byt med mig, kollega!

Publicerad 2009-04-30 16:15:32 i Allmänt,

första natten avklarad, och jag hoppas verkligen att den kommande natten blir bättre. jag kom i säng lite innan midnatt. micah vaknade fem gånger, brody en gång och klockan sex imorse stod han bredvid min säng. godmorgon på dig med! så mina timmars sömn kan utan problem räknas på en hand. men utöver det må jag säga att det har gått bra. morgonen gick som en dans på rosor, och än sålänge så tror jag inte att jag har glömt något viktigt. 
  
micah är nere för nap och emma och hennes lille pojke är här och myser. medans kollega på andra sidan gör allt för att få korka upp så ska jag koka mig en kopp kaffe. um, hur mycket önskar jag att det vore ombytta roller? bahaa!

superwomen, to be!

Publicerad 2009-04-30 05:34:04 i Allmänt,

såå, första kvällen avklarad. och då väntar natten. micah har redan vaknat till liv en gång, men somnade om efter några minuter av shy-ande. men nu sover barnen gott och jag tänker göra likaså. jag är lite nervös inför hur jag ska klara morgondagen. men klarar jag detta skulle jag nog kunna se mig själv som en superwomen. imorgonbitti kommer emma och vi ska mysa hela förmiddagen. gonatt!
  
annica calling jensan, sexy-suna-girl to jensan. jag har ringt dig sjuttioelva gånger dom senaste dagarna. det är liiite viktigt. eller ja, det är väldigt viktigt. så se till att svara nästa gång jag ringer. vilket kommer bli imorgon under dagar!

i hemlängtans tider

Publicerad 2009-04-29 21:20:18 i Allmänt,

i min hemlängtan har jag suttit och tittat på resor hem till sverige. jaa, när jag måste hem för att förlänga mitt visum. jag insåg att det skulle kännas bättre om jag visste när jag skulle få se alla igen. så nu har jag hittat ett datum som passar mig och famlijen här bra. dock måste jag bara bestämma varifrån jag ska flyga och var jag ska landa. om jag ska köpa två enkla biljetter eller en tur och retur. iom att jag måste upp till sthlm så blir det mer invecklat än vad jag hoppats på. sen tänkte jag lite på om jag skulle överraska, och bara stå där hemma helt plötsligt och se glad ut. men sen insåg jag snabbt att det hade varit fint om något mött upp mig på flygplatsen.
 
dags att börja ladda, för om tio min startar mitt 80h pass som mamma-annica. wish me luck!

fan fan fan

Publicerad 2009-04-29 19:01:26 i Allmänt,

jag saknar mina vänner. jag saknar min famlij. jag saknar min lägenhet. jag saknar att spela innebandy. en dos hemlängtan tycks ha nåt mig. lätt hänt när det känns lite motigt här på någon front. jag önskar att det vore imorgon jag åkte hem på semester. men det är det inte, för det är fyra månader tills dess. det är alldeles för lång tid.
  
oj så deprimerande.. 
 
.. och det är när jag har sagt det högt som jag blir sådär väldigt mycket sårbar. därför är det kanske bäst att låta bli att säga det? fan fan fan.

fri som en fågel

Publicerad 2009-04-29 05:02:03 i Allmänt,

det har varit en bra dag. emma och hennes lille pojke kom över och spenderade förmiddagen här. lite lek i trädgården, lite film och massa lunch. tyvärr en jäkla massa gnäll och tårar också, men bättre lycka nästa gång.
   
sista lektionen på kursen är nu avklarad, jag är fri! jag är allt annat än stolt över mina prestationer, men det är inte lönt att deppa ihop för det. aldrig mer ska jag iaf anmäla mig till en kvällskurs. nästa kurs är en helgkurs, fick intagningspapperna igår. 19-21 juni i NY. häärligt härligt. för nu har jag testat på college livet här, så att få ihop mina tre credits över en helg istället för under fyra månader känns ganska lockande. 
   
så ja, tisdagen avklarad. framför mig har jag 3 dagar med barnen. ensam. L är redan i florida och M åker imorgon eftermiddag. jag har varit lite smått nervös dom senaste dagarna, men jag känner på mig att det kommer gå bra. jag kan se mig själv räkna till tio sjutusen gånger om dag. ohwell, mamma-annica ska göra sitt bästa.
    

     
på fredag är det ljuvliga fredag, och oj vad det ska firas att veckan är över. jag lääängtar så!

hej tisdag!

Publicerad 2009-04-28 13:58:31 i Allmänt,

då var det dags för denna tisdagen att starta. inatt har jag fått 8h sömn, och solen skiner ute. tisdagen har med andra ord bra odds för att bli bra. plus att emma kanske komma över på en "playdate". ikväll är det skola dock, och det skriker ååångest över det .men sista lektionen, så jag ska nog klara av att genomlida den. 
   

swine flue

Publicerad 2009-04-28 04:13:40 i Allmänt,

vilket namn btw. tydligen är det en jättefarlig influensa som går runt här i USA. hittills har 42 smittats, och en dött. några runt om på västkusten, några söder ut, några i new york. och här kommer det; i eftermiddags kom en smittat in på philly airport. så ikväll har famlijen fått recept utskriva om i fall att vi skulle bli smittade. man kan aldrig vara för försiktig ;) 
 
kvällen förvandlade mig från ett monster till vanliga annica. jag och emma hade en fin picknick i parken i chestnut hill. sallad, pasta, kaffe och ägg. vilken blandning, men gott var det. en öl, och det hade varit perfekt. begav mig hem i lagom tid till OTH, duschade för tredje gången idag, och nu ligger jag i sängen. det är bedtime för min del nu. en låång tisdag väntar mig. 
 
godnatt!

v a r m t ! ! !

Publicerad 2009-04-27 18:41:39 i Allmänt,

jag behövde tydligen inte börja jobba förän 14 idag. lycka! så jag åkte upp till wawa och gjorde mig en sallad. mm. dock är det alldeles för varmt för att sitta ute, 87F står termometern på. det är 30C. och det är bara april månad. det är inte klokt. lyckades utstå en timme i solen i förmiddags, men det får vara allt för min del idag. igår var det till och med varmare, för varmt för att vara ute. 92F var det uppe i ett tag, 33C. det är för varmt för min smak. och det la sig heller aldrig, runt midnatt var luften fortfarande för varm och fuktig och slog en i ansiktet när man steg utanför dörren. egentligen ska jag inte klaga, för jag har längtat efter sommaren. men den kom som en chock!

new york, new york..

Publicerad 2009-04-23 17:21:59 i Allmänt,

.. you gotta love it!
 
väskan är packad, kameran är laddad, kaffet är intaget och skorna är på. nu beger jag och mamma oss till den stora staden för roligheter och mys. vi ses igen på söndag kväll!

åska, blixtrar, hagel och regn

Publicerad 2009-04-23 07:05:24 i Allmänt,

klockan har passerat 1am och jag har nyss landat i min säng efter en ruggit mysig kväll. en kväll som startade med en panikartad annica på motovägen efter att det börjat hagla ner stora isbitar. samtidigt som det åskade, blixtrade och regnade. men jag är här nu, levande. och det är det som räknas. och okej, mitt hår blev väl ganska bra. jag ser iaf inte polsk ut. och för $5 får jag väl vara ganska nöjd. en klippning hade suttit på plats också, men det får nog bli ett projekt för nästa vecka. jaa inte för mig då, utan för en frisör. det finns gränser!
 
imorgon bär det av till NY, och oj så mysigt det ska bli. nu har mamma varit här 6 dagar. om 4 dagar åker hon hem. jag vill inte ens tänka på det. 
 
godnatt!

all by my self

Publicerad 2009-04-22 20:42:27 i Allmänt,

jag har nyss gett mig på att färga min utväxt alldeles själv. för ja jensan, det var ju som sagt dags för det. mammsen hjälpte mig lite där bak, men jag kände att det var dags att lära sig att göra det själv. frisör har vi inte råd. 
   
inatt drömde jag att jag, jensan och johanna räddade världen, precis som i armageddon. det var nog för att jag låg och tänkte på våra goda luncher på baked-potato-place. jag saknar dom, och jag saknar krabbröran. m-m-mm. 
 
dags att skölja ur, tjing!

skratta eller gråta?

Publicerad 2009-04-22 05:22:26 i Allmänt,

femte dagen med mammsen, och den likaså har varit jättebra. mallet, starbucks, födelsedagslunch, class och pyssel på rummet är lite av vad den innehållet. imorgon är det sista dagen här, och på schemat står philly. för museum of art och allt vad staden innebär är ett måste. sen bär det av till NY. 
  
ikväll var det class, och nästa vecka ser ut att bli vår sista. det kom som en len överraskning, för egentligen har vi tre till som vår lärare lyckats trolla bort. inte mig emot, jag är så trött på det. jag är så pass trött på det att jag inte ens längre känner skuldkänslor och ångest över att jag fullkomligt struntar i det. med tanke på att det inte är dirket gratis att plugga här, så är det utan tvekan riktigt dåligt av mig, men inte ens det känner jag av längre. jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt det.
  
dags att sova, godnatt!

this is the time

Publicerad 2009-04-21 05:44:24 i Allmänt,

och king of  prussia blev det. jag älskar att strosa runt i affärer med mammsen, vi gör det bra tillsammans. vi gör faktist allt bra tillsammans. det känns fortfarande overkligt att hon är här, men det kommer det nog göra under hela hennes vistelse. snart åker vi iaf upp till NY, torsdag förmiddag för att vara exakt. också där ska vi strosa runt och bara njuta. jag älskar att ha semester. jag är såå värd det efter nästan 7 månaders arbetande, med endast några långhelger. fast jag kommer sakna mina barn, och famljen, det gör jag redan nu.
  
när jag sitter och tänker tillbaka på lördagens festligheter inne i city kan jag inget annat än att skratta. för minnet som tidigare svek mig börjar komma tillbaka. som att vi råkade köra förbi en stoppskylt med polisen i körandes ända uppe i baken på oss, efter att emma slängt sig på tutan och jag duckat. eller som att emma och pat försökt rapa mig genom att klappa min rygg, efter att en öl sipprat ner alldeles för fort. och för att inte nämna när jag plötsligt befann mig i köket inne på madriver, chockad tittandes ut på emma på dansgolvet. ibland kan jag undra vad vi sysslar med, och hur vi lyckas, men samtidigt så ler jag bara åt det. this is the time.
      
det är dags för mig att sova. vi får se vad som händer imorgon, jag och mammsen har bestämt oss för att ta en dag i taget. kanske washington, kanske city och museum of art. kanske tar jag henne till south st. som sagt, vi får se. vad jag vet är iaf att det är lille B's födelsedag. 3 år blir han, och efter att äntligen lyckats med hans potträning så skulle jag vilja kalla honom en stor pojke. 
  
PS. varför väljder men att kommentera i en blogg i syfte att såra? jag förstår inte varför man inte bara kan vara tyst om man inte har något vettigt att säga. yttra dig istället inte då. det är sällan jag skriver ut en åsikt i min blogg, för den innehåller mest oväsentliga saker, men jag tycker detta är sorgligt. ja sorgligt är var det är.

lite lycka!

Publicerad 2009-04-20 04:33:51 i Allmänt,

såå, tillbaka i bloggen igen. vilken helg det har varit. den har varit fullsmockat av roligheter. på två dagar har vi hunnit med chestnut hill, mallet, cheesecake factory, IKEA och en trip in till philly. emma har sällskapat oss vilket har varit väldans trevligt. hon och jag hann också med en philly by night igår kväll, när mammsen arbetade bort sin jetlag med lite sömn. det var lyckat som alltid annars. vänner, på begäran framförde jag we're swedish alldeles själv. ni skulle varit där.
   
något annat som kan beskrivas med lycka är att krama mamma godnatt på kvällen. och att vaknade av att hon klappar en på kinden och säger att det är dags att kliva upp, samtdigt som hon rullar upp gardinerna. jag kan inte förstå att jag har varit utan detta i över ett halvår, och heller kan jag inte förstå att jag ska vara utan det i ytterligare ett halv år. för att sen lämna det ännu ett år. nä usch och fy. 

något som inte kan beskrivas med lycka är att tiden går så fort här. måndagen börjar och plötsligt är det fredagen. det kan låta bra, men för varje dag som går så är emmas hemresa ett steg närme. ve och fasa, vad jag absolut inte ser fram emot den dagen jag kör henne till flygplatsen. egentligen vill jag inte en tänka på det, för vi har ju hela sommaren på oss att hitta på roligheter och galenskaper, men nedräkningen börjar :(
     
nej, mammsen sover några rum bort och jag ska göra detsamma. imorgon väntar ett besök på king of prussia. det ska bli kallt och lite regnigt så det är nog en bra dag för det.
   
you'r so very much ... IN!

.. äntligen!

Publicerad 2009-04-18 03:11:10 i Allmänt,

det är nästan lite för mycket just nu. hämtade mammsen på newark runt 2pm, på vägen hem stannade vi på starbucks och tog en iskaffe. det är som om vi aldrig varit ifrån varandra. mammsen är trött nu, jag likaså. det har varit en lång dag, men oj vad glad jag är att se henne. det kommer vara 10 underbara dagar! 

0 dagar kvar

Publicerad 2009-04-17 06:11:38 i Allmänt,

ikväll, på en bar några blocks från south st, skulle jag nog kunne påstå att jag hörde den bästa covern någonsin på i'm yours. och vilken kille som sjöng, inte hetast på gitarren kanske men vilken klang i rösten. ikväll ville jag allt annat än att åka hem. men nu är jag här i min säng, som vanligt med datorn på magen, och väntar på att mina nerver ska lugna sig så att jag kan sova. ja, jag är lite uppe i varv. men är det konstigt? det var över ett halvår sen vi sist sågs.
       

c o u n t m e i n !

Publicerad 2009-04-16 06:05:21 i Allmänt,

det där med engelskan kan allt vara lite tricky ibland. efter 22 på vardagskvällarna så kommer mina smygfel krypandes. antagligen av trötthet. då kan jag skriva notting istället för nothing, eller witch istället för which. då önskar jag att motparten var svensktalandes, men bara då. 
    
ikväll har jag struttat runt i mitt rum och planerat var jag ska sätta upp mina tavlor. för tillfället står dom på byrås och i fönsterkarmar, lutandes mot väggen. nu ska dom upp på väggarna. för om detta ska vara mitt rum i ytterligare 1,5 år så kommer jag inte längre vara rädd för att förstöra väggarna med hål. det behövs bli lite hemtrevligt och mysigare. nya gardiner behöver jag också. och påslakan. det börjar visst lukta ett kommande besök på IKEA. me like!
   
jag känner fortfarande av min timmeslånga powernap sen i eftermiddags, men jag borde nog stänga av håkan hellström och falla till sömns. först ska jag titta lite på bilderna från när vännerna var här, för jag saknar er alla så. mest av allt hade jag också velat kunna skriva i kollegas blogg, count me in, till hennes partaj på valborg..
     
godnatt!

bortdruckna hjärnceller

Publicerad 2009-04-16 04:28:14 i Allmänt,

jag är lite orolig. när barnen somnat ikväll satte jag och emma oss ner för att spela lite kort. men vad skulle vi spela? det tog nog oss en kvart innan vi kom på ett kortspel där vi faktist kom ihåg reglerna. inte ens skitgubbe, stress, hjärter, etc. vi sjönk nästan så lågt som till finns i sjön. men då kom någon slags uppenbarelse över oss, vändtia! inte för att jag minns att vi kallar det så, men i norrland gör man tydligen. och påminn min, gå alltid igenom reglerna innan du speler med någon därifrån. the icebar vs. dirty south. jag har också ätit alldeles för många choklad doppade jordgubbar ikväll. det plus en läsk utgjorde nog ingen bra mix. min mage bubblar så att det syns utanpå kroppen. nä, nu överdrev jag. men gud vad den donar och har sig. det är nog lite praha på gång. 
    
imorgon är det torsdag, och dagen därpå är det fredag. och då kommer min mammsen. jag har inte velat hoppats för mycket, eller göra för många planer. för jag vet hur besviken jag blev sist när allt ställdes in i sista minuten. men jag har en bra känsla i magen denna gången.. : ) det kommer blir bra! ja oh så bra. btw, mammsen vill du åka och titta på amish folket i lancester?

babbel + en invit till emma

Publicerad 2009-04-15 21:49:26 i Allmänt,

det är tredje dagen det regnar. jag lider. det känns som höst. och jag blir hösthängig. ni skulle sett mig igår kväll, jag höll på att dräpa emma för at hon parkerat för nära rabatten så att jag tvingades ta ett kliv i leran. stackars henne som får dras med mig. fast det ska bli fint till mamma kommer, det lovas sool och värme hela helgen. och då ska även jag stråla!
   
ikväll är det datenight, ja inte för mig då. jobbar till 9pm, vilket känns sådär kul. men jag hoppas hoppas hoppas att emma har bil så att hon kan komma hit och stirra in i väggen med mig. come on emma, låter det inte spännande? eller så kan vi grilla mini marshmallos vid öppna spisen. eller göra masela i varandras händer. och jag lovar att du får mat. se detta som en invit.

r a s t l ö s

Publicerad 2009-04-15 18:05:37 i Allmänt,

det var inte så att jag jättegärna ville förtydliga allt som stod i det förra inlägget, det blev bara av en ren slump i fetstil. 
 
jag är rastlös, jätte rastlös. vanligtvis är detta en tid på dygnet då soapnet är min räddning. men vår TV är på lagning och har varit i över en vecka. what to do? det farliga med att vara rastlös, inte nog med att jag spenderar alldeles för mycket tid framför datorn, är alla besök jag gör i skafferiet och kylen. jag kanske borde göra lite nytta och börja skriva på min uppsats? så blir det nog. eller nä.

it's mooorningtime

Publicerad 2009-04-15 14:24:58 i Allmänt,

åååh! jag vaknade fem i åtta, trodde jag försovit mig. hoppade i mjukiskläder, sprang in på toaletten och började borsta mina tänder. då inser jag att jag börjar halv nio. liiite ångest var det, men samtidigt skönt. jag gick i sömna tillbaka till sängen, och låg och sträckte på mig en stund. nu är jag på G igen. 
 
fick mejl från MAH igår, mitt studieuppehåll kommer bli godkänt direkt. det är inget annat än ren lycka. annars kunde det blivit lite knivigt. skickade in papperna i början av förra veckan, och mejlade runt till en massa olika, så att jag redan nu får svar är bara en trevlig överraskning. 
   
nu börjar jag jobba, 8.30am - 1.30pm och 4 - 9pm. treeeevlet!

... som ärtor och morötter i kaloppsen!

Publicerad 2009-04-15 04:58:24 i Allmänt,

jag skrattade högt för mig själv när jag läste jensans blogg. sen blev jag lite ledsen över att jag saknar henne så mycket som jag gör. det är på gränsen till olidligt. 
   
   
det har varit en bra dag. lång, men bra. hade bara lilla micah. och i stort sätt så var min tisdag nap, tv, nap och mallet. avslutade den med class. och nu ligger jag här och klurar på mitt sverigebesök.

s v e r i g e b e s ö k

Publicerad 2009-04-14 05:11:22 i Allmänt,

vet ni, här ligger jag min säng och tittar på biljetter hem till sverige i slutet av augusti. tur och retur. jag är inte färdig här. varken med famlijen, barnen och det runt omkring. med mitt liv här. 
  
det har gått fram och tillbaka nu i två månader. jag hatar att fatta beslut. och speciellt nu också, för vad vet jag vad jag känner om ett halvår. jag kanske inget hellre vill än att åka hem? men jag antar att det är en chansing jag får ta. och klarar jag av att vara hemmifrån i 2 år? jag som är så hemmakär. fast den sista meningen för jag nog sätta i presens. jag var hemmakär. men ett hem är inte ett hem för ingenting alls, det ska väl ändå vara något som man alltid kan komma tillbaka till? som alltid står med öppna armar? jag älskar er för det, ni är guld värda
      
i två veckor kommer jag hem och hälsar på, och förnyar visum. kan ni lova mig en kräftskiva? och BBQ party? och ett slagtbesök, eller har dom kanske stängt då?

  


 
oj vad konstigt det här kändes och skriva. det framkallade till och med en tår eller två. jag kommer nog ångra mig 57 gånger innan jag går in på mitt andra år här. men det är väl en del av ett stort beslut. men i stunden känns det rätt, så rätt..

topp 3, utan tvekan!

Publicerad 2009-04-13 06:42:56 i Allmänt,

då har helgen passerat. och jag skulle vilja påstå att den tar en topp 3 placering av alla helger hittills. den har innehållit allt jag kan begära. 
 
det började bra i fredags med all-you-can-eat sushi, jag slog mitt rekord. 20 bitar! och jag mådde inte ens illa. alltså oerhört lyckat. fint sällskap var det med. lördagen bjöd på en lite mini roadtrip. besökte min femte delstat, delaware. intressant, och också det mycket trevligt. när kläckan närmade sig kväll hämtade jag på vägen hem från city upp min kära emma. som förövrigt är en riktig pärla. vi lagade en fin påskmiddag hemma hos mig, bestående av sill, ägg, kaviar, knäckebröd och lantchips. tack ikea! samt lite rester från passover dinner i onsdags. några timmar senare satt vi inne i city och drack öl. denna kväll fanns ett enormt sug efter kära madriver, och oj vad glad jag är att vi bröt oss från mängden och fick skråla till pianoman 2am. vid 7am imorse ringde klockan, och några minuter senare satt vi i taxin upp till chinabussen. vi hann inte ens lämna philly förän jag somna in, och när jag öppnade ögonen nästa gång såg jag frihetsgudinnan. lite nyktrare än timmer tidigare. jag tror chinabussen slog rekord, 1,5h tog det bara. så skönt! väl framme tog vi suben till centralpark, och på vägen köpte vi en ordentlig picknik. sushi, brieost och bagels. m-m-mm. i centralpark spenderade vi flera timmar i solen, 4 för att var exakt. jag njöt vartenda minut, sittandes i lä lutandes mot the maine monument, lyssnandes på vackra toner, och tittandes på konstiga människor. den sista timmen sällskapade J oss och sen var det dags för att bege sig till vad vi kommit till NY för; the lion king på broadway. det var såå mäktigt. jag hade gåshud genom hela föreställningen. jag skulle kunna säga att den var i klass med cats, om inte snäppet bättre. resan hem tog nästan 3h, jag hatar trafik. och kineser som inte kan engelska. efter ett stopp hos M, och i wyndmoore, så landade jag hemma på winter rd vid halv tolv.
 
med andra ord har det varit en underbar helg. jag älskar det. nu väntar sängen. jag förstår inte var jag får min energi i nuläget från. kanske lantchipsen?

ljuvliga fredag..

Publicerad 2009-04-10 14:27:59 i Allmänt,

.. äntligen är du här!
 
well, det blir ingen utgång. det blir all-you-can-eat sushi. ja, där vi åt mina vänner. im going for 20. vad tror ni om det? jag utvidgar min matsäck här i staterna. härligt :S
  
jag har inte börjat jobba ännu, men har varit uppe en timme och fått lite saker gjort. bland annat åkte jag upp till x-on och köpte telefonkort. för åt skogen med skype, jag tycker så sällan att det fungerar bra längre. 
   
dag för jobb!

nuså, nu är det godnatt!

Publicerad 2009-04-10 05:25:09 i Allmänt,

jag gick inte och la mig. nej istället tittade jag igenom alla mina bilder, från min acer. otroligt vilka bilder det fanns. haha. men nu, nu säger jag godnatt. och bjuder på en goding till min kära kollega. som jag saknar så in i attans mycket.

  

i'm getting there

Publicerad 2009-04-10 04:21:03 i Allmänt,

idag har mitt arbete inte varit så krävande, minst sagt. barnens kusiner bor fortfarande här vilket gör att D och B är ganska uppe i det just nu, och jag är ganska oväsentlig. så jag hänger mest med M jag. inget mig emot, vi är ett bra team. 
   
torsdag är min tidiga dag. så jag, emma och andreli tog oss till IKEA - home is the most importante place in the world. åt middag och minglade runt på deras marketplace. det är hemskt så hemma det känns alltså. dom har allt från ballerinakex, delicatobollar och marabouchoklad till kalles kaviar, gravad lax och köttbullar. och inte nog med det, dom har lantchips, vasa knäckebröd, kaffe, gifflar, sill, daimtårta, frödinge kladdkaka, ahlgrens bilar. allt i dom gamla hederliga märkena. det känns som att vandra omkring på CG. ljuvligt med andra ord. så åt skogen med trader joe's och acme. bredvid mig har jag lantchips och marabouchoklad, men jag måste behörska mig. chokladen är till imorgon, och lantchipsen till på lördag. 
  
dags att måla naglarna, borsta tänderna och krypa under täcket. jag är tröttare än tröttast. och imorgon väntar en ljuvlig fredag. godnatt!
 
you'r not just a name and a face in the crowd..

frulle?

Publicerad 2009-04-09 14:27:21 i Allmänt,

vi äter i princip ingenting alls under passover. eller ja, jag har inte riktigt greppat vad vi äter. inget fiber alls iaf. och allt måste vara passover-stämplat. det känns lite väl, men igår hade till och med min diet coke stämplen. så, det ska bli intressant att se vad jag får i mig till frukost idag. starbucks månne? ;) tur att jag flyr lite under helgen. 

happy passover

Publicerad 2009-04-09 04:14:08 i Allmänt,

dagen började sådär. emma blev ledig och kunde inte följa med på äventyr, så jag tog barnen själv till please tuch. vilket faktist blev otroligt lyckat det med. visserligen var det fullsmockat, skolorna har springbreak. vid fyra tiden kom alla gästerna. för jag har väl nämnt att passover börjar idag? denna släktsammanskomst var inte lite överväldigande som de övriga, ikväll var vi bara 25 stycken, varav bara 5 var barn. och inte som vanligtvis då det brukar vara det tredubbla. roligt var det. det berättas historier och sjungs och läses på hebreiska. jag skulle kunna säga att detta är min judiska favorit högtid. samtidigt klänner jag så otroligt lite jag vet om kristendomen, och då är jag ändå kristen? jag kanske ska konvertera? 
 

  
senare ikväll mötte jag upp emma. vi tog oss tillsammans med två fotbollar ut till en gräsplätt och rastade fläsket. efter tio minuter tröttnade vi. istället satte vi oss i gräset, tog en cigg och lyssnade på musik. det kändes som svensk sommar. det var vi värda. kvällen avslutade vi nere på starbucks i chestnut hill. i love it there.
   
pratade jag med pappsen idag, som ska komma och hälsa på i sista veckan i maj. och hur bra är inte det?  jag saknar honom. och han tar förmodligen med den nya fjällan också, som jag aldrig träffat. jag längtar redan. 

en timeout, eller två?

Publicerad 2009-04-08 06:33:30 i Allmänt,

tisdagen, den värsta dagen under veckan, är avklarad. men inte var det inte så himla farlig. visst, stundtals var den ganska påfrestande och det var inte långt ifrån en timeout eller två. men överlag var den ok. fick också pratat med birsen på skype, ljuvligt. 
 
    
hoppade skolan ikväll i och med att jag inte gjort uppgiften. känns sådär men det är nog bara att inse att vi tog oss vatten över huvudet. istället rundade jag av kvällen i city. en kväll som denna kändes det lite vettigare än skola.
   
nej nu väntar sängen. jag hoppas på fint väder imorgon. för jag och emma ska ta alla våra barn på äventyr. är det uppehåll och någorlunda varmt blir det zoo, annars får vi ta playhouse. i vilket fall som helst blir det nog en bra förmiddag. man kan undra om det är en playdate för oss, eller för våra barn? ;) 
 
godnatt!

tisdagmorgon

Publicerad 2009-04-07 15:58:44 i Allmänt,

vilken morgon. det blev inte många timmars sömn inatt, jag kan till och med räkna dom på en hand. men jag fick saker gjort vilket känns som en lättnad. resten av dagen har inte så mycket att ge. D och B kommer tillbaka från swimclass vid tolv. M är nere för nap. sen är det lunch och efter middagsnapen beger vi oss nog till en lekplats.  
 
nej, nu gäller det verkligen för mig att ta tag i mitt rum. vilket bombnedslag!
  
mamma om du ser detta så ring mig!

usa - sverige

Publicerad 2009-04-07 06:25:41 i Allmänt,

.. en konstant tävling.
  
spenderade några timmar på starbucks med emma. jag älskar att bara sitta och prata. att bara vara. för jag och emma gör det riktigt bra tillsammans. jag visste att min resa hit till usa skulle ge mig mycket, men en vän som henne kunde jag inte ana att jag skulle få.. 

       


 
så för att summera så har det varit en bra måndag. har dock inte fått gjort så mycket som jag hoppats, men om jag skulle stanna upp en timme eller två till så ska jag nog hinna med lite. visserligen borde jag sova nu, med tanke på att klockan ringer om 7h, men jag vet inte om jag kan. har fortfarande inte hittat papperna jag letar efter, och mitt rum ser fortfarande ut som hell. jag börjar också tro att damen på starbucks gav mig vanligt kaffe istället för caffeine free. visserligen sov jag länge idag men denna pigghet känns inte riktigt normal. 
  
godnatt!

passover

Publicerad 2009-04-07 05:39:53 i Allmänt,

... och sen gjorde kollega likadant. det gör mig varm. 
   
så, måndagen har passerat. den gick smärtfritt. men lite jobbigt är det att B vaknade upp från sin nap samtidigt som M gick ner för sin. för då försvinner dagens break. och när jag förresten tidigare idag sa att en lätt vecka väntade mig, så glömde jag helt bort att barnen från och med idag är ledig från skolan. det är passover, och iom att barnens skola är jättereligiös så är dom lediga ända till måndagen om två veckor :S lite släkt och kusiner ska bo här i några dagar och en jääättemiddag på onsdagkväll väntar. ska bli intressant. några playdates är inplanerade och utöver det blir det nog en del lekplatsbesök tillsammans med emma och hennes barn. me like! 
   
ikväll ska jag ta tag i mig själv, med alla papper. jag måste kolla upp mina möjligheter. men först en date med emma på starbucks.

bittersweet

Publicerad 2009-04-06 18:03:32 i Allmänt,

inte många besitter styrkan att göra en glad när man är bitter. men oj vad taip vända min måndag morgon. och sen kom sara och gjorde detsamma.
   
somnade vid 10,30pm igår, och vaknade 11am idag. denna sömn tänker jag leva på nu några dagar. men det är en bra vecka som väntar mig, jobbar mina 45 h under veckan, så är ledig lördagkväll. och det är guld värt. det får vecka att kännas såå mycket kortare. 
   
i skrivade stund sitter jag på starbucks. men beger mig hem om en stund för att jobba dagens 5 h. ikväll hade det suttit fint med lite gossip girl och OTH, men tji fick vi. för återigen sänder dem gamla avsnitt. jag får tuppjuck på det.

upp upp upp upp, ner. pang!

Publicerad 2009-04-06 02:57:32 i Allmänt,

jag har suttit och stirrat på den tomma rutan med plats för text, ett bra tag nu. men jag kommer inte så långt. egentligen är det mycket jag vill ha sagt. kväll känner jag mig låg. det är nog en blandning av lite sömn, hemlängtan och många tankar. och jag kräver inte att någon ska förstå, för hur skulle jag kunna göra det? ni är inte i mina skor. men när emma säger jag förstår babe, så värme det. för jag vet att hon förstår. 
   
det har varit varmt idag, himmelskt varmt. har spenderat dagen lite här och var men timmen i parken tsm med emma, liggandes lite halvklädd i gräset, slår allt. och kvällen i chestnut till likaså. vi har det allt bra.
    

liiiite

Publicerad 2009-04-04 23:42:23 i Allmänt,

några drack för lite, andra drack för mycket. någon större utgång blev det inte, men vi hade det bra ändå. har  precis landat i min säng efter gårdagen i city, och ser absolut inte fram emot att jobba från 6-11pm ikväll. och ingen emma som sällskapar mig heller, för den stackare ska också jobba. helst hade jag velat dra täcket över mitt huvud, sova i två dygn, och besvara frågorna som valsar runt i mitt huvud. för det är inte lätt när det är svårt. 
    
nej, nu ska jag fortsätta att be till gud över att föräldrarna har badat barnen innan dom åker iväg för kvällens mom-and-dad-night. och att micah är lite ur sitt schema så att ha inte behöver somna in precis samtidigt som dom andra två. 
 
ps. sara, du är en fin vän.

i need phoavashi

Publicerad 2009-04-03 15:08:28 i Allmänt,

min lille B är inte så liten längre. efter några månaders pott träning börjar jag äntligen se ljuset i tunneln. imorse han jag inte ens fråga om han behövde gå på pottan. han sprang in i badrummet, smällde igen dörren efter sig, och skrek; i need phoavashi! sen kom han nöjd ut, men byxorna halvt uppdragna och frågade efter en m&m. då är jag nöjd. 
 
huset sover. eller ja, min minsting sover och resten är i skolan. det ger mig lite tid att bara vara. det uppskattas. dricker kaffe och ska snart sätta på STAC filmen, men först ska mammsen ringa. 
 
nu känner jag det; ljuvliga fredag, äntligen är du här..

ljuvliga fredag?

Publicerad 2009-04-03 13:29:25 i Allmänt,

denna ljuvliga fredag är jag allt annat än laddad inför. jag vill bara dra täcket över huvudet och sova flera timmar till. dock omöjligt. om jag inte bott och arbetet i samma hus så hade jag nog ringt och sjukat mig idag, av trötthet. emma den lille är ledig idag, jag hoppas att hon sällskapar mig på några av mina arbetstimmar.
    
jag känner att det kan vara dags för mina vänner att lägga upp lite bilder snart. ínte? joo, come on come on.

american girl

Publicerad 2009-04-03 06:54:23 i Allmänt,

vilken kväll, roligt roligt. im turning in to an american. det är bara att inse. för ikväll har jag varit och tittat på the 76ers, ätit philadelphia cheese steak, dippat min pretzel i honeymustard och åkt den lokala suben. och allt för första gången. jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. just nu ler jag iaf.
     
    
dags att sova. klockan ringer om 5,5 h och då är det ljuvliga fredag tillsammans med emma. m-m-mm, you gotta love it. sov gott!

love and bug

Publicerad 2009-04-02 15:55:25 i Allmänt,

visserligen har jag bara varit vaken i lite mer än två timmar, men jag har inte blivit klokare... 
   
igår tog jag och emma en titt på vårat arbete, och beslöt oss fter många om och men för att strunta i det. jag hade kanske haft ork och energi till det om situationen sett annorulnda ut. men när jag jobbar 10h om dagen så känns det ganska tungt att sätta sig med det på kvällen. jaa, andra kanske klarar det, men jag känner mig själv ganska bra och inser snabbt att jag saknar motivationen till denna kurs.
 
i vilket fall som helst, nu är emma och hennes minsting på väg hit. vi ska mysa över en kopp kaffe och prata värdsligheter. som t.ex. vad vi ska ha på oss imorgon, vad vi ska dricka, och hur dags vi ska ta tåget in. jag ska också ta emot love and bug som ska komma och spruta så vi inte får ohyra.
 
nej, hej sålänge!

förvirrande..

Publicerad 2009-04-02 13:57:42 i Allmänt,

det är förvirrande att vaknade upp en morgon och känna precis motsatsen till vad man gjort alla andra dagar. jag menar, ska det fortsätta såhär? eller vänder det tillbaka? det är jäkligt jobbigt att inte veta iaf.
  
dags för frukost!

a bit tricky

Publicerad 2009-04-02 05:12:57 i Allmänt,

dagen har flytit på bra. min powernap delux gjorde nog ganska mycket ändå, för tålamodet har varit på topp. barnen var som små änglar ikväll. när dom somnat kom emma och sällskapade mig när jag matade minstingen. och när det var klart satte vi på what happens in vegas. otroligt roande.
  
det där med tidsskillnad kan vara ganska klurigt. jag måste ställa klockan och att vakna mitt inatten för en telefontid. ska försöka få några timmar sömn först. godnatt!

powernap delux

Publicerad 2009-04-01 20:26:24 i Allmänt,

när tisdagen har passerat så känns resten av veckan som en dans på rosor. eller nja, näst intill iaf. jobbade 7.30 - 9.30am, sen somnade jag in gott. 12.30 vaknade jag till liv igen. en ordentlig powernap med andra ord. fast om den gav mig någon power är jag tveksam till. nu börjar jag jobba om en stund igen, 2.30 - 9pm. känns sisådär, men det är bara att bita ihopa. tar nog dom på lite äventyr. eller kanske emma komma över på en playdate med sina barn. annars kommer hon över senare ikväll och sällskapar mig på min mum-and-dad-night. plugga behöver vi göra :( eller ja, titta på det och bestämma om vi ska strunta i det eller inte.
  
nej, vi hörs sen!

godnatt

Publicerad 2009-04-01 04:45:13 i Allmänt,

det är för många trappsteg och steg för att jag ska orka ta mig till köket. jag får helt enelt somna in med en tom mage, tänkades på mina vänner som är tillbaka i sverige igen. suck. jag saknar er. förresten, jag tror jag ser en chipspåse borta på min byrå. någon av er glömde nog den här, tack! 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela