is everything ok?

Publicerad 2008-10-31 14:40:26 i Allmänt,

jag försov mig idag. vaknade av att missy knackade på dörren och fråga om allt var okej. slängde ett öga på klockan och insåg att den var kvart i åtta, jag började halv!  fem minuter senare stod jag nere i köket. nu sitter jag återigen i min säng och ler lite för mig själv över att jag bara jobbar 12.30 - 16.00 sen idag. skulle egentligen jobbat till 19.30 men något på larrys mottagning hade gått sönder så han kunde inte ta emot patienter idag. så han är ledig och ska ha lite q-time med barnen efter fyra. till min glädje!
   
btw, B visar framsteg :) så förutom min hals så känner jag på mig att det här kan bli en bra fredag!
 
  

3 arbetsveckor

Publicerad 2008-10-31 03:14:27 i Allmänt,

hade det varit närmre till kylskåpet så hade jag tagit mig dit. tyvärr är det för långt. istället somnat jag in med en kurrande mage. först ska jag aktivera mitt strabuckskort så att jag kan komma in på deras trådlösa nätverk imorgon. och det är fredag imorgon, ännu en arbetsvecka har gått. och totalt tre. förutom mitt bakslag med B så känner jag att jag kommer mer och mer in i det för varje dag. vissa saker går av automatik och jag behöver inte tänka vid varje drag jag gör. det är skönt. men samtidigt ger det mig tid att tänka på massa annat, på gott och ont. 
   
jag har nyss skickat iväg en order på lite bilder. ylva tipsade om en bra och billig sida på nätet som framkallade digitala bilder på bara några dagar. det blev 86 stycken, och jag planerar att alla 86 små fyrkantiga ark med kärlek ska pryda min vägg på något vackert sätt.
 

ben & jerry

Publicerad 2008-10-30 23:56:06 i Allmänt,

min värdmamma överraskade mig nyss med ben & jerry - cookie dough efter maten. glädjen var total. hon kände nog på sig att det var precis vad jag behövde efter en dag som denna. B är fortfarande helt galen. kvällen har dock ändå bjudit på några ljusglimtar, som kollega och  jensan. det är kärlek det!
 

en fas? hope so!

Publicerad 2008-10-30 20:07:50 i Allmänt,

B sover och jag sitter i min säng och tycker synd om mig själv. denna veckan har varit jobbigt. inte nog med att jag har ont i min hals och känner mig allmänt sliten men också för att B är sjukt bångstyrig. han är förkyld och det är antagligen därför han är lite extra gnällig och mammig, men guud vad energi det tar. jag ska aldrig ha egna barn är en tanke som poppar upp vart varannan minut, haha. jag hoppas innerligt bara att det är en fas för honom! 
    


 
lovely!
  

phillys

Publicerad 2008-10-30 04:25:12 i Allmänt,

när jag körde hem från starbucks för en stund sen så kändes det som jag körde genom malmö när något östeuropeiskt lag vunnit något speciellt, dom firar alltid så glatt då. folk körde runt och tutade och efter en stunds bilfärd så hörde jag raketer. dom smäller fortfarande. phillys har vunnit world serries champion. tydligen ska city hall inne i philadelphia vara lika smockat som time square i NY brukar vara på nyår. det hade varit något att se.
  
istället sitter jag hemma i min säng och försöker dämpa min halsont med lite te. det är den enda gången jag väljer te framför kaffe, annars vinner kaffe med hästlängder.
 
nä, nu är klockan snart halv tolv. måste sova, ska upp halv åtta. sov gott!
 

regn & rusk

Publicerad 2008-10-29 14:52:44 i Allmänt,

har jobbat sen halv åtta, ätit frukost med B och D.  men nu återgår jag till sängen ingen, är trött och frusen. behöver en timmes sömn till. det blåser och regnar lite smått utanför så att bege sig ut känns mindre lockande. jobbar 14 - 21 sen idag, jag hade hellre avstått. nu sluter sig mina ögon. 
  
inatt drömde jag att jag var på bråhög.
  ångest?
grov.
  

24-25 december

Publicerad 2008-10-28 22:19:39 i Allmänt,

underbart underbart underbart, jag är ledig den 24-25 december. lyckan är total. med tanke på att min familj jobbar som vanligt då så kändes det inte som en självklarhet. men det var inge problem, jag är ledig! jag ska fira jul som aldrig förr.
 

försvinn snö, försvinn!

Publicerad 2008-10-28 20:58:41 i Allmänt,

för två veckor sen kunde man gå i kortärmat. det var en behaglig värme som endast krävde en kofta på kvällen. den senaste tiden har det dock börjat bli kallare så det var ren glädje när min väst kom, men det är en kyla som jag kan leva med. imorse vaknade jag av att regnat slog mot mitt fönster, när man vet att man kan ligga kvar en stund i sängen så kan det ibland vara ganska mysigt att ligga och lyssna på. men sen hände det som inte fick hända, som jag inte alls var förberedd på; SNÖ! det är oktober månad fortfarande men när jag tittade ut genom fönstret vid lunchtid så såg jag stora, vita snöflingor som la sig på gräsmatten för att sekunden efter smälta bort. jag gillar inte snö, speciellt när den inte kommer för att stanna. nu faller det snöblandat regn utanför mitt fönster och blåser som attan gör det också. men vad gör det, jag sätter mig i bilen och kör till starbucks för att möta ylva och få min efterlängtade pumpkin loaf och chai. för min del får snön gärna vänta en månad, jag har varken lust, ork eller penger att köpa mig en stor varm vinterjacka. plus att jag inte har hunnit använda mina converse ännu :)
  
     

hot n cold

Publicerad 2008-10-28 16:29:23 i Allmänt,

jag la mig med ett leende och jag  vaknade med att leende. jag har haft en svacka men jag tycks vara på väg ur den igen. saknade den finns där fortfarande, den är start. men om jag anstränger mig ordentligt så lyckas jag kväva den stundtals.
 
katy parry - hot n cold
 

long time no seen

Publicerad 2008-10-28 03:51:24 i Allmänt,

idag såg jag på en TV show, dom intervjuade barn om politik. en av frågorna var vem dom skulle gifta sig med när dom blev president. den första sa spunch bob, den andra sa prince charming och den tredje sa shrek. haha, vad är det som händer?
 
lördagen startade i kaos. en timme innan jag skulle ta tåget insåg jag att jag tappat mitt pass, mitt visakort och mitt körkort i emmas bil kvällen innan. det måste ha trillat ur när hon lämnade av mig här hemma. efter att ha trakasserat henne i en halv timmer och gett henne a saturday morning from hell så svarade hon äntligen. hon hade varit på lite äventyr, hihi.
 
lyckades ta mig fram och tillbaka till henne med endast en vattenplaning och en u-sväng, jag var nöjd. efter mycket om och men kom jag iväg till mitt tåg och 20 min senare mötte jag sandra på 30th street station inne i stan. någon timme gick åt för frukost och hotell letande men sen var vi redo för shopping. och som vi gottade oss. timmar spenderades på HM, viktoria secret, sephora, GAP och macys. när vi begav oss hem till hotellet  vid åtta för att göra oss iordning för middag så var jag en styck pyjamas från viktoria secret, ett par ljusrosa converse och lite annat smått och gått rikare. kvällen bjöd med mat och en efterlängtad öl.
 
på söndagen startade vi med en frukost på hotellets starbucks innan vi tog en taxi till IKEA för att vara där när dom öppnade. restaurangen öppnade en halvtimme innan affären så vi passade på att äta svenska pannkakor. besvikelsen var dock stor när vi märkte att dom dränkt pannkakorna med lingonsylt och inte jordgubbssylt. i övrigt var IKEA rena himmelriket. jag handlade lite ramar för att sätta upp bilder på nära och kära, påslakan så att min säng skulle kännas som den där hemma, kaviar så jag kunde äta äggmackor, sill till julen, decilitermått, svenskt kaffe eftersom det här smakar allt annat än kaffe, kopp och fat i min smak, kokboken sweden cooking och annat smått och gått. pricken över i:et var the swedish market med allt från frödinge kladdkaka, daim och gifflar till annas pepparskakshus, alladins chokladkartong och köttbullar med brunsås.
 
när jag kom hem igår och började packa upp allt var tanken att jag skulle känna mig mer hemma i mitt rum. dock blev det motsatt effekt och jag började istället länga hem något enormt istället. påslakanet, ramarna och kokboken resulterade i tårar och jag somnade klockan nio för att slippa tänka mer på det. när jag vaknade imorse kände jag lite mer glädje i att jag låg i en rosa säng och kunde slänga ett öga på mina nära och kära i de fina ramarna. lika mycket glädje, om inte mer, var det när jag såg att jensan svarat på mitt mejl och att sara skickat ett brev till mig som luktade henne <3
  
för att summera så var helgen väldigt trevligt. om jag inte nämnt det innan så har jag iaf en helg ledig i månaden, alltså en helg då jag inte jobar lördagkväll. därför var det extra skönt att komma därifrån och verkligen känna att man var ledig. det var underbart :)
 
idag har jag jobbat mellan 13.30 och 18.30, en mjukstart på veckan. nu ikväll har jag sett gossip girl och OTH, jag gillar måndagkvällar. imorgon jobbar jag 8.30 - 9.30 och 11.30 - 16.00, också det är en skönt dag. på mina lediga timmar på förmiddagen ska ta mig till banken, köpa telefonkort och förmodligen också söka mig till en pumpkin loaf och en chai, men vi får se :)
 
det hände något fantastiskt ikväll. sandras värdmamma hade frågat ut henne lite om mig och om jag inte skulle komma dit och hälsa på dom någon gång. när sandra berättade att min famlij inte firade jul här så tyckte hon att det var en utmärkt idé att jag fira jul med dom. tydligen älskar dom julen och tar ledigt flera dagar från jobbet för att julpynta huset. med tanke på att julafton infaller på en onsdag och jag jobar så så måste jag kolla om jag kan vara ledig, men man tycker ju att det inte borde vara några problem. bara tanken på att jag kanske få fira en amerikans jul ger mig ett leende som inte tycks vilja försvinna :)
 
så nu går jag och mitt leende och lägger oss.
 
   
   
   
   
 
ps. nu är jag bara 5 h efter er i sverige, vi ändrar inte klockan förän nästa söndag :)
 

qué?

Publicerad 2008-10-25 06:42:55 i Allmänt,

det har varit en trevlig kväll. följde med emma och träffade två andra au pairs. vi åt och snackade och för första gången på tre veckor kände jag hur alkoholen, en öl, rann ner i min hals. gud, vilken känsla.

nu är jag trött, jag behöver sömn. ska lägga mig nu. tåget går 10.01 imorgon, det kommer bli en vääldigt trevlig helg :)

jag saknar jensan och hennes konstigheter. jag saknar våra luncher och våra stunder. jag saknar henne enormt. det är konstigt hur mycket man kan sakna någon.


JENNY:
jag förstod knappt någonting.
.. i mitt vänstra öra?
que?
    

twinkel twinkel little star

Publicerad 2008-10-24 21:17:39 i Allmänt,

det gör inget att jag sjunger refrängen sov du lilla videung 15 gånger i rad, varken för mig eller brody. för just nu sitter jag i min säng och lyssnar på baby monitorn. han har sjungit twinkel twinkel littlel star, how i wonder where you are om och om igen nu i 10 min. kanske bäst att jag in och tar upp homom så att han inte får men efter detta, haha.
   

philadelphia

Publicerad 2008-10-24 20:22:02 i Allmänt,

eftermiddagens projekt var att leta reda på tågtider till helgens trip in till philapelphia. var ganska stolt över hur bra jag lyckades orientera mig runt på sidan, iofs var det inte så svårt. tågen går ungefär lika ofta som malmö - lund tågen gör, och tar undefär lika lång tid. det ska nog gå bra! åker imorgonbitti och kommer hem söndag kväll/eftermiddag. jag ska fika fika fika och shoppa shoppa shoppa. det är månadens lediga helg och jag vill inget annat än här ifrån då.
 
nu är inte längre starbucks chai annorlunda men god. nu är det bara god. väldigt god faktiskt. taip frågade innan om starbucks slår EH. hey, inget slår mitt kära EH. i julklapp önskar jag mig receptet på deras grova scones. någon? inte? det finns grova här med men antingen kommer dom med glasyr eller med socker och någon kolasås.
 

 

döden eller tonåring?

Publicerad 2008-10-24 01:37:45 i Allmänt,

jag behöver sömn. jag märker det. har kännt mig off och irriterad hela dagen. min kropp har varit närvarande, men inte jag. tankarna vandrar mellan ett bad eller att bara krypa ner i sängen med min hemmakväll påse. dock är jag rädd att jag drunknar om jag tar ett bad. men lägger jag mig i sängen och äter godis kommer jag vakna upp som en tonåring imorogon. hellre tonåring än död, det blir godis right away!
 
   "pimp my pumpkin" 
   
 
   
vissa saker inser man när det är försent. vi insåg det innan det var för sent. luften rensades och en sten släpptes från hjärtat. jag kommer sova gott. 
      

gottigheter

Publicerad 2008-10-23 17:50:39 i Allmänt,

klockan är tolv och jag hunnnit med massa. började med att möta upp ylva på sjukhuset 7.20, hon skulle göra sin CAT scan idag. hon var duktig. efteråt belönade vi oss med en kaffe och pumpkin loaf på starbucks, heavenly! började jobba 9.30, åkte iväg med missy och barnen så dom kunde få deras flueshot. stackarna tog tre sprutor var. nu börjar jag inte jobba förän 14.30 igen. har nyss packat upp min väska som innehöll massa gottigheter och nu framöver är ser det ut att bli en powenap. är trött efter att ha stigit upp 6.30, det var längesen. men vilken glädje det var imorse när jag såg att dom hade take away muggar i skaffariet vilket gjorde att jag kunde koka kaffe och ta med i den morgonfrusna bilen.
 

pr phil

Publicerad 2008-10-23 04:38:30 i Allmänt,

min väska har kommit. jag börjar 9.30pm imorgon, jag ska åka och hämta den innan det. posten öppnar 8pm, då ska jag stå och vänta utanför. idag prov-körde jag vägen dit så jag skulle vara säker på att jag hittade dit när väskan väl kom. och wooops, där var lappen i brevlådan i eftermiddags. enorm glädje.
 
jag går och lägger mig med dr phil varje kväll, det känns ganska deprimerande. 
 

morgondagens höjdpunkt

Publicerad 2008-10-22 05:01:45 i Allmänt,

jobbar 8.45 - 10.00 imorgon sen är jag ledig till 14.00. dessa 4 timmarna ska vara produktiva. ska börja med att åka till social security kontoret och hämta mitt nummer. sen ska jag till banken och öppna upp ett konto så jag kan få in min lön. efter det ska jag kolla på telefonabonemang och se om jag hittar något intressant. när jag är färdig med allt det kommer dagens höjdpunkt; till starbucks på barnes&nobel och läsa the devil wears prada. det kan låta som något en ensam utbytesstudent skulle kunna göra (dock faller jag kanske under en liknande kategori, haha) men jag gillar det. det var längesen jag lästa något som jag fann underhållande. senaste åren har det bara varit dammig litteratur och saker som man vart tvungen att plöja sig igen. än har jag bara läst ett tiotal sidor nu och jag har redan svårt att slita mig.
 
jag borde sova, men jag kan inte. 


  
  

gossip girl och OTH

Publicerad 2008-10-21 03:38:05 i Allmänt,

jag mår bättre idag. fortfarande lite huvudvärk och frusen, men åndä bättre. gnisslar tänder och biter ihop när jag sover så när jag vaknar vissa mornar har jag en jäkla huvudvärk. larry, min hostdad som är tandläkare, har erbjudit mig en bettskena jag kan ha när jag sover, sexy as hell! 
  
jobbar 9.30 - 18.30 imorgon, det är en lång dag. fram till tolv ska jag och dahlia ha lite qualitytime. jag beslöt mig för det när jag insåg hur lite jag kommer träffa henne nästa vecka och framåt. då går hon i skolan varje dag mellan 8.45 - 16.00. så imorgon när skolan är stängd för någon judisk högtid så ska vi till mallet och gotta oss med en fika, some artkrafts och kanske något fint till henne. vi ska också slänga mynt i fontänen och göra önskningar. jag ska slänga i två mynt, det första ska vara en önsking, det andra ska vara att min önskning slår in. får man göra så?
 
imorgonkväll kommer min LCC sharon och ska se så att allt fungerar som det ska och att reglar och lagar följs. och att jag och min familj har det bra. vi har det bra, väldigt bra :)
  
jag såg att jensan lagt ut bilder sen helgen. jag ville vara där, ja gud vad jag ville vara där. jag inser omöjligheten och därför gladde det mig att pillan bar med mig hela natten lång.
   
ligger i min säng och äter gillekakor, när OTH är slut så ska jag sova. har aldrig varit ett fan av OTH men det verkar mer och mer intressant.
   

en fin dag i rydal

Publicerad 2008-10-20 19:17:01 i Allmänt,

steg upp lite över åtta idag för att fixa mitt social security number. det gick bra men jag får inte hem det med posten förän om två veckor. dock kunde jag åka dit imorgon och få nummert nerskrivet så jag kan teckna abonemang och öppna bankkonto, det är bara kortet som tar två veckor att göra. sen åkte jag och träffade ylva på starbucks för en kaffe. provade på något nytt idag. cinnamon dolce latte, um um um. gottit men flottigt. 
  
om en lite stund börjar jag jobba, 13.30-18.30 idag. en skön måndag med andra ord. och brody sover til 16.00 när dahlia kommer hem så fram till dess kan jag göra vad jag vill, sålänge jag inte lämnar huset. behöver bara tvätta två maskiner av barnens tvätt också, men det går snabbt. funderar på att fylla i min nya kalender med mitt schema och andra viktiga saker och kanske gå ut och fota lite i trädgården, det är en fin dag idag.
 

höstig halsduk och vacker väska

Publicerad 2008-10-20 03:16:05 i Allmänt,

även om dagen har gått i huvudvärkens tecken så har det ändå varit bra. fick pratat med jensan, linda och taip en stund innan på msn, det är alltid glädje. och arman :) han underhöll mig i flera timmar. har nyss ätit fajita chicken och lite tårta som blev över från kalaset och snart tänkte jag somna in och hoppas att min huvudvärk gått över till imorgon. börjar inte förrän 13.30 men ska åka och fixa mitt social security number redan 9.00. det hade suttit fint med en sovmorgon någon dag :S
   
 
 
se vilken höstig halsduk och vacker väska :)
det är så att man blir lite kär.
    

djävulen bär prada

Publicerad 2008-10-19 23:44:20 i Allmänt,

dagen startade med kalas för dahlia som fyllde 5 år förra veckan. dom hade hyrt en hel biograf för hennes kalas :S vi såg på hairpray, åt pizza och tårta. alla fick vars en partybag med sig hem, hihi. släkt + 37 barn med föräldrar var där. tänk att om man hade haft ett sån kalas när man fyllde 5 år, galet!
  
sen jag har lånat en bok idag, djävulen bär prada. när jag kom hem berättade missy att hon hade den, så ska lämna tillbaka den jag lånade och läsa hennes istället. då känner jag ingen tidspress, hihi. tog en på starbucks och läste cosmopolitan, skönt med tystnaden.
   

  

starbucks * 2

Publicerad 2008-10-18 23:42:20 i Allmänt,

äppel-grejen? jo den var väl okej. jag, ylva och liliya minglade omkring och letade efter kaffe större delen av tiden men det slutade med att jag lyckades övertala ylva att måla en pumpa för halloween med mig istället. jag blev väldigt nöjd! hihi. efter en timme tog kaffebegäret över så vi begav oss till starbucks. gud, jag tror jag har hittat starbucks motsvarighet till EH's chokladmuffins. Oh my så gott! när jag lämnat av dom begav jag mig till barnes and nobels. det är en bokhandel som enligt min värdmamma skulle ha svenska tidningar. till min besvikelse så hade dom bara franska och spanska så jag får vänta på att mammas resväska med gottigheter som tidningar och godis anländer. istället slog jag mig till ro med en in touch tidning och sänkte min andra latte för dagen. fördrev lite tid där innan jag åkte hem för att möta halv släkten + 1000 frågor om sverige och mig. om en liten stund börjar jag jobba, mina förhoppningar om att mina värdföräldrar ska komma hem i tid så att jag hinner till cheesecake facotory är ganska låga. jag hade så gärna velat, men det ser mörkt ut :(
  
jag hoppas att mina vänner roar sig gott i dimman ikväll, gud vad jag hade velat vara med er. jag vill inta ett dansgolv och vara där till dom stänger. ååh ge mig mina vänner! ni är gurld värda.
  

sara <3

Publicerad 2008-10-18 16:17:23 i Allmänt,

dagarna går upp och ner. men idag fick jag prata med sara på msn, det var glädje. fick lättat mitt hjärta, det kändes skönt. sara är en fin vän, henne håller jag hårt om.
 
nu ska jag gå ner och äta frulle. sen ska jag iväg på äppel-grejen, det bli säkert trevligt, vädret är jättefint. sol sol sol. jobbar ikväll, det känns däremot sådär kul. när jobbade jag senast på en lördag? men det är bara att vänja sig för jag lär jobba varje lördag i ett år framöver.
 
jag hoppas kanske på för mycket?
 

naptime

Publicerad 2008-10-17 20:41:32 i Allmänt,

jag har ordentligt fina vänner jag. det är jag så glad över. kollega, jensan och bruce kommer till min födelsedag? kunde jag fått någon bättre present? dont think so. och sen får jag arman som julklapp. det får mig att le varje dag.
 
jag har tagit tag i mig själv. helgerna påminner för mycket om vännerna, arman och innebandy så att sitta själv ikväll på mitt rum var inget alternativ. så jag gick igenom min telefonlista på au pairs i mitt område och ringde upp liliya, hon är från ryssland. ska träffa henne vid sju på starbucks. hon var inte så värst trevliga på au pair skolan i NY, men när jag pratade med henne nyss så lät hon som en helt annan människa.

på lördagen är det au pair träff med alla i området och vår LCC. vi ska på någon äppel-grej. ylva är i samma grupp så det ska bli trevligt. på kvällen är jag bjuden till emmas 20års gallej, jobbar dock men tänkte ansluta senare. ser fram emot det :) 
 
imorse var jag och försökte få min telefon fixad. det gick inte så bra, måste ha mitt social security number först. får det på måndag. då ska jag åka direkt och teckna ett telefon abonemang. så istället för en telefon fick jag gotta mig med annat lite istället. som skor, klänning, blusar, halsduk, väska och lite annat : ) hihi, det var jag värld. 
   
nu vaknar brody snart, ska fixa lite snacks till honom.
    tjingeling!
 

dairy or meat?

Publicerad 2008-10-17 04:05:32 i Allmänt,

jag gick nyss ner och frågade larry vilken tallrik jag skulle använda om jag tänkte göra en macka med kolkon och philadelphia, dairy or meat? han skakade på huvudet och log. just då i det ögonblicket insåg jag att man inte får blanda dairy and meat, det är liksom det som helt kosher grejen går ut på, förutom slakten tror jag. och det är just därför det finns två olika uppsättningar av allt i köket. grytor, tallrikar, bestick, skålar, redskap, ja allt finns det två uppsättningar av. herrejäklar vad dum jag kände mig!
  

m-m-mm

Publicerad 2008-10-17 02:50:22 i Allmänt,

nu vet jag varför jag var på en sukkotdinner. vi firade skörden, allt som växt hela sommaren tas upp nu. och det är det vi firar genom att i 1 vecka äta middag i ett hus man byggt. det är typ som en stor hydda utan tak. vissa gör sina egna i trädgården medans andra låter bra. min familj gjorde ingen men barnens skola gjorde en så det var där vi var. "hyddan" är pyntad med massa grönsaker och annat. alla var supertrevliga och jag hade det faktist ganska trevligt, dock var maten urusel.

imorgon ska jag fixa min mobiltelefon. eller ja, ett simkort som jag kan ha i min gamla mobiltelefon. har fått en telefon av familjen men den telefonräkningen slås ihop med deras telefoner så jag får bara ringa jobbsamtal med det. det är lite tråkigt. så jag har bestämt mig för att antingen köpa mig en i-phone eller för att bara köpa ett simkort, vi får se vad som faller mig in i imorgon. syftet är iaf att jag ska kunna göra privata samtal, både inom staterna till andra au pairs och vänner men också till alla älskade hemma i sverige.

när jag vaknade imorse så hade jag fem myggbett. det är nog vad jag har haft sammanlagt på hela sommaren. jag håller på att dö, jag känner mig som ett barn när jag klagar över något som kliar, men det är hemskt!

nu ska jag gå ner till skafferiet, det är rena himmelriket. det är som ett walk-in-skafferi med alla gottigheter man kan tänka sig. dock är det jobbigt att jag knappt känner igen några förpackningar ännu, jag måste ta ut och läsa på dom för att veta vad dom innehåller. men jag lär väl mig någon dag :)

arman gav mig glädjetårar innan idag. det ringde på dörren, jag tittade ut genom mitt fönster. nedanför stod en man med blommor, jag trodde dom var till missy så jag rusade ner för att inte missa dom. men dom var till mig :)


  

update

Publicerad 2008-10-16 05:03:48 i Allmänt,

jag har varit dö trött på kvällarna och somnat i god tid ända sen jag kom. därför grämer jag mig något enormt över att jag inte kan sova nu, när jag för en gångs skull börjar tidigt imorgon. istället försöker jag sätta mig in i valet lite. hemma i sverige tyckte jag att det var rena hysterin, då kan ni kanske föreställa er hur det är här. min värdmamma berättade att barack ubama hade varit och talat på en skola här i stan, hon var helt till sig när hon berättade det. kändes dumt att det egentligen inte rörde mig alls så jag fick låtsas att jag var intresserad, oh! what? when? were you there? sen fick jag linda in lite fint att jag inte var så insatt men att hon gärna fick berätta lite. 
   
the flower-song har förresten gjort succé här förresten. larry och missy har varit borta ikväll så jag badade och nattade brody och dahlia. när jag läst för brody, sagt godnatt och var på väg ut hörde jag ett svagt; annica, can you sign me the flower-song? brody är snart 2,5 år och världens sötaste så ni kan förstå hur jag smällte. jag rusade tillbaka till hans säng och tog till med mina finaste toner.
  
jag gillar inte när folk skriver kryptiskt, jag försöker låta bli att göra det själv. det var längsen jag gjorde det också, det är jag stolt över, höhö. men nu kan jag inte längre behärska mig. trodde du verkligen att jag ville att du skulle vara där eller spelade du bara ett spel? när jag såg ditt ansikte visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta. jag valde att skratta, allt annat skulle förstöra min kväll. men fan vad jag grämer mig, jag blir så trött.  
 
nä nu måste jag sova, vare sig om jag kan eller inte.  
    

sukkot

Publicerad 2008-10-16 03:37:42 i Allmänt,

 
      
idag mår jag bättre. inte bara över mitt samtal med kollega, vilket i övrigt var total lycka, men också efter att ha socialiserat mig lite med ylva och emma på starbucks. även om det bara var för en kort stund så gjorde det mycket, allt kändes vettigt igen.
   
imorgon jobbar jag mellan 8.30-9.30 och 11.30-20.00. det är en lång dag. på kvällen ska vi fira någon judisk tradition, sukkot. det säger mig lika mycket som det gör er men imorgon vet jag nog mer. ska bli spännande.
    
jag har lite frågor och kommentarer;
kollega, skaffa din en mikrofin imorgon så ska jag lära dig skype.
bruce my love, varför har du inte svarat på mitt mejl? älskar du inte mig?
mamma, jag hoppas du mår bra, jag ringer imorgon förmiddag. älskar dig!
arman, jag vet att du inte läser men om du gör det: du är min kärlek!
ylva och emma; tack för idag, I had a good time :)
jensan, you'v got mail :)
alla, när fan ska blondinbella vara tillbaka på fötterna?
syster, jag kan inte se medelandet du skrivit till mig på skype. hur gör man det?
   

bad day

Publicerad 2008-10-15 02:04:27 i Allmänt,

ídag är det en bad day. vartenda au pair som befinner sig i staterna verkar ha hemlängtan idag, and so do I. det har varit jobbigt idag, mina ögon har vattenfyllts flera gånger och även när jag försöker sysselsätta mig så tänker jag bara på mina nära och kära där hemma. som sagt, today is a bad day..
 
men imorgon är en annan dag. börjar jobba 13.00. innan det ska jag ta mig till ett mall här i stan och försöka gotta mig med något så jag mår bättre. först med en frulle på starbucks och sen med något vackert från forever21, hihi. jag har också en telefondate med kollega innan jag börjar, cant wait :)
  
här är klockan åtta och jag ligger redan i min säng redor för natten. jag är trött, trött, trött och vill bara att denna dagen ska gå över. trodde att jensan skulle sällskapa mig såhär på kvällskvisten som hon gjorde igår men ack nej, ingen jensan här inte. helst hade jag velat att hon skulle sitta i min säng bredvid mig nu och äta daim med mig. men det gör hon inte det heller.
  

here comes more

Publicerad 2008-10-14 05:01:39 i Allmänt,

jag hade lite mer att säga insåg jag, eller så var jag inte riktigt trött ännu.
 för det första vill jag bara sända en lite kram kram till ylva, hoppas du mår bättre.
 
sen vill jag fortsätta med listan till mamma som ska skicka en resväska med saker jag inte fick plats med och saker
som jag råkade lämna hemma av misstag.
mamma, det här vill jag ha hit till staterna;
min nya svarta vinterjacka
min everest väst
mina bruna stövlar
mina nya svarta stövlar
dagboken du gav mig
smyckeskrinet som lämnades kvar på sängen : (
3 flaskor av ACO's selftanning lotion, inte den med mjuk flaskasom liknar en förstorad tandkrämstub utan den i en hård flaska, lite ljusare än den andra. jag tror jag lämnade kvar en sån på min vask. alla sorter här luktar gammal tant.
2 små paket wasa knäckebröd
örtsalt, det gröna som jag gav dig. gärna ett nytt ; )
det var allt för nu, jag kommer säkert på mer imorgon.

 
jag vill avsluta med att tacka jensan som sörjer med mig över att blondinbella slutat blogga. det känns jobbigt. hoppas hon mår bra. tihi.
 
natti!
 

chuckie cheese

Publicerad 2008-10-14 03:18:45 i Allmänt,

jag lyckades, jag lyckades, jag lyckades! jag tog mig fram och tillbaka till target innan idag utan några större problem. det blev väl några u-turnes här och där, men vad gör det? jag lyckades iaf utan några större skador på varken mig själv eller bilen. det tog mig 50 minuter i affären för att hitta rätt tamponger, hårspray, fondution, lotion och ansiktskräm. men vad gör det? jag är ju utlänning här.
 
ikväll har vi firat dahlias födelsedag på chuckie cheese, hon fyllde 5 år idag. hon var väääldigt mycket större än igår. hon är nog den enda 5 åringen jag träffat som väljer salladsbuffé istället för pizza. på vägen hem kläckte hon ur sig hey annica, could you sing me that song you sang yesterday, the one about the flower. you only have to sing it once, then i fall a sleep. HA! :)
 
man måste förresten lägga till mig på skype, så man kan ringa mig gratis. toppen va? : ) nilssonannica , gör det nu nu nu. 
  
längtan är större än plånboken.
kan det bli finare?
 

:(

Publicerad 2008-10-13 15:40:36 i Allmänt,

projekt; affären.
svårighetsgrad; hög
dagsform; hemlängtan


jag vill höra din röst och jag vill känna din famn.
KOM!
  

a spoon full of sugar, and the medicin goes down.

Publicerad 2008-10-13 04:08:49 i Allmänt,

.. in the most delightfull way. 
 
22.08, PA.

idag har jag sjungit min första godnattvisa. dahlia sa att det gick bra att jag sjöng på svenska om jag inte kunde någon på engelska. jag fick blackout och kom inte en enda. efter ett tag kom jag på sov du lilla videung men den kändes inte så passande. dock kunde jag inte tänka på någon annan när jag väl kommit på den. så jag började sjung, mitt i refrängen för att jag inte kunde början. sen insåg jag att jag inte kunde slutet heller så jag sjöng refrängen typ 5 gånger om. under min sång kände jag mig totalt misslyckad men när jag tittade ner på henne så låg hon bara och log. så det blev väl lyckat ändå, tur att hon inte förstod vad jag sjöng.
  
ikväll var jag på den mest kaotiska släkmiddag jag någonsin varit på. det kryllad av folk och överallt hördes det skratt och skrik. men vilken glädje att ha en sån slälkt, alla var så trevliga och kärleksfulla mot varandra. och mot mig med, jag fick till och med en sverigetröja med mig hem hit, haha. farfarn i familjen var i sverige i somras men hade växt ur sin sverigetröja, haha. allt var över-amerikanskt, männen grillade på baksidan och drack öl, alla tusen ungar sprang runt medans mammorna höll ett öga på dom medans dom skvallrade. jag kände mig som en statist i desperat housewife. men jag hade det trevligt, jag överlevde utan några större skador. jag fick frågor som "oh, do you live nearby that ice-hotel in sweden?", "no one in sweden has a gun, right?" och "I'v heard that everyone from sweden is blond with blue eyes, is that true?".  hmm.
 
imorgon börjar jag inte jobba föräns 13. 30, skönt. innan jag börjar hade jag tänkt ta mig till något varuhus, hade behövt lite hårspray och annat. plus att det hade varit skönt att vara lite själv. klockan 15.30 ska jag hämta dahlia på förskolan och köra till hennes barnkalas på dunken dounat och vid 19.00 ska jag fika med ylva och emma som också är från sverige. ser vääldigt mycket fram emot det.
  
fick en webcam av min värdpappa innan idag, klarade av att installera den själv. när man inte har någon annan som gör saker åt en så får man göra det själv. det lär få bli mitt nya motto :S oh my, men jag har klarat mig än sålänge. dock lär jag köra vilse imorgon när jag ska handla, har bara kört en gång tillsammans med missy, plötsligt är jag själv. men jag har en hel pärm med vägbeskrivningar och allt annat så jag lär komma tilbaka förr eller senare.
 
nu tänkte jag somna in, är helt slut efter denna dag. jag längtar tills någon av mina vänner säger; anki jag har bokat flygbiljett/biljetter till dig nu så jag tänkte bo hos dig mellan blalbalba och blablabla. då hade jag sagt; jag längtar redan :) 
 

sushi

Publicerad 2008-10-12 04:06:15 i Allmänt,

22.05, PA.

jag har nyss ätit den godaste sushin någonsin, utan tvekan. famljen orkade inte laga mat så när dahlia och brody lagt sig så beställde vi hem, hihi. nu har jag intagit sängläge och mina ögon faller sakta samman. jag är trött, jag tror fortfarande att jag är jet laged. imorgon ringer klockan 9.00 och 10.15 går bilen till dahlias fotbollsmatch. på eftermiddagen väntar släktmiddag med familjen. larry och hans 3 syskon har tillammans 15 (!!!) barn, alla under 7 år. roligt, men samtidigt sjukt galet.  

sov gott vänner, puss 

till jensan:
 
new york luktade friterat, avgaser och bränd korv. med den beskrivningen så skulle man kunna tro att jag pratade med om malmöfestivalen. men med alla människor, lampor och skyskraper så skrek det ändå NEW YORK över hela alltet, underbart. skolan ute på long island luktade precis som när man var på cup, klassrumskänsla på allt. väl här hemma på winter road så luktar allt normalt. inget suspekt alls. förutom att allt känns mycket mer rofyllt.
 
och självklart hade jag följt med dig ut idag om jag varit hemma, you know that. vi hade entrat en tjockare dimma än någonsin förr. jag lider med dig att du inte kom ut idag. men hur kunde det komma sig att ingen annan kände samma sug som dig¨?
 

mina fina vänner

Publicerad 2008-10-11 19:59:02 i Allmänt,

13.00, PA.

jag kan inte ta blicken från min tavla. den är så fin. lite senare ska vi åka och handla häftstift och ramar så jag kan sätta upp mina egna foton. det kommer höja annica-känslan i rummet.
  
mamma skrev ett mejl innan och berättade för mig hur fina vänner jag har. som om jag inte redan visste det? : ) och att ni undrar och frågar hur jag har det. ni ska veta att jag saknar er såå. varje bloggkommentar och varje mejl är ren lycka, och att läsa era bloggar får mig att le, ibland gråta. innan vissta jag att ni är dom bästa vnnerna man kan ha, när jag sitter här på andra sidan jorden så är jag helt säker på att det så. tillsammans är vi oslagbara.
  
oj, så sentimental det blev. eller egentligen inte kanske, mer sentimentalt lär det bli. detta var mer åt det kärleksfulla hållet. för ALL KÄRLEK TILL ER!
   
om jag stänger mina ögon, så kan jag se på insidan av mina ögonlock när jag säger hejdå till kollega på dansgolvet.
och till taip vid utgången. då vattnas mina ögon.

  

rydal, PA

Publicerad 2008-10-11 04:10:53 i Allmänt,

22.10, PA.
 
äntligen äntligen äntligen. äntligen ligger jag i en egen säng, ingen som sover i en säng ovanför mig och ingen som väcker mig när dom rör på dig. m i n s ä n g ! och mitt rum. m i t t r u m ! 
  
när familjen skulle hämta upp mig hade jag en klump i magen. en sån klump jag brukade ha innan match när vi mötte serieledarna. gud in i hundans så nervös jag var. jag klev av bussen, tog mina saker och tittade mig omkring. nervositeten steg. men när jag såg missy, dahlia och brody stiga ur deras bil och gå mot mig med skyltar och ballonger så släppte allt. dom såg så snälla ut! jag välkomnades med två kramas och en highfive. när vi kom hem satt vi på framsidan och målade med gatukritor och pratade. ikväll har vi varit och ätit och de seneste två timmarna har jag spenderat på mitt rum. efter en efterlängtad dusch har jag börjar försöka packa upp. men det gick utför när jag insåg att jag hittat ett oskyddat nätverk. så nu ligger jag här i min säng, mot alla kuddar upppuffade mot väggen, med min dator på magen. ligger och tittar mig omkring, mina ögon fastnar dock hela tiden på tavlan som missy har gjort till mig. hon har klistrat in alla bilder på mig och mina vänner och familj som jag skickade till cultural care. jag blev rörd när jag såg det.
   
   
 
   
lägg märke till vad som är i korgen på sista bilden. kexchoklad, wasa knäcke, singoalla, ballerina, daim, musslin, pepparkakor och IKEA choklad. och glöm inte att slänga ett öga på min walk-in med dubbla dörrar, hihi. lyckan är total!
   
arman, kom och skeda mig.
  

NYC

Publicerad 2008-10-10 05:12:31 i Allmänt,

23.11, NY.
 
jag har ett rus i kroppen av lycka och nervositet. nervositeten är av att jag ska träffa min värdfamilj imorgon och lyckan återstår efter att ha spenderat dagen inne i new york city. det var helt magiskt idag, vilken stad. och så mycket att se! kameran gick varm så får dela med mig lite senare.  
jag mår illa. maten vi äter innehåller nog inte mer än 1 % näring.
  
dagens matintag;

frukost - fattigriddare + en bagel
snacks- en bagel
lunch - tunnbrödsrulle med kalkon och ost + chips
middag - wooper jr och co. 
 
då kanske ni förstår varför jag mår illa. och inte nog med dessa horribla matvanorna, alla offentliga toaletter + toaletterna på vårt campus är båstoaletter. och alla vet vad som inte kan göras på en båstoalett. och just detta som inte kan göras har jag altså inte gjort sen i söndags :S
 
nu ska jag somna in i min nya I <3 NY tröja efter att jag beundrat dagens inköp från forever21, hihi. glädjen jag känner efter denna dagen har jag inte kännt sen jag kom hit. det har varit en toppen dag!
  

trådlöst i sängen

Publicerad 2008-10-09 04:33:51 i Allmänt,

22.33, NY.
 
plötsligt fungerade det trådlösa nätverket när jag låg i min säng också, lyckan är total. det gjorde det inte innan. så jag tänkte spendera lite tid med rosing, blondinbella och gänget innan mina ögon sluter sig. då kanske det känns lite som hemma igen. och på tal om hemma, nu sover ni alla. hoppas ni sover riktigt gott!

sleeeten

Publicerad 2008-10-09 03:08:23 i Allmänt,

21.06, NY.

jag har inget vettigt att skriva, ändå sitter jag här och stirrar på skärmen i brist på annat. ikväll händer inte så mycket och jag ska försöka komma i säng i tid. är, trött och sliten och känner mig allmänt äcklig. imorgon är en lång dag och jag ska vara pigg och utvilad.
 

ohwell

Publicerad 2008-10-08 18:51:40 i Allmänt,

12.50, NY.
 
allt ar fortfarande bra, men jag langtar saa till jag kommer till famljen pa fredag. det ar trakiga lektioner, harda sangar och acklig mat. dock en riktigt smarrig salladsbuffe. imorgon ar det bara lektion till 12.00 sen vantar det som jag langtat till sen jag kom hit: New York city! min kamera har annu inte lamnat sitt fordral men det ska den gora imorgon. och pa tal om kamera, jenny; min mamma har din kamera. linda; jag tror det ar din kamera som blev kvar hos pappa, mamma har den. vi far inte sa mycket tid i NY for oss sjalva men pa tva timmar ska jag nog se till att hitta nagot vackert som kan pryda min kropp. om inte sa ska jag iaf handla ett par ljusrosa converseskor :)
 
ps. annu har inte inte atit pa Mc conald.
  

äntligen!

Publicerad 2008-10-08 03:08:10 i Allmänt,

21.06, NY.
äntligen har jag kommit in på ett trådlöst internet, det var på tiden! men man vet aldrig när det bryts igen, så jag får fatta mig kort :)
 
resan igår gick bra. var på skolan vid 03.00 på natten, svensk tid. men då var klockan vara 21.00 här och vi skulle få rum, äta och ha möte. så när klockan närmade sig 6.30, svensk tid, så lyckades jag somna in. jag var inte människa. 6 timmar senare ringde klockan och dagen har varit proppfylld med saker. ikväll har vi hatt sing-a-long och nu sitter jag uppkrupen i soffan i min kattetröja med datorn på magen. maten är smaklös och kladdig och tyskarna är äckliga, dock är vi ett härligt gäng från sverige vilket gör att det känns liiite lättare. men bara lite, för jag saknar alla något så fruktansvärt ändå. inatt när jag låg i min knarriga säng ville jag inget annat än att arman skulle krypa upp och skeda mig och idag när vi skulle blunda och skapa det första vi tänkte på när läraren sa home så blev det en jensan i piprensare och vackra färger. för hon var det första jag kom att tänka på. som sagt, jag saknar allt. och tack för i lördagen, tillsammans är vi oslagbara.
    

Gästblogg: Summer !!!!

Publicerad 2008-10-04 23:19:54 i Allmänt,

Halllåååå!!

Nu är vi hemma hos Annicas pappa och gottar oss som aldrig förr.. mmm-mm--mmmm!! (skakar händerna)
Annica Nilsson, jag kommer sakna dig så otroligt mycket, finner inte ord. Man har inte många vänner som är sådär REEEEKTET nära....men du är en av dom. Du är den som förstår mig till 3000% ALLTID vaad jag än har gjort.
Kan bara säga en sak jag älskar dig av hela mitt hjärta och lite till.. du är underbar, hör av dig ofta!!

miljoner pussar Sofia

lagom lack

Publicerad 2008-10-01 15:03:38 i Allmänt,

idag fick jag mina uggs från australien. ni tror inte dom var i sönder? jag fattar inte. hur kan man skicka ett par söndriga skor till andra sidan jorden? sömmen där bak på den ena skor är sprucken nästan 10 cm :S vad ska jag göra nu? det känns sådär att skicka tillbaka dom för att dom sen ska skicka ett par nya till min mamma för att hon sen ska skicka dom till mig i usa. lagom lack.
 
nu ska jag krypa ner i min säng och titta på tonvis avsnitt av topmodel. innan det ska jag bada, jag fryser från topp till tå. och min lägenhet gör inte att det känns bättre, här är kyligt. inget står där det ska stå och saker ligger överallt, hemmakänslan är noll. och sen har det nått mig på riktigt hur jobbigt det kommer bli att lämna alla,därför är denna dagen bajs. när jag känner mig bättre så ska jag bestämma vad jag ska ha på mig ikväll och sen ska jag korka upp. ikväll skänks mitt härta till kåren! 
    

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela