.. det gör mig lycklig

Publicerad 2009-09-30 06:08:28 i Allmänt,

phillie's vann med sju mot fyra. vilken match det var. väldigt bra. ikväll var vi ett av dom dära paren som jag alltid avundats. det gör mig lycklig.

vi ses om tio dagar jensan. det gör mig också lycklig.

<3

Publicerad 2009-09-29 21:04:41 i Allmänt,

KÄRLEK

jag satte precis upp dom tre bilderna som satt fast på era tröjor när ni mötte upp mig på flygplatsen. det är också kärlek. kärlek kärlek kärlek. jag är full på kärlek.

09 - 09 - 29

Publicerad 2009-09-29 19:23:05 i Allmänt,

min säng är alltid skönt. idag är den dock extra skön. jag har huvudvärk och känner mig trött, och det är lite halvtråkigt väder. har precis avnjutit en omelett och tittat på ett avsnitt the office. nu tänkte jag vika de sista kläder och lägga in allt på dess plats sen. men först - en dusch. i eftermiddag jobbar jag fyra timmar, innan jag beger mig. jag är laddad! äh, sålänge det är uppehåll så är jag nöjd.

the office

Publicerad 2009-09-29 05:38:58 i Allmänt,

åh vilka bra avsnitt av oth och gossip girl det var ikväll. ljuvligt! annars har eftermiddag spenderats uppe på rummet. slutade halv fyra och bestämde mig för att städa upp på rummet. det gjorde jag också, efter två timmars the office. otroligt underhållande! men nu ser det iaf lite trevligare ut här uppe, och tvätten är tvättad.

imorgon kväll är det phillie's match. yeaah! jag hoppas på solsken. eller iaf uppehåll. men först ska jag ta mig igenom en låång dag, som startar med ett möte med min LCC för att gå igenom året som gått. ja ni hörde, nu närmar det sig ett år i amerikat.

yom kippur

Publicerad 2009-09-28 16:22:01 i Allmänt,

idag är det fasta, böner och synagogan för hela slanten, det är yom kippur. inte för min del dock, jag hoppar det och tar micha upp till chestnut hill istället. det är en perfekt dag för det. och plutten sällskapar, det gillar vi. solen skiner och jag känner på mig att det blir en bra måndag! 10.30 - 3.30 jobbar jag, resten är ovisst men det kanske hade varit på tiden att packa upp resväskorna?

om jag hade haft en någorlunda acceptabel bild på mig och m, som inte innefattar alkohol eller konstiga miner, så hade jag lagt upp den på bloggen idag. tyvärr har jag inte det. det kommer, det kommer.

puss!

rain rain go away, come again some other day

Publicerad 2009-09-27 17:58:01 i Allmänt,

jaha, då vaknade man av att regnet slog mot fönstert. matchen inställd. jag som var så laddad. dahlia var dock överlycklig, hon påstår att hennes ben gör ont när hon springer och att det är synd om mamma som får sitta i gräset så länge. lol.

efter en resa tilll sverige som antagligen kostade mig fem gånger mer än vad jag räknat på, så har jag efter många om och men kommit fram till ett nödvändigt beslut - hejdå svensk mobil. det finns helt enkelt inte pengar till det. och med tanke på att jag till och med betalade samtalen från sverige som ringdes till mig så kan ni ju bara lägga en tanke på hur dyrt det har varit. just nu är den bara avstängd, men om någon månad så försvinner abonnemanget. så det blir hej hej telefonkort. fast det är inte dåligt det. och jag lägger nog ett eller två i min utgångsväska så att jag fortfarande kan ringa fyllesamtal och kärleksförklara till mina vänner under som sena nätterna. tihi.

om två veckor sitter jensn bredvid mig. jag längtar tills hon får vara en del av min vardag här. tills hon får ta shots några blocks från south st, skaka rumpa i old city och avsluta med en slice på lorentzos innan vi somnar in där vi började kvällen. åååh. och inte bara det, men också till hon ser på phillie's matcher med mig och plutten, startar morgonen med en iskaffe på starbucks och vandrar många förmiddagar uppe på mallet. skynda dig! :)

.. å detta nostalgiska stycke fick mig att sakna emma jättemycket. tänk vad vi hade, eller nej, tänk vad vi skapade. the time of my life.

äntligen - tänker jag

Publicerad 2009-09-27 06:16:20 i Allmänt,

det har varit en höstig lördag, så mycket kyligare än för några dagar sen. jag och m tog en sväng hem till hans familj. åt en macka som absolut hamnar på top fem av bästa mackor. kyckling, mozarella och hot peppers. m-m-mm. där spenderades dagen, mingel och mys. jag gillar det! ikväll jobbade jag - som vanligt. men med sällskap av plutten så blev min lördagkväll riktigt trevlig. phillie's förlorade. men på något sätt kände jag mig ändå lite varm i kroppen efter matchen, för nu förstår jag äntligen reglerna.

imorgon är det söndag, och jag känner mig som 45 när jag tänker äntligen. men ja jag gillar söndagar. det är min enda lediga dag i veckan och helst vill jag bara vara på en söndag. imorgon startar jag med att åka och titta på dahlia som har fotbollsmatch. det känns sisådär med tanke på ett jag är ledig men det kommer bli sött. hoppas på fint väder imorgon.

sov gott,
puss!

femton minuter / en kvart

Publicerad 2009-09-25 05:58:58 i Allmänt,

ikväll blev det en pizza, och tyvärr inte en sån som man äter. men jag mår bra nu, bättre iaf. och jag fick mys ändå, vilket är bättre än något annat just nu. imorgon är det fredag, ljuvliga fredag. och oj vad jag önskar att plutten vore 21 år gammal. men det kommer, det kommer. antagligen innan hans födelsedag ;)

i övrigt saknar jag redan alla mina vänner något enormt, men det var väl väntat. om exakt två veckor lär jag har problem att sova, för det är kvällen innan jensan sätter foten i abbington. laaa! det är lycka. och ja, jag är lycklig.

godnatt!

tid är pengar, lol

Publicerad 2009-09-24 21:26:08 i Allmänt,

det där med att börja sju varje morgon funkar inte för mig, men med tanke på att jag tidigare idag fick reda på att det kommer att vara så i ett år framöver, så är det väl bara att vänja sig. idag är jag visserligen inte lika trött, men i förebyggande syfte tog jag en 1,5 h nap. vaknade precis upp och nu börjar jag jobba om en stund igen. hann med mallet med plutten och lite ärende tidigare idag också. bra där! jaa för som ni ser så ger ju dessa tidiga mornar och sena kväller mig mer ledig tid under dagen. och om jag lyckats göra något vettigt av den tiden så känns det inte lika hemskt. till våren har jag fått ett ok på att ta en kurs som går under dag, det är underbart med tanke på att motivtionen under våren till child psych. kursen var noll. just för att den låt 19 - 21. det blir nog en foto klass kurs, om jag inte ångrar mig.

vi hörs sen,
puss

jetlag?

Publicerad 2009-09-24 03:21:10 i Allmänt,

undra hur trött man får lov att vara egentligen? jag är hemskt trött iaf. och igår likaså, då tog jag tre stycken naps under dagen och sen somnade jag in innan klockan slagit elva. idag har jag dock bara napat en gång. jag kanske fortfarande är lite jetlaged? det har visserligen bara gått tre dagar sen jag kom tillbaka från sverige, men jag trodde inte att det skulle vara så farligt på detta hållet..

till annat, fy attans så bra oth är. helt otroligt! så bra så att jag till och med sparade inspelningarna. det blir till att se dom ytterligare någon gång. nu ska jag lägga mig i sängen och börja titta på dagens nya nerladdning - the office. fick ner alla fem säsongerna på en liten kort stund i förmiddags. det är så bra, jag är kär!

.. och plötsligt börjar micah snacka inne i sovrummet. klockan är snart halv tio. vad är det som händer? hur är det möjligt? ååh.

godnatt!

a taste of sweden

Publicerad 2009-09-23 18:21:31 i Allmänt,

fan vad svårt det ska vara att låta bli att glida över på det lilla negativa när det finns så himla mycket positivt?

nu är jag ledig några timmar i och med att jag jobbar kväll. så nu väntar IKEA tsm med plutten! yeaah! men det blir nog inga köttbullar idag inte, för deras salladbuffé är inte att leka med.

vi hörs sen!

dags att ventilera

Publicerad 2009-09-23 15:51:11 i Allmänt,

det är redan, efter 2,5 veckas semester, dags för mig att ventilera lite över mitt schema i bloggen. jag är helt oförstådd till varför jag helt plötsligt börjar 7.00 varje morgon? D åker med skolbussen 7.20, därefter är det bara pojkarna. jag är väl medveten om att jag är här för att jobba, så därför känner jag att jag inte kan yttra mig högt om det, men det hade däremot kännts väldigt mycket motiverande om jag kände mig behövd. jag sitter nästan och somnar. ohwell, nu har jag kräkt av mig det och framöver ska jag vara tyst.

två kvällar i rad har jag sagt åt mig själv att ta mig i kragen och packa upp mina väskor och städa undan på mitt rum som ser värre ut än på länge. men har jag gjort det? nej, jag har somnat in otroligt tidigt istället. vilket har varit väldigt skönt, och väldigt välbehövligt. men nu sitter jag här och stirrar ut över mitt golv med fet ångest. kanske dags att slutligen göra det ikväll. för ja, jag jobbar ikväll också.

nu sover M, och jag har nyss klätt på mig en nöd-outfit, i brist på rena kläder. ska koka lite kaffe till plutten som kommer om en liten stund. frulle står på schemat, men lillen vaknar nog snart. han nap-strejkar fortfarande.

det är fint med sommar, men jag längtar efter hösten..

amerikat

Publicerad 2009-09-23 03:26:50 i Allmänt,

då var man tillbaka, tillbaka i vardagen. jag hade det ljuvligt hemma i sverige, med massa mys och roligheter, men jag måste erkänna att det på något sätt känns skönt att sitta där jag gör nu. i soffan på winter rd, framför ett instpelat avsnitt av oth, medans mina barn sover gott på ovanvåningen. fast jag saknar vännerna redan, och att dela min vardagen med dom. oj vilken dubbelmoral, jag märker det. haha. ni förstår säkert! skönt då att jensan kommer om två veckor, ja för ni har väl inte missat att hon emigrerar till amerikat? och på tal om det, igår planerade jag och mike hennes första tillgängliga helg här, det kändes overkligt och helt jäkla underbart.

resan gick förresten bra. jag sov dom fyra första timmarna, avsnjöt jag en god middag och fördrev resten av tiden med lite film. tull och bagageuthämtning tog upp emot två timmar. ångest! men sen möttes jag av mannen och blommor. saknaden har varit stoor! hemma på winter rd hängde det en jätte welcome home - skylt och ballonger var fästa i räcket, barnen stod och hoppade ute på trappan när vi körde upp därefter blev det kramkalas. dom är underbara!

som sagt, nu är jag tillbaka i vardagen. antingen har jobbandet kommit som en chock efter två och en halv veckas ledighet, eller så ligger jag inne med lite jetlag. för så trött jag är, även om jag napat i två omgångar idag. i skrivande stund jobbar jag som sagt och ska säkert göra att tag till. men inget mig emot, barnen sover och jag har lite oth och gossip girl att ta igen.

dags att stänga ner för ikväll, vi hörs snart igen. nu vet ni att jag är hel och att allt har gått bra iaf. plus att du fått lite läsning mamma!

puss






jag har en otrolig mix av bilder på min kamera, och hela bunten får mig att le oavbrutet. ni är dom bästaste bäst vännerna man kan ha, och jag saknar er redan så att jag kan spricka. vi ses snart igen, blink blink.

tiden går snabbt

Publicerad 2009-09-19 00:52:45 i Allmänt,


    
nästa gång jag skriver så är jag tillbaka i staterna, med blandade känslor. självklart kommer jag att sakna alla, men å andra sidan så ska det bli skönt att komma in i vardagen igen. och om tre veckor så kommer ju jensan och sällskapar mig i ett år framöver. hur bra kommer inte det bli? jag har haft det underbart är hemma. 
   
jag pratade nyss med familjen. dom hade precis haft shabbat middag och nu åt dom chockladkaka, brody lovade att spara en till mig. dahlia berättade hur cool hon var i hennes nya örhängen, dom matchade inte. plus att jag fick lova att följa henne till bussen på tisdagmorgon, för det var jättehäftigt eftersom hon alltid blåste pussar när hon satt i fönstret. brody frågade om jag kunde läsa pippi långstrump på ondagkväll för honom och att han fått ett dansande gosedjur som han var så glad över, men han ville inte sätta igång den för det tyckte han var läskigt. micah sa inte ett knyst, men däremot så har han tagit sina första steg. oooh. herregud vad jag saknar dom! 
   
imorgon går vi ju som sagt in på sista dagen här hemma, väskorna är nästan packade och bara några sista saker ska köpas in. som zoegas kaffe och godis till missy och larry. plus att jag ska träffa farmor. resten av tiden ska jag spendera tid med folk som ligger varmt om hjärtat.
  
hörs på måndag skulle jag tro! 

fyra dagar återstår

Publicerad 2009-09-15 23:30:37 i Allmänt,

när jag vaknar imorgon så är det bara fyra dagar kvar i svealand, och hur ska jag ägna dessa? först och främst är det lill lördag imorgon och det ska firas tsm med summer och julie. trion ska återförenas över ett par glas gott. jag gillar det! sedan får vi se hur dagarna artar sig. 
      
fy in i satan vad jag känner för att vara kryptisk. och bara kräka av mig tankar och hat här i bloggen. helt osammanghängande. och helt oförstående för er andra. jag är inte arg, det är jag inte. jag är bara hemskt fylld och laddad av känslor av alla dess slag. gaaah!
  
godnatt!

SURPRISE!!

Publicerad 2009-09-14 18:33:38 i Allmänt,

ja var ska man börja? min lördag var sjuk. en överraskningsfest? för mig? mina vänner och familj vet sannerligen hur man får mig att le. vilken lyckad kväll! jag skrattade, skålade, kramades och dansade mig genom kvällen. det kändes som världens bästa reunion för min del, någonsin. tack mamma, jensan och bruce som var hjärnan bakom det hela, tack ni andra som hjälpte till och tack till er som kom. jag älskade det!

nu är det snart bara fem dagar kvar, sen åker jag tillbaka. jag ska spendera dom på bästa möjliga sätt. ikväll startar jag med att locka fram the vain tillsammans med lillsis på lilla torg. jag har längtat ihjäl mig efter detta i snart ett år. nu sker det! resten av veckan bjuder på diverse mingel, mys och middagar. you gotta love it!
 
SMACK

update från svealand

Publicerad 2009-09-11 10:02:04 i Allmänt,

stlmh var så bra så. det var underbart att få träffa emma, och efter många om och men så löste det sig med mitt visum också. har jag sagt hur mycket jag tycker om cultural care? hrrm. 
 
nu är jag iaf tillbaka hemma och de senaste dagarna har bestått av mys, middagar och mingel. jag kan bocka av många saker redan, av saker som jag ville hinna med att göra när jag var hemma på en visit. det känns bra!
 
nu återstår det bara en vecka och två dagar, det är hemskt så fort tiden går. men roliga saker väntar. idag är det lite småfikor under dagar och ikväll blir det sleepover hos sara i hbg. imorgon går jag in i dimman hemma hos summer. sedan får vi se vad veckan bjuder på. just nu är jag så hemskt nöjd med att bara vara.. 
 
det är märkligt att känna att man faktist har två hem. jag saknar familjen, mike och plutten och kan knappt vänta tills jag får se dom. men å andra sidan vill jag inte att en enda dag här ska passera så att det blir närmare min resa tillbaka. äsch! 
 
nu börjas det, hej!

there's no place like home

Publicerad 2009-09-07 00:30:48 i Allmänt,

det kanske var dags för en liten uppdatering? :) 
 
jag är på svensk mark, och jag kan inget annat än att älska det. resan från newark till köpenhamn gick bra. dock inte smärtfritt med tanke på att jag bara fick någon enstaka timmes sömn den natten, sittandes bredvid en enormt stor människa som var halvt inne på mitt säte. men när jag möttes av jensan, sara, taip och mammsen på kastrup så var allt som glömt igen. ååh vilken känsla! 
    
helgen har varit himmelsk på alla sätt och vid, förutom min enorma jetlag och hemska förkyldning som jag dragit på mig under flygresan hit. inte föräns nu känner jag att jag börjar komma in i rätt tidszoon. det har varit obeskrivligt att få träffa familjen och vännerna igen. det bästa av allt är att allt är som vanligt, det känns som att vi aldrig har varit ifrån varandra. det är som solsken i hjärtat!
   
imorgon far jag upp till sthlm för min ambassad tid. den är på tisdagmorgon men jag och mina kära emma saknar varandra för mycket. jag kommer hem igen på onsdag, så vi hörs då! 
 
KÄRLEK!

godnatt!

Publicerad 2009-09-03 04:02:28 i Allmänt,

vilken dålig uppdatering det har varit här då. hm. i skrivande stund jobbar jag. men dahlia och brody är hos karen så läggningen var rena semestern. jag har minglat med micah hela dagen och efter några gung hit och dit så somnade han gott in runt sju tiden. sen var det jag som ordnade det sista med packningen. 

så som jag har längtat så trodde jag aldrig att denna dagen skulle komma, men imorgon smäller det fan. torsdag! jag jobbar 7.30 - 12.30 sen far vi till newark. missy och micah skjutsar mig. 17.40 går mitt plan, 7.25 är jag i köpenhamn. mitt natt försvinner. jag ska försöka sova större delen av resan, vi får se hur det går med det. jag ber till gudarna att jag inte blir sådär hemskt jetlaged.

nej gud så trött jag är. godnatt!
vi ses snart nära och kära :)

puuh

Publicerad 2009-09-01 04:47:14 i Allmänt,

ikväll har jag varit duktig. har tvättat, packat och städat lite. plus jobbat extra. nu är jag helt slut i kropp och knopp och det är inte många minuter kvar tills jag lämnar in för kvällen.

imorgon är det tisdag, och allt lutar mot att det kommer bli en bra sådan.

godnatt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela