt,

gårdagen får 10 partyparaplyer av 10 möjliga. det var längesen jag hade så skoj. jag vet, det är ofta jag säger så. men det blir bara bättre och bättre för varje gång. för första gången så tog jag och emma bilen in. det var en upplevelse i sig bara det. det är så stort. och så levande. good driving annica, ja det kan man säga. vi hade tankar på att gå någon annanstans, men som vanligt slutade vi upp på madriver. inte mig emot, för så roligt det var. piano man är så rätt. 7547 öl senare somnade vi gott in. 
  
när vi vaknade upp imorse så välkomnades vi av en otroligt vårvärme. jag och emma satte oss på den lilla trappan utanför och njöt. och beskådade alla märkliga människor som bor runt south street. och jag älskar att vi är en del av det. timmen senare promenerade vi till bilen som stod parkerad några blocks bort, körde hem till älskade abbingting, och tog en kaffe på emmas framsida. det var till och med för varmt för hoodtröja idag. förstår ni, våren är här. 

  

vet ni?

Publicerad 2009-03-07 02:14:12 i Allmänt,

EEEMMA!
  
vi skulle göra en låt om att tända ljus, men hur fan gör man låtar om tända ljus?

när det var som bäst..

Publicerad 2009-03-06 17:55:34 i Allmänt,

kan taip skriva ett inlägg om slagt så kan jag. gud som jag saknar det. kvällarna vi startade hemma hos mig, åkte till slagt, och åkte tillbaka hem till mig. slagt när det var som bäst. 
   
  
  

ljuvliga fredag..

Publicerad 2009-03-06 13:56:16 i Allmänt,

.. äntligen är du här! visserligen har jag 5h med micha att avverka. men det går nog snabbt. 
 
imorgon gifter sig malle. alla vännerna åker upp till södertjälje och firar glatt. och här sitter jag bitter denna morgon i min säng. just för att ja, jag är här. jag vill också ta del av denna glädjen. jag vill också vara med er.. :(
  

roligheter

Publicerad 2009-03-06 05:47:05 i Allmänt,

det har varit en bra kväll. tog mig upp till mallet när jag slutade och mötte upp emma för en mysig middag på ruby tuesday. vilken salladsbar dom har, m-m-mm. fyndade också en bikini på american eagle outfitters. förra sommarens satt inte riktigt som den skulle så jag insåg att det var dags för en ny till florida. det blev en röd. så fin så. 
 
som sagt, skulle varit ledig imorgon men tog mig på att jobba 8am - 1pm. jag ångrar det lite nu i skrivande stund, det hade varit skönt med sovmorgon, men jag ska nog få timmarna att gå snabbt ändå. det är bara minstingen jag ska ha, och han sover ju mest. plus att emma och hennes pojke kommer och myser och lunchar. när jag slutar ska jag åka till ikea, har enorma cravings efter ett marabouchoklad. jag skulle också vilja köpa ett nytt påslakan. vi får se helt enkelt. om jag ens kommer dit, har aldrig kört dit själv. ännu en gång kanske gps'en för bli min bästa vän?
  
min fredagkväll ska bjuda på vad den alltid bjuder på annars; roligheter inne i city.

vårväder

Publicerad 2009-03-05 19:48:15 i Allmänt,

det är torsdag och solen skiner. förmiddagen har spenderats hos emma med våra småpojkar och avslutades med en lunch i chestnut hill. denna playdaten var nog mer till för oss, jag erkänner. nu känns det vettigt med en powernap innan jag börjar igen om 40 min.
  
summer, faller du så faller jag. kom hit så stirrar vi ner!

.. but screw you!

Publicerad 2009-03-05 05:54:10 i Allmänt,

vilken dag. jag sa ju det, onsdagarna är hemska. är alltid lika trött efter den alldeles för långa tisdagen. emma kom och räddade mig vid åtta. på vägen ut i bilen berättade hon för mig att det var okej att gråta om man behövde. av trötthet, av irritation och frustration. men vi tog oss till starbucks för en kaffe. det kändes som en frisk vind. 
  
imorgon är det torsdag, 7 - 1pm och 2.30 - 6.30pm. på förmiddagen har jag bara B och vi tänkte spendera den tillsammans med emma och hennes G. jag hoppas att eftermiddagen går snabbt. för sen är det fredag. ljuvliga fredag.
  
snap your fingers, and you rock my world.
but screw you.

the lion king

Publicerad 2009-03-04 18:20:58 i Allmänt,

då var det bokat och klart, the lion king på broadway den 12e april kl 3pm. vi tänkte göra det till en heldag i NY.
 
usch ibland känns det som jag bara klagar, men tänk så bra jag har det ändå. jag inser nog inte det när jag är trött, då känner blir jag så gnällig. eller när jag är hungrig, då är det lätt att gnälla lite extra. som idag känner jag mig både trött och hungrig, det säger ganska mycket om mitt humör i skrivande stund. dags att börja jobba igen, 8,5h kvar av denna dagen. men ikväll kommer emma och sällskapar, det är guld värt.
 
btw, dagens positiva; idag blev jag utskriven från min phys. wohoo! det borde firas.

skrattar bäst som skrattar sist, annica!

Publicerad 2009-03-04 06:01:58 i Allmänt,

i nattens sömnlöshet laddad jag upp ett steamboat colorado album på fejjan. då slog det mig, jag kände mig lite som en viss mn. för hur töntigt var det inte när han la upp ett egypten album med bara bilder på sig själv och pyramider? man kunde tro att han var där själv. så är iaf mitt album nu, bilder på mig och bergen. får ju inte lägga upp bilder där man ser barnens ansikte, så jag är lika töntig jag. haha. skrattar bäst som skrattar sist. 
  
som sagt, i nattens sömnlöshet. det betyder att jag inte kan sova. vad händer? jag är så trött under dagen så att jag i princip somnar sittandes. men när kvällen kommer så är jag pigg som en lärka. det har blivit sena kvällar nu några dagar. och även denna tycks bli en sådan. suck. nä, hej sålänge!

fyra frågor till mänskligheten

Publicerad 2009-03-04 05:15:00 i Allmänt,

ibland tappar jag förtroendet för mänskligheten. som idag, vid många olika tillfällen. som att 1, varför väljer man att sitta och berätta personliga, och för oss andra väldigt meningslösa, berättelser när man kan sluta 40 min tidigare? eller som att 2, gå mitt i gatan i mörkret när det finns gångstig? eller som att 3, säga jag vet när man egentligen inte har en jävla aning om vad personen pratar om. är det inte lika bra att säga då att man inte håller med, och istället stå på sig? och sist men inte minst som att 4, ha sin plånbok längst ner i väskan när det är din tur att betela, som om det vore någon jäkla överraskning att du ska faktist ska betala för ditt kaffe?
 
tisdagen avklarad, den gick som en dans. eller nja, inte riktigt, men ordentligt mer smärtfritt än vad jag räknat med. 1 - 6pm spenderades i stort sett i soffan framför soapnet. och lektionen ikväll var ganska okej den med. dagens bästa var ändå bilresan med emma. imorgon kommer jag nog vara trött dock, det är jag alltid på onsdagar. 7.30 - 9 och 12.30 - 9. där imellan har jag phys 9.30 - 11. hoppsan vilken dag, kill me!
 
oj, nu närmar det sig med stormsteg :) 20 dagar kvar. varav jag ska vara ledig 4 och spendera 7 i florida. för ja florida och disney world närmar sig också. 12 dagar till värmen.

9.21 kr

Publicerad 2009-03-03 19:54:58 i Allmänt,

hur är det möjligt? dollarn låg i 6.03 kr när jag växlade. och då låg den på 5.60 kr veckan innan. detta borde vara olagligt. jaa för mig är det såklart bra, som har dollar att växla till svenska när jag kommer hem, men jag lider med mina vänner.. 
  
denna tisdagen blev inte då värst hemsk ändå, inte hitills iaf. körde till B's simskola imorgon och möttes av en tom lokal, inställt. jag jublade och pojken grät. tog honom till kidsU istället så att han fick springa av sig. sen hade vi en picknick i vardagsrummet, och nu napar han. M är på 4månaders koll och D är i skolan så det blir en liten paus för min del. 
 
jag borde slänga alla vissna blommor, packa upp min väska sen colorado, vika min tvätt. åh en massa måsten. men det får vänta tills imorogn. istället ska jag nog gå in i B's rum och lägga mig på sängen bredvid och napa tills han vaknar.. m-m-mm, så blir det nog.

young folks

Publicerad 2009-03-03 13:59:58 i Allmänt,

idag skiner solen i abbington, jag är dock inte lika glad men jag ska försöka ändå. är trött. helst hade jag bara velat sova till jag vaknar, kan inte minnas när jag gjorde det senast. men jag planerar att göra det på fredag-, lördag- och söndagmorgon, det får vara mitt ljus i tunneln. men bikinin, campöresund byxorna och tjocketröjan är iaf på och jag är redo för dagen. 

jag är ingen mamma

Publicerad 2009-03-03 06:45:43 i Allmänt,

denna dagen skulle kunna placera in sig på en topp10 plats av dåliga dagar. det har varit alldeles för påfrestande. idag kände jag mig inte som the best au pair ever.. mer som den sämsta. men alla har vi väl våra dagar. morgon är det tisdag. det är min och emmas hat-dag. först jobbar vi 10h i sträck, och därefter stresskör vi till skolan för att spendera 3h bakom bänken. jag brukar inte vara människa när jag kommer hem på kvällen, imorgon blir nog inget undantag. vanligtvis brukar vi fördriva förmiddagen tillsammans, vilket gör det enormt mycket lättare, men imorgon har jag simskola med B. första gången, det ska bli intressant. jag måste vara i vattnet med honom, det skrämmer mig lite. jag är ingen mamma, jag har ingen aning om hur man hanterar det där med omklädningsrum och dylikt. haha. men vi får se hur det går. 
  
det har varit en bra kväll, men nu borde jag somna in för att orka med morgodagen. en wawa kaffe på den så ska det nog gå bra. godnatt!

jag är värd en paus

Publicerad 2009-03-02 19:12:40 i Allmänt,

i skrivande stund planerar jag onsdagen tsm med taip. det känns konsigt, men attans så bra. som jag längtar. jag kan knappt förstå att det är sant.
  
småpojkarna sover ni och D roar sig själv i lekrummet, så jag passar på att ha lite paus. tvätten är tvättad och vikt, diskmaskinen är tömd, lunchen undanplockad, vardagsrummet städat från leksaker. ja, jag är värd en paus. 5h kvar..

snöstorm..

Publicerad 2009-03-02 16:46:00 i Allmänt,

.. och barnen har inställd skola. jag lider. inte nog med att jag har alla tre i 10h, för det kan jag leva med. vi får inte lämna huset. och hur ska jag kunna roa dom inomhus i 10h? just nu leker vi med playdough, och tidigare idag gjorde vi en pullie. om en stund är 3h avverkade. oh, help me. 
  

hemma (med emma)

Publicerad 2009-03-02 04:12:14 i Allmänt,

j a g ä r i n t e m ä n n i s k a . jag tror min bakfylla slog mig för en stund sen. mått bra hela dagen, nu kan jag knappt resa mig ur sängen. jag har blivit gammal. 23 nu ju, det får vi inte glömma. 

  

det var en lång lördag. spenderade 1h i bil, 5h på planet, och ytterligare 2,5h  i bil. runt nio anlände vi hemma och halvtimmen senare stod jag utanför emmas hus. jag har saknat henne. det blev en kort förfest för två sen tog vi oss in till city och vårt kära 2nd & chestnut. oj vad efterlängtad denna utgång var. när lamporna tändes var det dags för att ta en taxi hem, det tog oss hela 1,5h. härligt härligt när det snöar och allt man vill är hem. tillslut somnade vi in gott i min säng tillsammans med en flaska bubbelvatten och ett paket singoalla. 
 
söndagen startade vid lunchtid och har till mesta dels spenderats uppe på mallet. började med en smarrig lunch, som följdes av en haircut, och avslutades med trevlig shopping. jag är väldigt nöjd med dagens köp, priserna passade bra in på min budget. jag förstår inte hur forever21 kan vara så billiga, 14.50$ för ett par jeans? och som till och med satt bra. hm. avslutade söndagen med en wawa kaffe hemma i emmas kök.
  
imorgon är det måndag. usch. den tycks alltid återkomma. det blir en kort vecka men långa dagar. jobbar måndag - torsdag, 10h om dagen. ledig fredag. 5h på lördag. ledig söndag. har lite roligheter inplanderade vilken jag hoppas gör att veckan går snabbare. 
 
nej nu sluter mina ögon sig. godnatt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela