va fan!

Publicerad 2010-09-30 21:49:32 i Allmänt,

fick precis ett mejl från ticketmaster - K'naan cancelled.

jag dog halvt inombords.

last night i had the strangest dream

Publicerad 2010-09-30 21:47:22 i Allmänt,

herregud vilken slapp eftermiddag. men det behövs också ibland! vi har gjort klart jossy's welcome sign, tittat på princess and the frog och nu sitter jag och dahlia vid vars en dator medans pojkarna sover. bättre än såhär kunde inte min sista ordentliga arbetsdag vara.

and last but not least there is micah

Publicerad 2010-09-30 17:43:19 i Allmänt,

jag startade min morgon med att gå 17 blocks i blåst och en sjuklig kvav värme. därefter väntade jag på tåget i en halv timme. härligt.

man kan säga att det idag är min sista dag som au pair. imorgon kommer jozzy och det känns aningen konstigt måste jag erkänna. därför ska en sista middag med familjen avnjutas ikväll! barnen ska få presenter och missy och larry likaså. samt att jag ska ge dom mitt tack-brev. det är fint, jag är stolt. det tog mig inte många minuter att skriva det, jag bara slängde ner mening efter mening på mitt pappar. när jag skriver last but not least there is micah, and what is there not to say about micah? så inser jag att jag sitter och stortjuter.

6.30 am GODMORGON!

Publicerad 2010-09-29 19:49:50 i Allmänt,

gästrummet som jag sover i ligger vägg i vägg med micahs rum, mitt emot brodys och snett emot dahlias. klockan 6.30 am vaknade jag av att micah ligger och kallar på mig. i tio minuter upprepades mitt namn, ibland lite gnälligt, ibland glatt och ibland ilsket. själv låg jag och bara väntade på att någon skulle gå in och hämta honom. därefter fick brody ett utbrott och började slänga muffins runt om sig i hallen, jag tror nog att en flög mot min dörr. sedan gick dom ner, och jag trodde att jag skulle kunna somna om. men icke, gästrummet ligger också ovanför köket. och när mina barn startar sin morgon, så är det i full fart och på högsta volym.

.. med detta ville jag ha sagt att jag förtjänar en nap nu!

tisdag och 12,5 timmars arbete

Publicerad 2010-09-29 03:14:12 i Allmänt,

idag har jag jobbar 12,5 timmar. ni läste rätt, 12,5 timmar. men helt otroligt vad snabbt dagen gått. jag och micah tog all tid i världen i morse. vi åt frukost länge länge, tittade lite på TV, klädde på oss, tittade lite mer på TV och bara mös. därefter spenderade vi några timmar på mallet. äntligen har jag fått inhandlat alla presenter till famlijen! för man måste ju tacka för de senaste 2 åren. i eftermiddag har vi napat, och därefter gjort lite ärende. jag kommer sakna våra hektiska dagar! lol.

jag har precis online shoppat för $ 0.41. det får bli så när det stramar i plånboken. nu ska jag krypa ner under mitt täcke och se gårdagens avsnitt av gossip girl. det är precis vad jag behöver. det, plus min mamma. och min pappa. och min syster. jag saknar min familj lite extra idag. antagligen för att jag fått min biljett.

godnatt!

gästrummet invigs

Publicerad 2010-09-28 01:31:19 i Allmänt,

nu är min taipalotta på väg hit. vi ska äta godis och mysa hela kvällen, och jag ska stanna uppe extra länge för hennes skull. hihi. oh förresten, det kommer ske i gästrummet, för dit har jag burit allt mitt pick och pack idag.  gästrummet har ingen skön säng. den är hård och täcket är lika tjockt som en handuk. jag har endast  sovit i den  en gång, och det var natten då jag vaknade upp i mitt eget rum och varit alldeles hög på all aceton jag sniffat in. vi får helt enkelt se hur det går resten av tiden.

vi blir alltid jättebra på bild.

mamma mamma, den 26 oktober kommer jag hem!

Publicerad 2010-09-27 20:45:05 i Allmänt,

jag har precis, bokstavligt talat, dammat av min resväska. den har stått längst in i garderoben i snart två år. nu är det dags för den att komma fram. jag fick mitt flyg idag! den 25 oktober lämnar jag amerikat och dygnet därefter landar jag i köpenhamn. oh vad jag längtar efter att träffa alla!

crayfishing, sushi, soccer, och massa mys!

Publicerad 2010-09-27 04:30:14 i Allmänt,

är det inte meningen att man ska känna sig utvilad på söndagkvällen? här ligger jag och är sliten som få och fasar inför kommande veckan. förutom shoten jag tog i lördags som krävde två armhöjningar för att gå ner, så har jag inte gjort något mer ansträngande än vanligt. tvärt om, i fredags lekte jag och mike gammalt par 75 år och somnade in till food network klockan elva, efter att ha ha shoppat på target och tittat på de söta djuren på petsmart. på lördagen sov vi länge länge, och sedan tog vi en promenad i en lite söt skog med en ännu sötare liten fors. vi vadade runt och letade kräftor, samt byggde en liten fördämning. då sjönk vi ner till våran normala ålder igen, om inte lägre. lol. kvällen bjöd på sushi och öl, härlig combo?


jag insåg inte förän jag satt i bilen på turnpiken imorse hur tungt mitt huvud egentligen var, vad tänkte jag med? jag borde vara kvar i sängen. istället var jag på väg till barnens fotbollsmatcher. jag kanske försökte bevisa såhär sista veckan att jag verkligen är den bästa au pairen någonsin? haha. jag genomled dagen, och september månads au pair möte, och nu är det dags att somna in.

out w the old and in w the new

Publicerad 2010-09-27 03:54:18 i Allmänt,

ikväll har flytten in till gästrummet börjat. jag har sprungit fram och tillbaka hela kvällen med lådor, kläder och annat. det känns lite konstigt, det måste jag erkänna. mitt rum har varit mitt rum i 2 år. ljust, stort och fint, jag älskar det. nu hänger här nya fula gardiner, det står lådor mitt på golvet och saker och ting är mest i en stor organiserad kaos.

.. och jag hatar att leva i en resväska. packa upp, packa ner. packa upp, packa ner. vika, tvätta, hänga, och packa ner. packa upp, och stryka. men det är precis vad jag kommer att göra de kommande månaderna. åh jag fasar redan.

Zzzz Zz Zzz

Publicerad 2010-09-27 00:17:32 i Allmänt,

det är söndag kväll och jag vill bara köra huvudet i kudden och stanna där hela kväll. men nej, jag jobbar. jag är så himlans trött så det är inte sant.

godmorgon!

Publicerad 2010-09-24 14:30:21 i Allmänt,

igår var det den 23 september, och det var 30 grader ute. hur fan är det möjligt? jag klädde mig i jeans och satt inne hela dagen.

IDAG ÄR DET FREDAG!

mamma-problem för en icke mamma

Publicerad 2010-09-23 19:54:25 i Allmänt,

jag får panik. i två år minus en och en halv vecka så har micahs läggning varit som en dans på rosor. både när det gäller hans nap och inför natten så har det bara varit till att släppa ner honom i hans crib, sen har han antingen somnat direkt eller legat och lett för sig själv. inte ett ord. inte ett skrik. igår däremot, så skrek han i en och en halv timme, och just nu ligger jag och lyssnar på hans skrik i monitorn. han blir helt galen så fort vi ens närmar oss hans crib. och om jag lämnar rummet, ja då jävlar. annica!! no, no, no! NOOO! stay! STAY! AAANNICA! WUUUAAA! jag dör av öronskador. detta kan nog vara världens bästa birth control pill!

so much for sleeping in

Publicerad 2010-09-23 18:28:22 i Allmänt,

jag planerade att sova ut imorse, det gick inte så jättebra. mike ringde och väckte mig klockan 8 och därefter kunde jag inte somna om. jag låg i sängen ett bra tag innan jag gick upp. skönt! nu har jag ordnat och donat lite, gjort labels till mina lådor, framkallat bilder och ätit en massa snacks. nu är det dags att jobba!

imorgon är det fredag..

jack johnson - home

Publicerad 2010-09-23 05:10:15 i Allmänt,

jag vinner väldigt sällan. ikväll vann jag på plump! sara hade nog missförstått reglerna, taip var kass och jenny var en riktig gambler. själv var jag fantastik och lämnade in för kvällen med mina 148 poäng. shishishi!

jag är glad att åskan slutat för alldeles strax tänker jag somna in. tänka sig, imorgon har jag sovmorgon till 12.30. undra hur dags barnen kommer väcka mig. jag tippar på runt sju snåret.

godnatt!

ps, det var alldeles underbart att sitta kring bordet ikväll, alla samlade. oh!

det är inte långt kvar!

Publicerad 2010-09-22 19:24:20 i Allmänt,

efter att ha jobbat två timmar imorse så gick jag och la mig igen. vaknade runt elva och låg i min säng och njöt ett tag över hur skönt det var att göra absolut ingenting alls. då slog det mig - jag måste ju packa! på måndagkväll så måste alla saker vara ute ur mitt rum och befinna sig i gästrummet istället. jag måste också dela badrum med barnen.

så det är precis vad jag ägnat morognen åt. packa, sortera och slänge. jag gillar det!

you dumbass!

Publicerad 2010-09-22 15:14:22 i Allmänt,

igår var jag arg, rasande arg. jag var så arg så att mina ögon vattenfylldes. men sen kom mike, han är den bästa jag vet. bara hans närvaro får mig att le. vi drack kaffe, åt kakor och bara var.

jag hade kunnat skriva ett långt hatiskt inlägg om dumhet, egoism och förnekelse, men jag tror att jag låter bli.

pop, pop, pop!

Publicerad 2010-09-21 17:54:56 i Allmänt,

idag är det inte bara solen som skiner i rydal, hela jag skiner! det är höstigt och mysigt ute.

.. det är som om en liten lyckobomb poppar gång på gång på gång!

whats gonna work? TEEEAMWORK!

Publicerad 2010-09-20 21:28:58 i Allmänt,

klockan är alldeles strax halv fyra, och micah sover fortfarande. helt otroligt! jag gillar det. nu kan han få vakna när han vill, för vännerna har gott och jag har druckit två koppar kaffe. jag är redo!

fredag!

Publicerad 2010-09-17 18:52:43 i Allmänt,

imorse var jenny och sara här på frukost. mina scones var godare än någonsin. därfter blev det något litet ärende, som avslutades på mallet och HM. och det är sant, shopping gör en glad. då krävs det inte mycket för att mungiporna ska flyga i taket. nu jobbar jag ytterligare fyra timmar, med alla mina barn. sedan ska jag hålla fredagkväll på bästa möjliga sätt!

det är kul med människor som lägger all fokus och energi på att se alla andras brister, men gång på gång blundar inför sina egna. eller kul vet jag inte, jäkligt intressant iaf.

so much for friday

Publicerad 2010-09-17 13:30:15 i Allmänt,

det är fredag, men det känns absolut inte som det. jag börjar 7am imorgon. aah!

mina barn är  lediga från skolan idag. igen! om svenska barn hade varit lediga hälften av så mycket som amerikanska, så hade dom varit dubbelt så lyckliga.

hösten, jag saknar dig så!

Publicerad 2010-09-15 22:05:27 i Allmänt,

jag och sara är rejält bra på att fika, det har vi alltid varit. det är lite av vår grej. idag spenderade vi morgonen på en parkbänk inne i rittenhouse, drack kaffe och åt en bagel. jag fick också stillat mitt shoppingbehov, i form av en kalender. med alla dessa datum jag har framför mig så kändes det ganska klokt!

.. som om det vore en helt vanlig dag i malmö. ljuvligt!

och när vi gick runt där och svettades, och frös, och sedan svettades igen, så kunde jag inget annat än att längta ännu mer efter hösten. alla fina sjalar, stickade tröjor och stövlar. och affärerna som fått in så fina kläder gör det inte lättare för mig. kom igen hösten, jag saknar dig så!

i knew it!

Publicerad 2010-09-15 05:00:00 i Allmänt,

enligt min statistik har jag det senaste året haft mellan 1 och 4 besöker om dagen. och jag vill inte påstå att jag är någon storbloggare direkt, jag menar louise påstår ju till och med ett det börjar likna twitter här, men fler än så är det som läser min blogg. så jag tog jennys tips och mejlade till support. och mycket väl, jag hade råkat ta bort koden i stilmallen. som det kan bli!

efter kvällens matintag hemma hos jenny befinner jag mig just nu i enorm matkoma. sara sover gott här bredvid mig och jag satsar alldeles strax på att göra detsamma. först vill jag bara påminna om att jag bara har 2 veckor och 3 dagar kvar som au pair. halleluja! dock börjar jag redan få separationsångest men det får bli ett senare problem..

restaurant week

Publicerad 2010-09-13 21:26:59 i Allmänt,

avokado sallad och burgare, som avslutades med en choklad pizza med marshmallows på. gott ska det vara, i gott sällskap. on a sunday afternoon. oh sunday funday!



sara den rara

Publicerad 2010-09-13 04:45:51 i Allmänt,

just nu sitter sara och kissar på min toalett. min toalett. alldeles strax ska hon krypa ner på madrassen nedanför min säng. äntligen äntligen är hon här! det kommer bli två fina veckor, det känner jag på mig!

nu - tillbaka till MTV music awards!

dag nummer 3

Publicerad 2010-09-12 18:17:49 i Allmänt,

fredag, lordag och sondag. tre dagar av huvudvark. ar det hosten som knackar runt hornet kanske? vilken javla helg. men glad ar jag att sara kommer idag, det ska ni veta.

napoleon dynamite

Publicerad 2010-09-12 02:16:44 i Allmänt,

barnen sover, och bordet är dukat. snart kommer jenny, leena plus okänd au pair hit på lördags mys. sålänge  fördriver jag tiden med att titta på napoleon dynamite. summer jag önskar att du satt bredvid mig, skrattade och drack vattenbuffé.


och även om napoleon dynamite är en riktig heting, så är mike fortfarande den bästa jag vet. vi har spenderat dagen i media, där vi gått gata upp och gata ner mellan alla yard sales. solen sken och jag hittade några riktiga dollars fynd. som sagt, han är den bästa jag vet.

ps. jag har fortfarande huvudvärk. gud hjälpe mig!

jag ger upp

Publicerad 2010-09-11 15:57:35 i Allmänt,

jag tror helt enkelt inte att min huvudvark kommer ge mig sig denna helg. igar somnade jag tio, efter att ha gjort i princip ingenting, och vaknade klockan nio imorse. och saklart, med huvudvark! det blir helt enkelt att trotsa den.

imorgon kommer sara. jag langtar sa in i attans mycket! forresten sara, jag efterlyser ett mejl med flight info.

dunk dunk, dunk dunk, dunk dunk

Publicerad 2010-09-10 23:39:41 i Allmänt,

fredag kväll och jag har fortfarande huvudvärk. tråkigt.

nu väntar jag på att mike ska komma intraskandes genom dörren, så att jag kan få njuta av den smarriga pizzan som står på ugnen. under tiden ska jag dricka en kopp kaffe. koffein kan väl aldrig skada?

fy fan för huvudvärk!

Publicerad 2010-09-10 20:29:41 i Allmänt,

vilken jäkla huvudvärk jag haft idag. det känns som att någon gått efter mig, och slagit mig i huvudet med en stor klubba för varje steg jag tagit. efter två timmars ryggläge så mår jag någorlunda bra. tur är väl det, för det är ju fredag. fy fan för huvudvärk!

.. och på tal om fredag, som vanligtvis är dagen jag får min check. men inte idag inte. jag måste ersätta den där röv-GPSen. så denna vecka, å gud hjälpe mig, arbetar jag utan lön.

there is no place like IKEA

Publicerad 2010-09-10 03:44:49 i Allmänt,

man far ju skriva ett inlagg sahar efter att man har pillat lite med designen.

denna kvall har jag spenderat pa IKEA. jag och mike at och vandrade runt. man kan nastan saga att han fick se hur det ser ut i min lagenhet, sitta pa mina koksstolar och woka i min wokpanna. lucky him! jag vet inte vad jag tankte med, man jag kopte inget marabou choklad? hur kunde jag missa det. jag stog till och med och fingrade pa ett.

9 september 2010

Publicerad 2010-09-09 23:13:09 i Allmänt,

 

efter att ha spenderat tid med min fina fina vän, så ska jag åka och spendera tid med min fina fina pojkvän. vilka finisar dom är. så fina! innan idag pratade jag länge länge med mammsen. hon är också fin. ja idag känns hela världen fin!

all you need is love (and sleep)

Publicerad 2010-09-09 02:55:49 i Allmänt,

man kan säga både och. så happy rosh hashanah / happy new year everbody!

igår var jag vaken till tolv. hurra till mig! men, det har satt sina spår idag kan jag tala om för er. det började med att jag försov mig och vaknade fem minuter efter det att jag skulle börjar. därefter drack jag två koppar kaffe, och ytterligare en när jag kom till leena. sådär bra för mage och hälsa. och nu är jag löjligt trött, jag somnar nog inom kort. det kanske är klokt med tanke på att jag börjar 07.00 imorgon.

happy rosh hashana

Publicerad 2010-09-08 22:51:40 i Allmänt,

happy rosh hashana, eller är det så man säger? man kanske säger happy new year, i och med att det nya året börjar? det ska jag nog fråga vid kvällens middag. idag är challahn rund istället fö avlångt. wohoo!

finska pannkakor

Publicerad 2010-09-08 18:28:34 i Allmänt,

denna morgon bjöd leena på finska pannkakor. det är ingen skillnad från de svenska, men alla länder förtjänar att ha sina egna pannkakor. sedan berömde vi oss själva, och varandra, i en lång diskussion över hur duktiga vi varit den senaste tiden. jenny kunde bocka av hela sin to-do lista igår, leena jobbade 11h och jag tog tag i så hemskt många saker så det är helt otroligt. fin fin frukost, med fin fina vänner.

det känns lite trist ♥

Publicerad 2010-09-08 04:20:13 i Allmänt,

idag är det den 7 september och jag, jenny och taip befinner oss i staterna. om en månad är jag och taip kvar här, medans jenny har åkt hem. om två månader är taip kvar här, och jag sällskapar jenny på andra sidan. detsamma om tre månader. om fyra månader är jag tillbaka här i staterna igen, men då är varken jenny eller taip här. då är dom hemma i sverige. ikväll, just ikväll, så tycker jag det känns jäkligt sorligt.

dagens andra humor topp!

Publicerad 2010-09-07 22:52:38 i Allmänt,

jag tittade precis på hugo och paow's musikvideo. micah satt i sängen och tittade med mig. när hugo började sjunga så tog micah av en tröja, hoppade ner på golvet och började dansa.

dagens humor topp!

Publicerad 2010-09-07 22:43:10 i Allmänt,

efter att dahlia suttit vid datorn i över en timme så kom hon utskuttandes i köket. 

OH MY GOD DAHLIA! you've been sitting by the computer for so long now, that you've been starting to look like one too.

WHAT? (hon springer in i badrummet)

jag och jenny tittar frågande på varandra...

NOO IM NOT!

utan tvekan dagens humortopp!

fredag - och mensvärk deluxe

Publicerad 2010-09-03 17:47:14 i Allmänt,

ah mensvärk. så in i hundans mycket mensvärk! och på en fredag också, tråkigt. just nu sitter jag hemma hos jensan, vi ska alldeles strax serverar lunch till alla våra barn. det är nog det bästa med att våra barn är lediga från skolan, vi kan spendera dagarna tillsammans med en kopp kaffe i handen. 
 
jag längtar till i eftermiddag då mina äldsta barn ska på playdate, och micah ska napa. då kan jag krypa ihop till en liten boll och kurera mig med ett avsnitt av top modell under en filt.

2 september 2010

Publicerad 2010-09-03 03:26:48 i Allmänt,

psst, imorgon är det fredag. attans vad jag läntar! sen är det lördag, och sen söndag. och då är det plötsligt bara en vecka till att sara kommer. det ska firas!

annica, come ooon!

Publicerad 2010-09-03 03:18:40 i Allmänt,

det är precis som att mina barn medvetet vill göra det svårare för mig ett lämna dom, genom att vara enormt söta.  idag efter att jag tagit upp micah från hans eftermiddags nap så gick vi ner och satte oss i soffan. ni tror inte att den lille gullungen somnar om? mitt på min mage. en timme senare vaknar vi båda av att de andra barnen kommer hem.

tidigare på förmiddagen hjälpte han mig och packa. and no mike, this is not an attempt to steal him.

can i cry the day you leave?

Publicerad 2010-09-02 04:00:52 i Allmänt,

om en månad kommer den nya au pairen. en månad. och hur mycket jag än klagar, och hur färdig jag faktiskt är som au pair, så börjar det kännas lite trist. jag kommer sakna dom, jag insåg det ikväll när vi satt i soffan och mös. dahlia frågade om hon fick gråta den dagen jag åkte, och om jag kunde lova att svara när hon ringde mig i framtiden. brody sa att han skulle drömma om mig varje natt, och tänka på mig varje dag. and wish me lots of happiness. därefter satt vi och prata länge länge om hur mycket vi skulle sakna varandra. det fick sitt slut när dahlia sa oh my god, arent you going to miss micah so much? you are always with him.

pho, och höst höst höst!

Publicerad 2010-09-01 18:57:01 i Allmänt,

jag borde få pris som augusti månads sämsta bloggare, det instämmer jag på.

igår åt jag och mike pho. det har kommit till att bli ett favorit stället. när jag vill dit, så kan han sällan säga nej. och jag erkänner, jag utnyttjar det. hihi.  det är så attans gott. jag skulle kunna äta det varje dag, morgon middag och kväll. och ps sara, dit ska vi ta dig efter vi hämtat dig på flygplatsen. så ät inte för mycket på planet!

ja, jag instämmer, det ser riktigt osmakligt ut på bilden. pho måste helt enkelt upplevas!



har jag nämnt att jag vill ha höst? höst höst höst. bort med stekande sol och kvävande kvavhet. ge mig HÖST! men inte bara för att jag är trött på sommaren, utan också för att jag vill börja packa ner sommarkläderna i den jättestora förvaringslådan jag köpt. den är så pass stor, så att jag klämmer ihopa mig ordentligt mycket, så tror jag nog att jag skulle kunna få plats.

om man kanske skulle köra upp till starbucks och handla en iskaffe innan plikten kallar?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela