"jag är full och har hemsläp"

Publicerad 2009-05-31 05:41:48 i Allmänt,

min lördag är över.  7 - 10 underhöll jag barnen. sen tog jag D och körde och mötte emma och hennes Z för en girlsday. vi såg hanna montana filmen och lunchade på mcD. våra flickor är allt söta. var tillbaka hemma vid 2, slocknade som en stock och vaknade igen lite i 4. pigg var jag inte men jag körde och hämtade emma. vi tog en glass utanför starbucks sen var det dags för mig att jobba. men barnen var bra och somnade direkt. sen åt vi romantisk middag för två, doppade jordgubbar i choklad och såg en film. mys! nu väntar sängen. det var min lördag i korthet. mycket bättre än vad jag väntat mig, men långt ifrån vad den kunde ha varit. och utan emma, skulle den inte ha varit någonting alls.

so much for a saturday

Publicerad 2009-05-30 03:21:38 i Allmänt,

i september taip, i september kommer det att hända igen. i överflöd!
  
vill ni veta varför jag jobbar 7 - 10 på en lördag morgon? jo för att den ena vill på gymmet och den andra vill sova ut. ingen kommentar. men jag borde iaf sova, för jag har en lång lördag framför mig. för när jag slutat ska jag och emma ta våra flickor på lunch, bio och manikyr. sen jobbar jag 18 - 24 igen. härligt va! prrt. so much for a saturday.
  
godnatt!

jag hatar csn..

Publicerad 2009-05-29 16:39:17 i Allmänt,

.. och csn hatar mig. men jensan gav mig en knuff i ryggen och en slap på kinden och nu är det gjort iaf. en otrevlig jävel fick jag prata med. ohwell. och sen har jag mejlat min lärare på montco, behöver ett bevis på att jag tog mina tre credits. annars får jag inte förlänga mitt visum. och det vore ju bittert. plus att jag har bytat lakan, tvättat, plockat undan och tömt diskmaskinen. samt pratat med jensan. och sist men inte minst med betina från childhood.
   
om en stund ska jag på babyclass med micah. mamma-annica ska sitta i en ring med alla andra mammor och studsa och sjunga för barnen. haha, det är nog en syn för ögat. ikväll ska jag mysa med emma, underbara emma. och även om det går emot the springdiet, så blir det nog ändå cheese cake factory. come ooon!

en fin torsdag

Publicerad 2009-05-29 06:28:21 i Allmänt,

min torsdags har varit fin. imorse kom emma och hennes lille pojke över på mys. och efter napen i eftermiddags åkte jag och micah dit på lite eftermiddags kaffe i trädgården. kvällen avslutades på ett bra sätt inne i city.
 
något som inte var så bra med min torsdag var dock när micah kräkte på mig. egentligen skulle jag kunna säga sprutlackerade mig, för det var det han gjorde. över halsen, tröjan och håret. det slutade med att jag fick ta en dusch och han fick ta ett bad.
 
nej godnatt!

en fis på tvären

Publicerad 2009-05-28 06:00:07 i Allmänt,

stundtals känner jag mig så känslig. ett nyp får mig att gråta och en knuff gör att jag vill stanna inlåst på rummet hela dagen. minsta lilla fis på tvären får mig att tänka om jag verkligen tagit rätt beslut. jag tror att jag saknar allt och alla där hemma alldels för mycket för tillfället. åtta månader har jag varit hemifrån. det är länge. jag önskar att det vore tre veckor tills jag kom hem och hälsade på, inte tre månader. jag tror jag hade behövt det, hämta lite nya krafter. skapa lite nya minnan. spontanfylla på spontantfylla och överdosar av kramar. ge mig nu!
  
jensan hyllning gjorde att det vattnades i min mun. och kollegas sms fick mina mungipor att nå öronen. och på tal om sms, brucer ring mig! och när vi ändå pratar om att höra av sig, summer ett skepp kommer lastat till jury vägen. och taip, jag fick inte en sekund ifred från mina barn idag. ångest :( barn barn barn, grattis sandra! och snart blir det grattis till birsen också, bara 36 dagar kvar. med dessa små hälsningar säger jag godnatt! och extra godnatt säger jag till sara.
    

without expectations?

Publicerad 2009-05-28 03:06:58 i Allmänt,

jag gick en snabkurs hos design-ala-mike, och det tog mig otaliga timmar, men se så fint det blev. hihi. jag är nöjd :) och lika nöjd är jag över min dag med barnen. vi hade en fin eftermiddag i emmas trädgård. nu sover dom gott, och jag har nyss vikt klart tvätten framför the notebook. varför har jag aldrig sett den filmen innan? oh vad fin. och ännu är den inte slut.
   
And when you kiss me
On that midnight street
Sweep me off my feet
Singing ain't this life so sweet

every rose has its thorn

Publicerad 2009-05-27 19:12:50 i Allmänt,

det känns väldigt bra att min vecka bara har fyra arbetsdagar, även om en av dom är en lördag. för idag är det onsdag, och inte måndag. yeah! dag har varit bra, jobbade en stund imorse sen har jag varit ledig. träffade upp emma och hennes lille pojke på mallet. lämnade tillbaka en tröja, fikade och minglade runt. me like. sen gjorde jag lite småärende innan jag åkte hem och åt lunch. börjar jobba om en stund men innan det tänkte jag hinna med en liiiite liten powernap. det är ett måste!

i'm back

Publicerad 2009-05-27 04:58:34 i Allmänt,

då är jag tillbaka i abbington igen. med blandade känslor. hela våren har varit fylld av besök. först kom vännerna, sen kom mammsen och sen kom pappsen. och varje gång har det varit lika jobbigt att säga hejdå och åka på motsatt håll. jag vet att det är detta jag vill, att var här. men jag kan ändå inte undgå att längta hem något så enormt mycket en kväll som denna. men nästa gång är det inte någon som kommer på besök, då är det jag som kommer på besök. fy in i hundans vad jag längtar. jag saknar er så att det gör ont.
   
 
men jag och pappsen har haft 5 underbara dagar tillsammans. fullkomligt ljuvligt har det varit. tack tack tack för allt!
  
nu är det tillbaka till jobb igen. en helvetes vecka väntar mig. men efter detta hoppas jag på att mitt schema kan få gå tillbaka till det normala igen. på lördag jobbar jag 7 - 10 och 18 - 24. det känns sådär kul va? men det fick bli så iom att jag var ledig lite extra nu när jag hade besök. men det ska bli kul att umgås med mina barn imorgon, som jag har saknat dom.
 
godnatt!

new york new york, you gotta love it!

Publicerad 2009-05-25 06:10:52 i Allmänt,

nej gud vad jag har ont i mina ben. mina benhinnor är som två kylskåp. men det har det absolut varit värt. gårdagen var kanon. vi startade med att gå bort till empire state building där vi upp till toppen och njöt av utsikten, och vilken utsikt det var. efter det var det kaffe och lunch på starbucks. sen tog vi oss ut till nybyggda yankee stadium. och i den stekade hettan såg vi NY yankee spela mot philly. matchen var spännande och ölen var god, det kunde inte bli bättre. dock förlorade phillys i slutminuterna. kvällen avslutades med en middag på en irländsk bar. 
 
också denna dag har bjudit på strålande solsken och hetta. runt 30C äcklig kvav värme. men vi stod ut och ikväll kan vi även bocka av central par med the dakota, strawberry fields, the mall och museum of modern art. det var var för- och eftermiddag bjöd på. sen tog i en nap och runt 19 befann vi oss på hard rock café för mat och dryck. för min del blev det famous fajita och en kaluah colada. m-mmm. på vägen hem till hotellet gjorde vi lite turist shopping och nu ligger vi och är redo för natten. 
 
imorgon beger vi oss downtown till frihets gudinnan, ground zero och brooklyn bridge. men det är imorgon det, just nu vill jag bara sova och le åt att jensan och taip gjorde veven för mig igår kväll. det tyckte jag var fint, döfint. jag längtar tills den 3 sept. när vi gör det tillsammans. 
 
godnatt!

vad är oddsen?

Publicerad 2009-05-23 05:34:26 i Allmänt,

var ska jag börja? kanske med att pappas telefon slutade att fungera när han kom in till penn station. det var bestämt att han skulle ringa mig när han kom av tåget. där stod jag och väntade, och väntade och väntade. och ingen pappa ringde. plötsligt från ingenstans står han framför mig. av alla penn stations sjutusen utgångar så bestämde han sig för att gå ut genom den som jag av trötthet bestämt mig för att slå mig ner framför. vad är oddsen? glad var jag iaf! vi spatserade bort till hotellet, drack kaffe och orienterade runt oss på pappas turistkarta. samt gjorde en to-do-lista. sen gav vi oss ut på något som skulle bli en jättepromenad. och efter dag ett kan vi bland annat bocka av rockefeller center, fika i bryant park, afterwork på grand central station och middag på bubba gump shrimps. det sistnämde bör nämnad lite extra, för fy så gott det var. och till min pasta med räkor, vitlöks- och limesås och spenat rann årets, och jag kan till och med säga den någonsin, godaste margaritan ner i min hals. efter middagen spatserade vi, med några få stopp, tillbaka till hotellet.  nu ligger jag nöjd och belåten i min säng. pappsen sover i sängen bredvid min, han var lagom trött efter att ha varit uppe i 24h. men imorgon är vi utvilade och då väntar nya roligheter som affärer och baseball. 
    
godnatt!

det känns bra!

Publicerad 2009-05-21 13:28:04 i Allmänt,

imorgon imorgon imorgon imorgon imorgon!
 
imorgon kommer min pappa. ååh! nu är det nästan 8 månadr sen vi sågs. plus att jag får träffa malleballe på måndag. jag känner på mig att det kommer bli en bra helg :)

så fel !

Publicerad 2009-05-21 06:18:01 i Allmänt,

nej det kändes lite trist att säga godnatt med två bilder. även om dom var aproliga, hihi. min kväll har varit bra. emma kom över när barnen somnat och efter att jag röjt undan så satte vi på slumdog milllionaire. till den avnjöts nachos och dip. vid lite över tio slutade jag och då var det dags att ge se på packningen inför dom kommande fem dagarna. och ännu en gång; jag hatar att packa. jag packar alldeles för mycket. imorgon, efter lite lek på förmiddagen, tar jag och emma våra tre pojkar till IKEA för lte lunch.köttbullar, det kommer smaka det. plus att jag måste bättre på mitt swedish-food-market förråd. mussli, marabou, kaviar, knäckerbörd och annat gott ska inhandlas. och jag kan knappt vänta tills jag slutar för kvällen..
 
godnatt igen!

strålande sol

Publicerad 2009-05-20 20:51:05 i Allmänt,

allt har gått bra so far. men jag jobbar fortfarande och har gjort i snart 8 timmar. det kommer vara en låång dag.
  
more to come..

tisdag..

Publicerad 2009-05-19 16:32:36 i Allmänt,

.. och oj vilken tisdag! solen skiner och förmiddagen har spenderats utomhus. klockan 10am var det 60F. och det blir bara varmare. jag och B målat med gatukritor och nyss åkte han iväg på en playdate med M. lillen har sin förmiddags nap men när han vaknar tänkte vi gå på en promenad i det fina väder. först ska jag ta på mig något svalare, jag underskattade solens värme denna morgon. oh nu vaknar han, glädje!

t r e bitar sushi

Publicerad 2009-05-19 05:36:13 i Allmänt,

jag läste precis angelicascloset, hon åt 3 bitar sushi till middag. t r e bitar. jag som tyckte taip var dålig som bara kunde äta 11. men 3 bitar känns mer som en aptitretare för mig. och jag vet att ni håller med. på torsdag ska jag och m äta all you can eat. jag tror jag skulle kunna slå mitt rekord på 20 bitar om jag äter riktigt långsamt. iaf tangera det!
 
jag har precis skaffat mig resedagbok. jag tyckte det var på tiden, så jag kan se vilka andra svenskar som befinner sig i philadelphia med omnejd. plus att jag kan lägga upp bilder på barnen utan problem då också. bra va? :) ni blir inbjudna när jag sätter igång att skriva. 
 
nej godnatt igen då. nu, efter att ha borstat tänderna med barnens dora the explorer tandkräm, är jag redo för sängen. 
 

and she loves you

Publicerad 2009-05-19 04:59:36 i Allmänt,

ikväll skulle jag tagit en öl med matt i city, istället överraskade jag emma med monstermash och mitt sällskap till säsongs avslutningen av OTH och gossip girl. men får ju ta vara på tiden..  JA, vad bra det var. jag grät flera gånger om under kvällen. men jag säger ingenting så har jag ingenting sagt, men vänta bara tills ni ser det! oh oh oh. 
   
nu tänkte jag somna in, har min kära tisdag framför mig. men den är iofs inte så farlig nu när vi inte längre har skola. värre var det förr. godnatt!

matthew williamson for H&M

Publicerad 2009-05-18 23:23:43 i Allmänt,

micah vill checka in matthew williamson for H&M så vi åkte upp till mallet när han vaknade upp från sin nap. så snopna vi blev när allt var borta. helt borta! inte ens en liten scarfs fanns kvar. inte ens solglasögonen. ingenting! ja för min ekonomi så var det väl såklart bra, men inte för mitt hjärta. så ledsen jag blev. micah med.

" vi ses på måndag "

Publicerad 2009-05-18 19:52:53 i Allmänt,

   
jaa efter att ha pratat med birsen så insåg jag snabbt att man kanske inte förstod min tattoo. så jag får förtydliga lite med en bild på love park. och när jag sen pratade med malle så insåg att man nog måste ha varit i philly för att förstå. för hon förstod diretk! och på tal om malle, när vi la på så kunde vi säga vi ses på måndag. vilken långhelg det komma vara. jag längtar något så fruktansvärt.

monday all over again

Publicerad 2009-05-18 15:57:18 i Allmänt,

det kanske blir en bra måndag after all. bättre än min söndag iaf. fy!
 
var ledig en halvtimme (!?) nu på morgonen så tog mig en trip ner till banken och löste in min check. men jag ska inte slösa, jag ska spara. för pappsen kommer på fredag och då väntar NYC på mig, med alla dess godheter. jag längtar. fyra dagar kvar sen är det fredag. YEAAH!

usch..

Publicerad 2009-05-18 05:21:26 i Allmänt,

..vilken söndag. den tar inte en topp tre placering om vi säger så. närmre går jag nog inte in på det, det gör mig bara deprimerad. ryggläge har intagits och gäspningarna blir tätare. det är dags för mig att sova. imorgon är det måndag. redan tänker jag.

eurovision?

Publicerad 2009-05-17 06:13:50 i Allmänt,

ikväll hade jag inte velat vara här, jag hade velat sitta hemma i hjärup och tittat på eurovision med jensan och månsa. och kanske äta lite grönsaksdipp och ostbricka. istället sitter jag på andra sidan atlanten, med enorma cravings efter oreos, och räknar dagarna tills jag ska komma hem. men jag är inte bitter! och det slog mig precis, vem representerade sverige? och vem vann alltihopa? oj vad jag tappat det.
   
nu borde jag försöka sova, men jag har bevisligen sovit alldeles för mycket idag. jag kanske tar mig en trip ner till köket för något gott. förut var jag omänskligt mätt, nu börjar hungern komma igen. och vårt skafferi är mer som en liten supermaket, så jag ska nog kunna hitta något som faller mig i smaken! 
  
godnatt!

it's mad love

Publicerad 2009-05-17 03:47:05 i Allmänt,

min lördag har inte så varit så händelserik. efter att jag kört hem emma återgick jag till sängen och somnade om. två timmar senare vaknade jag upp och tjugo min därefter började jag jobba. åt lite dessert med barnen, mös lite och låg och lyssnade på min ipod. sen somnade dom gott in, som små änglar var dom ikväll. emma kom och vi åt en romantisk middag för två. nu har vi nyss doppat jordgubbar i choklad framför gilmore girls. jag mår illa av mättnad. vad vore mina lördagkvällar utan emma?
   
det är ingen bra bild, för min arm är sne och den är fortfarande oläkt och skorpig. men det är iaf en bild. som sagt, fem minuters olidlig smärta. men det var det värt, oj så nöjd jag är :)
   

  
philly is dirty and delicious. it's mad love.

fjortisfylla

Publicerad 2009-05-16 21:38:00 i Allmänt,

om inte emma väckt mig till liv lite över tolv idag så hade jag nog kunnat sova hela dagen. det blev sent igår kväll, men vi hade hemskt skoj. det var bara vi två, och då gör vi madriver som bäst. och ännu en gång avslutade vi kvällen med the pianoman. men det kommer mer sen, nu behöver jag en nap.
 

när ska jag växa upp?

Publicerad 2009-05-15 19:58:36 i Allmänt,

jag kunde inte somna i natt  på grund av att det åskade. för vilket oväder det var. efter att ha sprungit till bilen i natt, som stod typ 15 blocks bort, så såg det ut som att jag praktiskt taget hade tagit en simtur från midjan och neråt. mina vita tygskor är helt förstörda, och om jag inte minns fel så tappade jag mitt läppsyl i löpet också. ge mig sommer och sol!
 
tre och en halv timme kvar av dagen, det ska vi nog klara av. emma var här hela förmiddagen och diskuterade värdsligheter som var vi ska sova inatt, om vi ska ta tåget eller bilen in, vad vi ska dricka, var vi ska göra oss ordning etc. ja nu börjar det faktist kännas i kropp och knopp, ljuvliga fredag, äntligen är du här..

frukost

Publicerad 2009-05-15 15:37:02 i Allmänt,

det tog mig nästan 8 månader att hitta en okej frukost. jag har exprimenterat och provat, men har inte fastnat för något. antingen har det varit för sött, för kladdigt, för luftigt eller så har jag blivit hungrig igen efter en stund. men nu, nu har jag hittat den ultimata frukosten. havregrynsgröt med skivade jurdgubbar och banan. och en kopp kaffe på det. 
 
så ja, just nu intar jag morgonens frukost. andra maskinen tvätt är igång, micah sover och emma och hennes lille pojke är på väg hit. jag jobbar till halv sex sen vankas det ljuvliga fredag. egentligen vet jag inte varför jag firar veckans slut, med tanke på att jag jobbar lördagkvällar? men vad skulle egentligen veckan vara utan ljuvliga fredag?
  

 
smack!

if i do? yes!

Publicerad 2009-05-15 07:02:03 i Allmänt,

film, mys, öl och pizza. m-m-mm. nu somnar jag gott in, för även om min dag innehöll två powernaps så är jag redo för sängen. imorgon är det fredag, ljuvliga fredag. det ska firas med madriver och yuengling. tre fredag kvar tills emma lämnar. tre, jävlaskitmögshelvete. med det säger jag godnatt!

höst?

Publicerad 2009-05-14 18:42:24 i Allmänt,

regn och rusk. är ledig två timmar nu men känner tji för att ge mig ut. en timme på locket lockar såå mycket mer. summer gjorde mig på bättre humör innan, men nu har jag fallit tillbaka till bitterheten igen. jag kanske kan sova bort det? gör ett försök.. 
 
LÄMNA MIN INTE !

bittersweet

Publicerad 2009-05-14 16:17:06 i Allmänt,

efter en morgon som denna sitter jag här och dricker mitt kaffe, och tänker jag ska fan aldrig skaffa egna barn.. det känns hemskt att vara bitter och ledsen över det, när dom vanligtvis är små änglar, men just nu kan jag inte känna annat. 
    
.. fast den kändes lite bättre när jag såg bilden på kollegas blogg, den gör mig glad. den får mig nästan att skratta. och sen är det ju faktist bara en vecka kvar tills pappsen kommer. en vecka. oj var jag längtar. hoppas vädret blir bättre, stabilare. vi ska vandra NYs gator, titta ut från empire state building, ta ett varv runt statue of liberty och dricka öl i soho. 
   

Z zz zzz

Publicerad 2009-05-14 04:18:46 i Allmänt,

jag har egentligen inte så mycket att skriva ikväll, mer än att jag är trött och att jag jobbat 14,5 timmar idag, med en paus på 1,5 timme. jag kommer sova såå gott. barnen var en pane ikväll också, det gjorde inte det hela bättre. sen slog det slint för mig och jag gav mig på träningsmaskinen vi nere i vårt lilla gym. jag tänker säga ett glatt farväl till soffpotatisen som dom senaste månaderna varit på besök hos mig.
   
godnatt!

fem minters smärta

Publicerad 2009-05-13 19:17:21 i Allmänt,

ok, jag och emma fick ett infall igår kväll. vi tänkte köra in south st och se om vi hittade ett bra tatueringsställe. och kanske, om vi var riktigt modiga, boka en tid. och se om dom kunde rita upp vad vi villa ha. men sen vet jag inte vad som hände, vi blev plötsligt alldeles fööör excited och hoppsan sa så satt vi under nålen. jag stelnade, och plötsligt var det över. fem minuter tog det. fem minuter av hemskt smärta, stundtals olidlig. jag är en mes, det är bara att konstatera. men i slutändan var det värt det. för oj så nöjd jag är idag. den är så fiiin. bilder kommer :)
 
onsdag idag. och jag har tagit på mig extra timmar, massa extra timmar. och det ska jag fortsätta att göra hela sommaren. för beslutet att stanna och sverigeresan är inte billig inte. det ska betalas flyg, visum och en fet försäkring. det är till och med så illa att jag har fått göra upp en budget idag för hur mycket jag behöver lägga undan i veckan. egentligen borde det inte vara så svårt, eftersom jag inte har en enda fast utgift här. men heter man annica, så är det svårt. 

phila zoo

Publicerad 2009-05-12 19:52:48 i Allmänt,

det har varit en bra förmiddag. solen skiner och lite innan tio imorse mötte jag, B och M upp emma och G på phila zoo. i några timmar minglade vi runt bland djuren med våra monster barnvagnar. jag ljuger om jag säger att folk inte tittade på oss och tänkte att vi var en familj. haha. men det var lyckat, det var det. förutom när det började duggregna, men då fick vi in i the treehouse. lunchen intogs och sen var det dags att åka hem. 
      
 
nä, nu vankas kaffedags! och förresten, gårdagens OTH avsnitt var ljuvligt. jag var tårögd flera gånger om. och jag kan knappt bärga mig till nästa vecka. då är det säsongs avslutning. gossip girl är fortfarande bra, men det har tappat aningen. ohwell, det återfår säkert sitt skick snart.

sverige, här kommer jag :)

Publicerad 2009-05-12 05:49:33 i Allmänt,

och mitt i allt som händer så inser jag att jag inte har berättat att jag har bokat min biljett hem till sverige. torsdagen 3 september - söndagen 20 september. oh så glad jag är. och då skulle ni sett mig i fredags när det var klart, glädjen var enorm! jag landar vid 7.35 på fredag morgon på kastrup. och känn ingen press, men jag gjorde en fin skylt till er när ni kom hit ;) jag har maaassa saker jag vill göra när jag kommer hem, såklart, och om jag så ska svepa en kopp kaffe i minuten så ska jag hinna med allt.
     
jag vet inte vad jag hade gjort om detta hade varit en enkel biljett hem? om jag inte skulle tillbaka hit? det är en enorm lättnad att känna att beslutet jag fattat var rätt. jag kan inte ens tänka mig att en dag lämna barnen och familjen, och allt här omkring. i lördags när jag borstade tänderna på D och B berättade jag att jag skulle hem till sverige i några veckor men att jag skulle komma tillbaka igen. B upprepade sig ett tiotal gånger med darr på rösten but you have your bed here.. D hade femhundra frågor om hur länge jag skulle vara borta, om jag skulle vara här när hon fyllde år och avslutade med ooh but you'r going to be away for soo long, and im going to be soo sad and upset. för att komma på andra tankar så gjorde vi en lista över saker som jag skulle ta med tillbaka från sverige. spiderman pyjamas, godis och köttbullar. D stängde listan med can you bring your friends jenny, louise, charlotte and pernilla back with you? i wish i could..! 
  

    
du gör mig så glad!

i'm alive, so alive

Publicerad 2009-05-12 05:14:53 i Allmänt,

min blogg har varit död under helgen. det har inte jag, jag har varit fruktansvärt levande. det har varit en kanon helg! fredagen spenderades i city med lite falafel, öl och mys. det var precis vad jag behövde efter en veckas arbete.
 
dock skulle jag jobba lördagen också, men med barnen på sina bästa humör och med emmas sällskap så gick kvällen av rena farten. det intogs pizza, chips och chokladdoppade jordgubbar. men när arbetskvällen var slut runt 11pm så hade vi fortfarande cravings. ja, efter maaaadriver. så vi hoppade i fodralen och körde in till city för att skaka rumpa. dock var vår älskade lite för varm, och lite för crowded för vår smak. på vägen hem stannade vi till vid mcdriven i en av phillys icke så trevliga delar. fy! det var till att låsa dörrarna och undvika ögonkontakt med något där ute, haha. burgarna avnjöts i min säng och efter det somnade vi tungt in.
   
ooj så bra vi mådde på söndags morgonen. och en roadtrip till landcester och amish folket väntade oss. det tog oss knappt en och en halv timme dit och väl framme tog vi en guidad tur i en amish-farm. efter det satte vi oss i bilen och åkte på amish-jakt ute bland gårdarna. det var en konstigt jäkla kontrast att se dom köra runt där på häst och vagn bland bilarna. men ack så intressant! 
     
är inte google earth helt fantastiskt? jo minsann. jag avslutade min söndagkväll tsm med m, med att vandra från MAH, ner till stortorget och vidare hem till mig, med ett kort stopp på gustav och samt för att stanna till och visa jensens böffhus. 
  

lyckan är total!

Publicerad 2009-05-08 19:21:45 i Allmänt,

åhh vad jag är glad. jag har hittat ett jättebra fyg hem nu. det första jag ska göra på måndag är att boka det. då finns det ingen återvändo, jag kommer hem. undra hur det hade kännts om det hade varit för gott? nu är det ju bara i 2,5 vecka. ååja, det känns bra, det gör det :)
 
snart är fredagen avklarad, jag slutar redan fyra. yeah! emma var här i förmiddags och diskuterade värdsligheter över en kopp kaffe. och ikväll ska jag gotta mig :) vilken bra fredag.

m m mm

Publicerad 2009-05-08 15:21:06 i Allmänt,

JAAAA!!!! äntligen fredag. morgonen var smärtfri, både från huvudvärk och problem. nu sover micah, och jag sitter och dricker kaffe. dessa mornar älskar jag. tänkte börja skriva på en av uppsatserna till helgkursen i silverbay, NY. 5 - 8 sidor om mig själv. det kan väl inte vara så svårt? snacka om självransakan. och idag är det förresten fint väder också, soligt och varmt. det känns i hela kroppen att det är fredag..

ps.

Publicerad 2009-05-08 04:33:35 i Allmänt,

ps1. jag hade dödat för signe siemsen's ben.
 
ps2. kräv inte att jag ska förstå om du inte kan berätta.
 
ps3. killikill i magen.
 
ps4. you get what you get, and you dont get upset! 

nudelsoppe, B&J och dirty dancing

Publicerad 2009-05-08 03:48:12 i Allmänt,

tredje dagen med huvudvärk, känns lite bittert. det kan vara vädret, trötthet, eller kanske den höga tankeverksamheten? ;)  vad vet jag, jag hatar iaf det. jag hoppas jag mår bättre imorgon. kvällen spenderades hemma hos emma, med lite nudelsoppa, B&J och dirty dancing. nu ligger jag i min säng, fortfarande hungrig, men alldeles för trött för att gå ner och äta något. det blir till att somna ifrån det istället. fredag imorgon, och oj vad skönt det kommer vara när arbetsdagen är över. på förmiddagen kommer dock emma över, vilken är ljuvligt. 
       
nej det blir nog en tur ner i köket ändå. godnatt!

sju månader

Publicerad 2009-05-07 03:20:57 i Allmänt,

herregud vad trött jag är. och då ska det sägas att jag ändå sov 8h inatt, och tog 2 powernaps á 1h idag. jag måste nog komma igång med träningen igen, för det var fan längesen jag kände mig såhär seg och slö i kroppen. senast jag tränade ordentligt var nog precis när jag kom hem från colorado. efter det kan man räkna mina gymbesök på en hand, lätt! och det är fan en skam. dags att ta sig i kragen med andra ord. 
    
så, sju månader sen jag åkte hemifrån. vissa dagar känns det som en hel evighet sen, andra dagar känns det som ingenting. just nu saknar jag att bara kunna ta cyklen ner till stan, och möta upp bruce eller sara på EH. eller att ta tåget vidare till hjärup för att spendera dagen hos jensan. det där är två saker som hamnar högst upp på listan över saker att göra när jag kommer hem och hälsar på..  
   

onsdag och regn

Publicerad 2009-05-06 15:25:14 i Allmänt,

denna onsdagmorgon har varit lugn. i skrivande stund äter jag havregrynsgröt och dricker kaffe. om några minuter kommer M hem efter att ha dumpat av barnen i skolan, då slutar jag. förmiddagen innehåller kaffe och lite småärende. mest av allt måste jag köpa telefonkort, samt att åka och titta till mitt account balance. visst ni att dom inte nekar uttaget här om man går minus på kontot? nej, dom godkänner det, sen tar dom en avgift på $22 för varje köp man gör när man ligger minus. härligt va? nä jag saknar swedbank.
     

  
lots of love!

vad gör man inte för lite chicken teriyaki?

Publicerad 2009-05-06 04:31:42 i Allmänt,

ligger i min säng, helt uslagen. min powernap gav mig inte så väldigt mycket energi. ska försöka sova, men irriterar mig lite på mitt schema inför morgondagen. jobbar 7.30 - 9.30. sen jobbar jag 12.15 - 13.15. och sen 2.30 - 9.00. cut up my day? mm. fast att vara irriterad på mina värdföräldrar som lagt schemat är omöjligt, det är inte ens lönt. för dom är dom mest godhjärtade männirskorna jag någonsin träffat. dom vinner med hästlängder. visste ni att dom räknade till och med på om dom skulle ha råd att anställa emma i familjen också, bara för att hon skulle få stanna sommaren ut med mig? nu blev fallet inte så, men att dom ens tänkte och räknade på det är helt galet omtänksamt. dom är bäst! 
   
kvällen bjöd på middag på mallet tsm med emma, följt av en kaffe på starbucks. dock har ekonomikrisen drabbats även oss , så det blev det billigaste möjliga på menyn. plus att det var mina parkeringsmynt som jag fick offra. men vad gör man inte för lite chicken teryiaki? och $4.19, som hittat!
 
godnatt!

smitare!

Publicerad 2009-05-05 21:15:08 i Allmänt,

här går jag och önskar mig en förkylning för att få vila några dagar, och plötslgt känner jag har den börjar krypa in på mig. attans. jag ångrar allt jag tidigare sagt, jag vill inte bli sjuk. jag vill vara frisk som en nötkärna och arbeta mig fram till helgen för att sedan slappna av. 
 
det hade varit en bra dag. skulle bara arbetat halvdag idag, men tog på mig några extra timmar och arbetade av en ticket som jag fått, haha. körde av misstag över till NJ förra månaden, precis som i lördags. men råkade köra genom fel tull på vägen tillbaka. min reg.skylt blev fotad och dom tog mig som smitare. bra där! 
 
i förmiddags körde iaf jag och emma med våra pojkar till the please touch museum. B och G var ganska roade, M var mer road av sina strumpor. efter många timmars lek och lunch åkte vi tillbaka hem, och nu sover dom gott. själv sitter jag nere i köket och väntar på att få sluta, om en kvart sker det. då ska jag hoppa in i duschen, slänge på mig mjukis och hoppa ner i sängen..

i allt det deppiga..

Publicerad 2009-05-04 16:23:31 i Allmänt,

...så glömde bort vilken underbar helg jag faktist har haft!
efter att jag lagt ner barnen i fredagskväll så slutade jag för veckan, och guud vilken lättnad det var. jag klarade det! med bravur skulle jag nästan vilja säga. jag tror att jag log hela kvällen, som dock inte varade till the pianoman, men som var otroligt rolig ändå. btw vänner, jag fick förfrågningar om att diskutera andra världskriget. tack! haha. 10 morgonen efter ringde klockan och jag och emma tog oss upp till museum of art för maj månads au pair möte. scavenger hunt! med tanke på regnet som öste ner så var vi sådär roade. istället tog vi en lunch tsm med några andra trevliga au pairs. en internationell lunch må jag säga, tyskar, svenskar, thailändare och spanskar. när jag kom hem på lördag eftermiddag så tog jag en nap och tre koppar kaffe, sen var vi på väg igen. lite bittert kändes det när vi tog en felsväng och kom över ben franklin bridge till new jersey istället. men efter 78 u-svängar senare så landade vi på south st. något som vi inte förväntade oss var att hamna på en skitig hemmafest i north philly, men så blev det. och oj så roligt vi hade det. keg stand och plastmuggar. och det kunde inte kännas mer amerikanskt när vi klättrade ut genom fönstret och satte oss på taket. efter lite nattamat på wawa så somnade vi gott in. på söndagen körde vi runt och letade efter ett brunch ställe som jag en gång varit på, men efter en halvtimmes letande gav vi upp och begav oss till ett sött diner i chestnut hill istället. efter ett snabbt besök på det nyrenoverade, och oj så opersonliga, starbuckset så satte vi oss på min trappa och njöt av dom sista timmarna på söndagen. något känslosamt, men väldigt uppskattat. 
 
nu är det återigen måndag och en låång vecka väntar mig. schemat för denna veckan är hemskt. och det är nästan så att jag önskar mig en ordentlig förkylning så att jag skulle kunna få ligga i sängen i flera dagar. men så blir väl inte fallet. nej, dags att vika lite tvätt!

boom krash pang

Publicerad 2009-05-04 04:45:29 i Allmänt,

jag skulle vilja frysa tiden. bara får den att stå stilla. inga dagar skulle passera, och antalet skulle fortfarande vara detsamma. fyra veckor.  fyra veckor, sen är tiden med emma vid min sida förbi. för utomstående kan det säkert vara svårt att förstå hur jobbigt det känns. och jag kräver nog inte heller att någon ska göra det. men vad emma betyder för mig här är något som jag inte ens borde försöka sätta ord på, för det är meningslöst. hon är min trygghet. hon är det som känns bekant, stabilt och lugnande när allt annat här känns skrämmande, främmande och stort. när jobb, hemlängtan och känslor känns mogitigt är hon där och knuffar mig i ryggen. när jag inte längre tror på mig själv så gör hon det. och hon förstår. hon förstår hur det är ett jobba som vi gör, hur det känns att vara tusentals mil hemmifrån. det är skrämmade så nära man kan komma en vän på så kort tid. hon känner mig innan och utan till, och hon läser mig som en öppen bok. det känns inget annat än bittert, frustrerande och ledsamt över att hennes familj inte längre är i behov av en au pair, och att dom tar sommaren som skulle bli så bra från oss. nä, just nu måste jag få lov att säga att det känns väldigt väldigt motigt..

dag 3

Publicerad 2009-05-01 17:49:51 i Allmänt,

i tre dagar har jag kännt mig sunkig. nu har jag äntligen hjort något åt det. och jag mår genast bättre. dags att hämta B, ska svänga inom starbucks först för en förfriskning. jag längtar tills ikväll!

inte min grej

Publicerad 2009-05-01 02:20:11 i Allmänt,

påminn mig ännu en gång om att jag aldrig ska bli trebarns mamma. ok? visserligen har jag överlevt dagen, men det är nätt och jämnt. barnen har varit okej, det är nog mest min trötthet som tärt på mig. nu ska jag packa lunchlådor, lägga fram kläder, duscha och somna in gott. min varborg har nog aldrig varit mer livlös. äsch. imorgon är det fredag, ljuvliga fredag. och då jävlar ska jag vara laddad. natti!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela