memorial day

Publicerad 2010-05-31 13:12:46 i Allmänt,

.. och jag jobbar. alla mina vänner beger sig till stranden om en stund. jag är inte bitter.

när klockan var 6.00 så var alla mina barn vakna. nu sitter vi och lägger puzzel vid köksbordet. bredvid mig har jag en gigantisk kopp kaffe.

ps. sleepovern gick bra, men brody snarkar något så enormt mycket.

just my size!

Publicerad 2010-05-31 03:28:57 i Allmänt,

här sitter jag i soffan, söndag kväll och helt slut. barnen sover gott på ovanvåningen och jag göra alldeles strax krypa ner gott med dom. föräldrarna är på bröllop och jag arbetar över natt, så i har en mysig liten sleepover i mitt rum. det är ju inte precis första gången, men att sova själv i huset med alla barn känns sådär. det blir ju ingen djupsömn om vi säger så.

helgen har varit bra. fredagen bjöd som sagt på trevligheter i manyunk. margaritas, mat och trevligt sällskap. lördagen gick av bara farten, och vi gjorde absolut ingenting alls. dock tog vi en cykeltur på 3,2 mil. det var kämpigt, och har resulterat i att jag knappt kan sitta idag. men solen strålade och det var ack så trevligt. denna söndag startade tidigt. det kvava jävla vädret gör det omöjligt att sova på morgonen. så jag och min kära tog en mysig förmiddags promenad längst south street. det blev smoothies och lite shopping, jag hittade en tröja - just my size ;)

 

nä om man kanske skulle ta och lägga sig, barnen brukar vakna runt 6 på morgonen. och om jag känner mig själv rätt så bör jag vara utvilad. 

sov gott!

fredag, äntligen!

Publicerad 2010-05-28 17:42:01 i Allmänt,

jag har väntat länge på denna dagen, ändå sen i måndags. hihi. men nu har en kommit, fredag! jag lever för helgerna. när klockan slår 18 så beger jag och min kära oss på ABBA-middag (??) i manyunk. det enda som kunde varit bättre denna dag är vädret, så man ska väl inte klaga! det kommer bli så bra så.

resten av helgen ska jag..
.. njuta av min ledighet!!

poolmys i strålande solsken

Publicerad 2010-05-28 00:51:51 i Allmänt,

störra delen av denna dag har spenderat i pluttens pool. eller ja, vi kanten av den kanske jag får säga. vilken badkruka jag är! under förmiddagen sällskapade micah oss, men sedan var det barnfritt och jag kunde njuta varje sekund. såå underbart!

.. och på tal om underbart. mina vänner är värda sin vikt i guld.

nu väntar en kväll tillsammans med jacob, jensan och tiap uppe på kitchenbar. me like!

hörs sen!

i have created a monster

Publicerad 2010-05-27 04:19:56 i Allmänt,

här sitter jag, i min säng och dricker chokladmjölk. mm. och bara tittar runt och njuter. jag har städat mitt rum ikväll. inte en enda pryl ligger på fel plats, och alla kläder är nytvättade och vikta i sina lådor. alla onödiga papper är slängde och böckerna står fint staplade. samt att jag tog mig an lekrummet, jensan inspirerade mig. ja, i skrivande stund känner jag mig lite stolt över mig själv.

i have created a monster. jag vet inte vad det tog åt micah ikväll, men det var såpass illa att vi fick lämna baskin robins och ta med glassen hem. han skrek, och skrek, och skrek lite till. inte för att han var ledsen eller arg. utan nej, han trodde att han var rolig. och när jag sa till honom så skrek han ännu högre och tyckte att det var ännu roligare. folk tittade på mig som om jag hade noll kontroll. fy så hjälplös jag kände mig. jag har fortfarande huvudvärk. vilket monster!  

jag längtar till morgondagen. först tänkte vi alla inviga pluttens pool och på kvällen är det the drake som står på schemat. lite öl på en solig uteservering, men ljuvligt sällskap, klingar ganska bra i mina öron.

dags att sova, godnatt!

26 maj 2010

Publicerad 2010-05-26 19:33:42 i Allmänt,

idag strålar solen här i jenkintown. det var så att jag och jensan höll på att avdunsta när vi låg och lapa sol i hennes trädgård i förmiddags. 31 grader varmt, för att vara exakt. och inte ett moln på himmeln. men man ska väl egentligen inte klaga.

det är onsdag vilket betyder att jag jobbar kväll. den stora frågan är vad jag ska göra med alla mina tre barn? man  kanske borde ta upp dom till cheese cake factorys uteservering. m-m-mm. visserligen hade dem säkerligen uppskattat mc D lika mycket, men absolut inte jag.

som sagt, idag är det onsdag, och imorgon är det redan torsdag. om bara denna dag kan passera så känns det liiite lättare. jag ser fram emot helgan. magkänslan säger mig att den kommer bli riktigt bra.

nostalgi trip

Publicerad 2010-05-25 04:36:49 i Allmänt,

jag säger som jensan, det var en riktig nostalgi trip i källaren ikväll. och med lite vin och marabou polka choklad så kunde det absolut inte varit trevligare. nu somnar jag in gott med vetskap om att jag har världens bästa vänner.

godnatt!

24 maj 2010

Publicerad 2010-05-24 20:05:49 i Allmänt,

igår kväll bestämde jag mig för att jag skulle sova ut. satte mobilen på ljudlös och lät bli att sätta alarmet. men tji fick jag, halv nio vaknade jag för femte gången och då var det omöjligt att somna om. denna morgon har jag varit produktiv som aldrig förr. det är så att jag kan sträcka lite extra på mig själv. nu kallar arbetet (micah i monitorn) så det är dags att lyfta på lilla gumpen.

ps. idag är en bra dag.

puss!

23 maj 2010

Publicerad 2010-05-24 03:27:42 i Allmänt,

du är den bästa jag vet. bättre än ben&jerry cookiedough. bättre än espresso house cha latte. bätte än en flaska vitt i västra hamnen. bättre än ett DM fuld i f13 serien. bättre än en sovmorgon mitt i veckan.  det bästa jag vet - no doubts.

 

imorgon är det ingen vanlig dag..

Publicerad 2010-05-20 04:23:58 i Allmänt,

.. imorgon är pluttens födelsedag, hurra hurra hurra!

tänka sig att det redan är torsdag imorgon. galet! jag börjar inte förän runt lunch, och då är det direkt dags för lite födelsedags lunch för plutten. detta innebär grill och tårta i min trädgård. det ska bli strålande solsken. jag längtar redan!

och sen är det ju snabbt fredag. och därefter lördag. wohoo helg!

godnatt!

usch och fy!

Publicerad 2010-05-18 23:09:13 i Allmänt,

jag har precis mejlat familjens framtida au pair. det kändes sådär får jag erkänna. ska någon annan ha hand om mina barn? och sova i min säng? och köra min bil? texta med min telefon? nä usch och fy för detta! dock vet jag med mig att jag är ordentligt klar med detta till hösten. dubbel moral? javisst.

pissväder!

Publicerad 2010-05-18 21:08:27 i Allmänt,

idag har det regnat och blåst. sen regnade det lite till, och blåste ännu mer. nu blåser det mer än tidigare och regnet öser ner. och kallt är det också. har jag förresten nämnt att det regnat och blåser idag? vilket jäkla pissväder.

snart har micah sovit i tre timmar, det tackar jag alla högre makter för. men nu hade det snart varit trevligt om han ville vakna, jag börjar bli lite rastlös. dock har jag ingen aning om hur vi ska spendera denna eftermiddag. men vi hittar nog på något!

först - en kopp kaffe!

i 20 minuter tittade micah på TV - såhär! hur är det ens bekvämt?

17 maj 2010

Publicerad 2010-05-17 21:28:39 i Allmänt,

det känns att det är måndag. det känns så otroligt mycket. i hjärta, hjärna, och varje kroppsdel. jag återkommer lite senare om helgens toppar och dalar. nu är det dags att ta upp micah som lekt snällt i sin crib i en timmes tid.

en lååång fredag

Publicerad 2010-05-15 05:40:53 i Allmänt,

herregud det här har nog varit den längsta arbetsdagen på länge. 8 - 18, med micah hela dagen. brody lämnade jag i skolan runt nio och hämtade klockan tolv. dahlia hade pickup klockan tre och därefter åkte vi allihopa och handlade och for hem och bakade en kaka. och med 5,5 timmars sömn i bagaget så var jag inte riktigt på hugget. tur att plutten sällskapade mig större delen av dage, och att jensan kom på playdate med hennes lilla pojke. annars hade jag nog gått under. jag hurrade högt när missy och larry kom in genom dörren klockan 18.

ikväll tog jag ett moget beslut. när de övriga gick ut och skaka rumpa så drog jag mig hemåt för att få lite sömn inför morgondagen. mycket tråkigt får jag säga, men oj så nödvändigt. jobbar 9 - 14.30 imorgon. på en lördag. mitt schema är kiss kasst värdelöst denna vecka. men nu är det bara lördag kvar och jag ser ljuset i tunneln. imorgon  bjuds det på grill hemma hos min kära som sedan följs av en utgång. jag längtar redan.

sov gott mina kära vänner,
puss!

1001 events that made america

Publicerad 2010-05-13 04:31:29 i Allmänt,

det var en mysig kväll här hemma i rydal. nu tackar jag för mig och kryper ner med 1001 events that made america. undra om någon skrivit en liknande bok om sverige? haha. america, fuck yeah!

tvätt och phillies

Publicerad 2010-05-12 21:43:39 i Allmänt,

här sitter jag på mitt golv och viker tvätt. har precis klurat ut hur min nya box till TVn fungerar så samtidigt försöker jag slänga ett öga på phillies matchen. micah "hjälper" mig med tvätten. för varje plagg jag viker så drar han upp ett från högen med det färdigvikta. gracias.

hittade en festligt bild från helgen. LOL.

12 maj 2010

Publicerad 2010-05-12 15:36:43 i Allmänt,

det är en speciell känsla att komma hem på en onsdag morgon, hälla upp en kopp kaffe och bara sätta sig ner och njuta. njuta av att jag inte börjar jobba än på en halvtimme.

fyra ord

Publicerad 2010-05-11 17:43:10 i Allmänt,

it is too soon.

här sitter jag i min säng, invirad i en stor filt och dricker kaffe. jag är ovanligt trött idag. och frusen och förkyld. gnäll gnäll gnäll tänker ni kanske nu. men det rör mig inte. för här tänker jag sitter och gnälla resten av denna dagen fram till att jag ska till jensan på playdate. det är precis vad jag behöver idag. och redan nu tänker jag på att jag ska få somna in i min käras famn ikväll, vilket sätter ett stort leende på mina läppar mitt i allt detta gnäll.

vad gör man?

Publicerad 2010-05-11 05:11:53 i Allmänt,

helvetes jävla mög skit.

dags att sova. på mage, så att all denna sushi kan sjunka in. jag är så mätt så det känns jobbigt. jag kommer sova otroligt gott, jag känner det redan nu.

10 maj 2010

Publicerad 2010-05-10 20:55:01 i Allmänt,

det pirrar lite i kroppen när jag tittar på bilderna i mitt förra inlägg. det gör mig så himla glad. vilket liv man har egentligen.

.. och grattis till syster som fyller 28 år idag! du är bäst.

.. och till mig själv som haft körkort i 5 år. oj vad gammal jag känner mig.

långhelg..

Publicerad 2010-05-07 18:54:30 i Allmänt,

långhelg väntar runt hörnet. nu är det inte många timmar kvar. först ska jag och jensan leka lite med våra pojkar i min trädgård. men oj vad jag vill att denna arbetsdag ska ta slut!

6 maj 2010

Publicerad 2010-05-07 04:54:03 i Allmänt,

ikväll bjöd jenny på jordgubbs tårta. man kan säga att vi firade (utan att dom visste om det) att jag varit här i 19 (!!!!) månader idag. det är sjukt. jag som inte ens tänkte vara borta ett år. som det kan bli.

nä fy vad trött jag är. godnatt!

en solklar sommardag

Publicerad 2010-05-06 17:01:17 i Allmänt,

jag skrev det på fejjan, och jag skriver der här - det var en mycket mycket bra onsdag. den startade med en mysig promenad och lite lekplats lek tillsammans med den nya au pairen sandra. solen sken och micah var exemplarisk. därefter bar det av till IKEA för lite lunch tillsammans med plutten och jensan. mmmm.

kvällen bjöd på playdate deluxe hemma i min trädgård. jensan kom med alla hennes barn och vi grillade korv och bananer med chocklad. kontrollerad kaos skulle jag vilja kalla det. därefter kom plutten, sandra och leena. och plötsligt stod mike utanför dörren också. surprise! :) barnen somnade in, phillie's vann, och timmarna efter spenderades i min trädgård med öl och mys.

nu är det fan sommar..

california pizza kitchen

Publicerad 2010-05-05 04:33:49 i Allmänt,

när jag precis skrev min rubrik insåg jag att jag glömt pastan som blev över efter middagen i bilen. aah tråkigt! den som hade varit så god till lunch imorgon. men att gå ner och hämta den och lägga in den i kylen är det inte på tal om, jag ligger redan nerbäddad. det är det inte värt. vi får helt enkelt slänga ihop något annat.

dags att somna. idag försov jag mig, det tänker jag inte göra imorgon!

you gotta love the sunshine

Publicerad 2010-05-05 01:11:45 i Allmänt,

vilken dag. så slapp! dock har det inte krävts mycket för att mina barn att gå mig pån nerverna idag. men sådana dagar ska man ju också ha! har precis hoppat ur duschen och slängt på mig lite kläder, nu beger jag mig för en romantisk middag för två tillsammans med taipalottan.

4 maj 2010

Publicerad 2010-05-04 18:05:05 i Allmänt,

det finns inte så mycket att säga. jag sätter mig hellre ute i solen just nu och inväntar jensans och pluttens sällskap. jag tackar alla högre makter för detta underbara väder.

mmmm-mike! :)

welcome back to the US

Publicerad 2010-05-02 01:52:23 i Allmänt,

ikväll erbjöd jag dahlia $10 för ett kinderägg som jag köpt med mig från sverige. då har det gått långt. tyvärr gav hon inte med sig. snopet! istället stal jag en liten bit av brody när han inte såg på.

det är sånt här jag sitter och tänker på i min ensamhet när jag jobbar en lördagkväll, och mina vänner är NY och svirar. det, plus att mina tre senaste måltider har varit pizza, hamburgare och återigen pizza. det är precis vad jag sitter och stoppar i mig i skrivande stund. men det är ju insidan som räknas ;) välkommen tillbaka till USA.

dagen har spenderats hos mike's föräldrar. låg ute hela förmiddagen och stekte i solen. det var 32C. jag klarade en halvtimme sen fick jag förflytta mig till skuggan. och här sitter jag ändå med solfrossa. vi avslutade med lite bbq innan jag begav mig hemåt.

nu flyttade jag denna spetsiga bakdel till soffan, där jag planerar att spendera lite tid framför gossip girl.

tjing!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela