gott nytt år!

Publicerad 2008-12-31 23:27:49 i Allmänt,

glädjen när jag vanligtvis skyper med kollega brukar vara enorm. för en liten stund sen var den större. för då satt jensan, taip, lullan, pillan och grisen bakom datorn också. kan ni tänka er! det var ljuvligt. det kändes som att jag var i samma rum som er alla. ni är dom bästa jag vet!
 
vad som händer ikväll är ovisst. min rygg är bätte, men långt ifrån bra. en klänning är iaf inköpt, och champagnen likaså. det blev inget NY, men vi ska göra vad vi kan här hemma i philly. får se var kvällen tar oss. in i dimman iaf, resten är som sagt ovisst.

men gott nytt år allesammans!
   

young and fun

Publicerad 2008-12-30 19:48:32 i Allmänt,

eftermiddags kaffe! vad är det som händer då? så gammal jag kände mig när jag för tio min sen satt nere i mitt kök, invirad i en filt, diskuterade det förgångna och framtiden med Y, och drack eftermiddags kaffe. och när Y på vägen ut sa att hon var superhungrig så utbrast jag men gumman du skulle sagt något, vi har massor med mat och packade på henne två mackor. haha. och det är absolut inte första gången jag känner mig gammal sen jag kom hit. förra veckan fick L och M uppmana mig att lämna huset fastän jag var trött, because i was still young and fun. haha. dom hade rätt. jag är äldre, men jag fan fortfarande young and fun!
  

norah jones - what am i to you

Publicerad 2008-12-30 17:38:05 i Allmänt,

gud är inte lika mycket på min sida idag, men jag lever. imorse har jag iaf kunnat jobba lite, följde med till tandläkaren. men nu ligger jag här igen, som fisken jag nämne innan. M och barnen har åkt till ännu en tandläkare för att få en andra åsikt om B's tand. Y kommer med lite starbuckskaffe om en stund skulle jag tro, om inget annat så kommer hon iaf på besök. kanske det blir lite skånerost istället, men det är bra det med. 
    
imorgon är det nyårs afton. ett nytt år, 2009. mitt 2008 kommer vara 6 timmar längre än alla gångna år, iom tidsskillnaden. det är lite häftigt. men å andra sidan kommer mitt 2009 vara 6 timmar kortare eftersom jag är tillbaka i sverige då.
 
och på tal om nyår, jag väntar med spänning på sara's nyårsspecial. 

<3 <3 <3

Publicerad 2008-12-30 05:44:39 i Allmänt,

godnatt!
  

  

      
nu kanske ni tänker, tror annica att hon är snygg på den bilden? nä, jag vill bara ge er ett gott skratt, ni har min tillåtelse. och släng ett öga på hur lycklig linda är också, wonderful! samt på teamworket på linbanan, det krävs tre av oss för att en ska åka. haha.
 

do you remember

Publicerad 2008-12-30 04:36:43 i Allmänt,

ikväll lämnade jag huset för första gången sen i lördags morse. spenderade en timme på starbucks med trevligt sällskap. dagen kunde inte ha avslutats bättre. tror redan att min supermedicin börjat hjälpa, jag verkar ha gud på min sida denna dagen. 
  
  jack johnson - do you remember

i will fucking rock your world !

Publicerad 2008-12-30 00:42:43 i Allmänt,

en del människor gör verkligen intryck på en. man kan vara från dom i dagar, veckor, månader, men när dom står där framför en igen så är allt precis som det ska vara. jag skulle kunna ägna timmar åt att försöka förklara vad det är jag menar. vad du betyder, eller hur jag värderar dig och vår vänskap. den är störd, kryddad av hemligheter, och precis i min smak. 
   
barnen kom och sällskapade mig för en stund sen. när vi alla låg i min säng och tittade på jonas brothers - lovebug på youtube påpekade B att han inte kunde se the lovebug. eh? jag försökte förklara att det inte var någon insekt dom sjöng om, mer än känsla. då kom frågan, what feeling? um love! what's love? jag svarade med att fråga om dom ville titta på toystory istället. för vad säger man? haha. det har tagit mig 22 år för att försöka förstå, but it still does'nt make sense. 
  
jag har inte ätit en måltid sittandes sen i fredags, och då var det köttbullar i ylvas soffa, men ikväll satsar jag på att äta lite pizza med L och M. för det är ingen dålig pizza, och den avnjuts bäst i sällskap. avokado, fetaost, spenat och tomat. lägg märke till att det inte är någon skinka, det är ju emot kosher. hemma beställer jag vanligtvis extra skinka. bummer!
  

i'm moving!

Publicerad 2008-12-29 21:59:42 i Allmänt,

tredje dagen i sängläge, men mina vänner, jag gör framsteg. för en stund sen gick jag runt lite i mitt rum och nyss var jag nere i köket och lagade kaffe. M's pappa fick smaka på lite skånerost, jag tror att han gillade det. och i min säng har jag gått från att ligga att sitt/ligga. dock tror jag att jag behöver kasa ner om en stund igen, men framsteg som framsteg. 
  
äntligen, äntligen, fick jag igång min webcam på skype. kollega var den första som fick ta del av den. hon fick en rundtur i rummet, se min julgran och lite foton samt se hur bedrövlig jag såg ut. det är ljuvligt att få skratta med henne igen.
  
  
som ett grillchips mellan fors och pesse!
  
anki (hihi)

google translate

Publicerad 2008-12-29 07:22:16 i Allmänt,

visste ni att google translate översätte hela hemsidor? det är bara att skriva hemsidans namn, välja språk, och klicka vidare. jag visste inte. bummer!
 
nu börjar jag äntligen bli trött. ipod lurarna är i och eva cassidy har börjat väsa songbird.
sov gott mina vänner. puss!

big no no

Publicerad 2008-12-29 06:57:09 i Allmänt,

jag borde sova, men jag kan inte. har legat i sängen och småsovit hela dagen. det beror nog på det. och att jag har ont. hur mycket jag än försöker vända och vrida på mig så hittar jag ingen bekväm ställning. idag har jag gjort allt som man har kunnat göra i ryggläge. jag har sett satc filmen, hämtat hem låtar från det gemensamma nätverket och laddat in på ipod, fyllt i min nya kalender som jag fick av birsen och sätt några avsnitt av antm. ikväll kom y och sällskade mig i min säng. vi tyckte synd om varandra, och oss själv, och såg på en film.
 
jag har också tittat igenom alla möjliga bilder på min dator. till sist kom jag till big no no - mappen under randon utgångar januari och februari. vad sysslar vi med? haha. men det var då det var som roligast!
  


 LOVE

we're off to see the wizard

Publicerad 2008-12-28 23:42:51 i Allmänt,

igår runt lunch stod jag på toaletten och beskådade mitt trötta och bakfulla ansikte, hostade till, och smaack sa det. det kändes som min rygg gick av på mitten. har legat som en invalid i min säng sen dess. jag ser ut, och känner mig som, en död fisk.en död fisk som helst i denna stund skulle vilja amputera bort sin rygg. 
    
jag önskar att jag vore hemma på juldagen, för det är en av de bästa dagarna för utgång under hela året. det är alltid lyckad. och även om jag hörde att slagt var packat på folk så kan jag garantera att jag ändå hade haft det roligt. och jag hade gjort vad som helst för att få skaka rumpa med mina vänner. men jag och ylva har fått göra det bästa av situationen nu runt julen. och jag tycker att vi har lyckats ganska bra!
 
   
 
we're off to see the wizard, the wonderful wizard off oz.
   
nu är summer i egypten, jag hoppas att hon har det bra. men det tror jag nog att hon har. och emma är hemma i sverige, jag längtar så tills hon kommer tillbaka. en vecka kvar. 
  
nu ska jag försöka snurra in mig i mitt stöd till ryggen och gå ner och hämta lite snacks. jag har cravings. och när jag vet att det ligger singoalla kex på köksborde så är det kört. plus att jag borde komma upp och gå lite. 
 
på återseende!
 

ipod

Publicerad 2008-12-26 21:08:47 i Allmänt,

i två timmar har jag pillat med min i-pod som jag fick av pappa i julklapp. min gröna fina ipod. så fin! jag har också skypat med kollega, det var ljuvligt.
 

 

a rap thats wrapped

Publicerad 2008-12-26 06:49:49 i Allmänt,

ikväll var jag på rundtur i abbington för att titta på alla husen som dekorerats av galna amerikaner, det var en upplevelse må jag säga. vissa hur var sådär lagom och smakfullt dekorerade men många gav en också migrän. lite päron-till-farsa stuk, * 10 ibland. sorgligt nog. men som sagt, det var en upplevelse. när vi kom hem la vi B för natten och sen lagade vi mat. blev aldrig någon hämtmat innan. det var en mysig middag för tre. jag tycker så mycket om dom. efter middagen åkte jag snabbt för att träffa Y &co som var på julgathering hemma hos R, det var mysigt det med. något som också varit mysigt är att ha varit ledig idag. sov till tolv, tagit det lugnt bara. mår bättre nu.
 
imorgon jobbar jag 8am - 6pm, men det är bara B som är hemma så det blir en lugn dag. plus att han ramlade i förmiddes och spräckte läppen, skadade sin framtand och fick sy två stygn. vilket betyder att det nog blir extra lugnt. stackare! på kvällen ska jag skaka rumpa. ja, jag ska
 

så, då var det snart över!

Publicerad 2008-12-25 23:38:25 i Allmänt,

det blir inte alltid som man tänkt sig. istället för att åka till hellertown till sandra och fira jul, tog jag två alvedon och somnade om. hemlängtan har vara hemsk idag men snart är julen slut och då är jag back on track. och även om jag inte varit hemma och firat så har jag fått så mycket fint. brev och foto är bland det bästa man kan få, det uppskattas! 
  
eftermiddag har jag spenderat nere i soffan tillsammans med M och L, sett en fim med en märklig blandning av människor. vince vaughn, han som spelar jack berger i satc och han som spelar monica's brottnades pojkvän i vänner. filmen var från 96, och jag må säga att vince vaughn var inte att leka med då. m-m-m. om en stund ska vi besälla hem lite mat och senare ikväll ska vi ta en tur här i abbington och tittar på julpyntning. D är borta i tre dagar så det är bara jag och B imorgon. huset är tomt utan henne!
  
jobbar imorgon och på kvällen vill jag bli full med Y, jag hoppas att hon vill bli full med mig. men just i denna stund är det inte vi som är fulla, det är mina vänner där hemma. och jag tar för givet att ni är på slagt, haha. hoppas att ni har det gränslöst kul. skaka lite rumpa för mig med!
   

god jävla jul

Publicerad 2008-12-24 19:43:03 i Allmänt,

jag längtar tills imorgon, då ska jag åka till hellertown och fira jul med sandra. fast även idag har jag fått känna lite julkänsla, har gjort smällkarameller med barnen och bakat lite julgodis. vi gjorde också lite hanukkah dekorationer, vill inte överösa barnen med julsaker bara. igår firade jag min första hanukkah. vi tände det tredje ljuset och sjöng, det var en uppelvelse. på söndag ska det firas ordentligt, det är den åttonde och sista dagen och då ska familjen få mina presenter.
 
förra året vaknade jag upp med jensan på julaftons morgon. detta året har vi atlanten mellan oss. it's sad. men ja, jag fick världens finaste julklapp av henne. och av maria med. KÄRLEK! men ja, det känns sorgligt idag. pratade med mamma innan, hörde hela släkten i bakgrunden och hon öppnade min julklapp när jag var i luren. sen ringde jag pappa, och fick pratat med farmor med.

jag köper inte det..

med kärlek hemifrån

Publicerad 2008-12-24 06:03:47 i Allmänt,

jag sitter på mitt golv i ett hav av julklappar. ja, det är sant. jag öppnade alla för en stund sen. jag kunde inte hålla mig. jag var värd det. så som sagt, här sitter jag på mitt golv, ensam, och timmen har slagit julafton. det trodde jag aldrig. i stunden gråter jag, men jag kan inte känna av om det är av lycka eller av olycka. olycka för att jag är ensam eller lycka för att så många har tänkt på mig denna dag. jag bestämmer mig för att det är lycka. 
  

dreidels, toran och hanukkah gelt

Publicerad 2008-12-23 21:20:19 i Allmänt,

jag har jobbat sen åtta imorse, och jobbar fortfarande. idag har jag lekt med dreidels, sjungt om toran och ätit hanukkah gelt. om en stund ska jag till mallet med hela familjen, - L, och slänga pengar i fontänen och önska mig något. hm. 
   

kramar

Publicerad 2008-12-23 16:43:17 i Allmänt,

jag vill bara hem och dela ut kramar. inte bara för att jag själv är i behov utan framför allt för att jag saknar mina vänner och familj något så otroligt. imorgon är det julafton och jag är låångt långt hemmifrån.
  

i väntan på julen..

Publicerad 2008-12-23 06:15:08 i Allmänt,

min helg kan gå till historia, på gott och ont.
  
i fredags startade jag och Y upp hemma hos henne. gjorde oss fina och drack gott för att sen köra till stationen och ta tåget in till philly och gå på matt's och seth's holidayparty. detta gjordes med bravur! vi tog vår beerpong oskuld och kvällen slutade runt 4am snåret.
  
lördagen tog vi tåget hem runt elva. var hemma vid tolv och då väntades en 3 timmars lång powernap. det var tungt att skaka av sig gårdagen, hemskt så dåligt jag mådde. men jag lyckade och vid 6 tiden var vi återigen på väg till stationen, denna gången med destination NYC. vi var ju tvungna att fira att jag fick vara ledig! plus att the sounds skulle spela i soho och det lockade vääldigt :) dock kunde det slutat illa, när tåget nyss börjat rulla så inser jag att jag tappat min börs på stationen. så vi fick hoppa av på stationen efter, vänta i 30 min, ta tåget tillbaka för att hämta min börs som otroligt nog lämnats in av en vänlig själ, vänta ytterligare 20 min för att på nytt börja vår resa. och det var inte varmt heller, mååånga minusgrader. men vi tog oss till philly, och därifrån med chinabusen till NYC.
   
den 2 timmars bussresan gick bra och strax innan 10 checkade vi in på vårt hostel. en stund senare tog vi tunnebanan till le poison där the sounds skulle spela. mötta upp en bekant till Y och hans vänner. det var ett bra ställe må jag säga, det kändes som ett jättestort KB. men timmarna gick och när the sounds ännu inte kommit klockan 1.30 så begav vi oss vidare till aspen för att möta upp som som tidigare tröttnat på att vänta på the sounds. vilken flopp att dom aldrig kom! eller ja, kanske efter vi lämnat men med tanke på att dom skulle spelat 10.30 så känns inte den chansen så stor. som sagt, flopp! runt 4 mötte vi upp L och 2 timmar och 6 chicken mc nuggets senare somnade jag gott in på en soffa.
    
söndagmorgon unnade vi oss en taxi hem till hostelet för att checka ut innan 10. men tji fick vi, för när vi kom vi kom från hade nyss brandlarmet gått och ingen släpptes in och stället evakuerades. vi som bara ville upp och hämta våra värskor och sen checka ut blev lagom bittra. det snöade och var minusgrader. timmarna gick och efter 3 timmarns vandrande i kylan , plus tidsfördriv på ett bunchställe, så kom röda korset och bussar så att vi alla kunda komma in i värmen. det visade sig att vara en gasläcka under hotellet så det skulle ta en stund innan dom fixade det. när vi suttit på bussen i 2 timmar så exploderar ett rör under marken 20 m från oss på bussen och vi får besked om att det ska ta ääännu längre tid. det kryllade av brandmän och ambulansmän och överallt var det polis- och brandbilar. en del hade inte hunnit ta på sig jacka och en del satt i pyjamas och flipflops. några hade tappat bort sina vänner och andra hade flights att passa. de första timmarna var okej, men framåt eftermiddagen hade jag nog aldrig frusit så mycket, kännt mig så bitter och varit så nära bristningsgränsen. för där satt vi, i gårdagens partyutstyrse leggings och klännig, bakis och äckliga, och ville inget annat än hem. klockan 6, alltså 8 timmar senare släpptes vi in på hotellet igen. och det blev en lång resa hem. 22.30 klev jag innanför dörren och vilken känsla det var att vara hemma igen. fast gud vad jag hade velat krypa ner i min egen säng, min egen säng hemma på vendelsfridsgatan. there's no place like home. 
      
men jag var glad att jag hade Y denna helgen. både under fredag- och lördagkvällen men framförallt under söndagen.
 

omtänksamhet

Publicerad 2008-12-19 19:16:57 i Allmänt,

jag har nyss lagt ner B för nap, han somnade direkt, och satt på lite kaffe. inte vilket kaffe som helst, zoegas skånerost. det smakar som det ska. dock börjar det gå runt lite i mitt huvud om det skulle kunna vara allt kaffae som ger mig huvudvärk. men det vore också konstigt, för dricker jag inte kaffe under förmiddagen så får jag kaffe framåt eftermiddagen. jag skanske ska testa en kopp om dagen? nä, det är omöjligt.
 
jag förstår inte, det är helt otroligt vad omtänksamma folk är. dom gör så mycket för att man ska trivas. när jag kom hem vid lunchtid så låg det en gränna polkagris på köksbänken med en lapp. på lappen stod det natalie's mom gave me this to give you. natalie är en flicka i B's klass. mänskligheten imponerar på mig, och det händer inte alltför ofta. 
 
fem dagar kvar till julafton. det känns inte så. men lite julkänsla börjar jag allt få. det beror nog på min julgran :)
 

marzinpan och nougat

Publicerad 2008-12-19 04:08:26 i Allmänt,

det blev inga lussebullar ikväll. Y mådde lite halvkass och jag tog tillfället till akt och vilade en extra dag efter min hemska huvudvärk, som för övrigt inte vill ge med sig ordentligt. körde till wholefoods och köpte lite ben&jerry för att må bättre. när jag kom hem höll L på att doppa jordgubbar i choklad till M och mig. det och min glass satt som det skulle. på wholefoods letade jag även efter marzipan. ringde till Y för att fråga vad det hetter på engelska, hon slog upp det och det hette marzipan, haha. retligt. när jag frågade kassörskan efter det så fattade hon inte vad jag menade. men det visade sig att jag missat det tyska uttalet, marrrzzzipan. inte visste jag att det var från tyskland? sen skulle jag hitta nougat, trodde inte att det skulle vara några problem men jag hade fel för jag fick gå hem tomhänt. kassörskan hade hört talas om det men det var inget dom hade. 
 
det lutar åt att jag är ledig på lördag, det är glädje. enorm glädje faktiskt! det betyder en hel ledig helg. famlijen ska förmodligen få besök av M's kusiner, men jag ska inte ta ut seger i förskott, slutar säkert bara därför med att jag måste jobba lördagkväll ändå. vi får väl se! nej sängen kallar, ska försöka få mååånga timmars sömn inatt så jag är fullt laddad inför morgondagens bravader. det har förresten varit en mycket bra dag. 
  
   

lussebullar

Publicerad 2008-12-18 18:44:39 i Allmänt,

det är inte konstigt att jag tappat idol detta året, var ju bara hemma under de typ två första omgångarna. så igår försökte jag komma ifatt lite med att titta på tv4.se. hur mycket jag än tittade, och hur mycket jag än försökte, så kunde jag inte instämma i kevinhysterin som verkar råda. han är bra. men så bra är han väl inte? om man följt med på hans resa, så kanske, men inte annars. 
 
förmiddagen har spenderats med B. först här hemma och sen på kidsU. jag älskar torsdagarna. visserligen är dom långa och jag är knappt ledig under dagen men jag har q-time med B, och det är guld värt. 
 
ska försöka napa bort min huvudvärk som fortfarande håller i sig sen gårdagen. ikväll ska jag och Y baka lussebullar. m-m-mm, det kommer bli gottigt. så jag måste vara i form tills dess. 
    
ps. jensan, var håller du hur?
 
   

människa!

Publicerad 2008-12-18 03:14:38 i Allmänt,

jag är människa igen. men med tanke på att jag i princip sovit bort hela dagen så lär jag inte kunna somna ikväll. vilket innebär att jag kommer vara em zombie imorgon, det är en ond cirkel. ohwell, somnar jag så somnar jag. då kommer jag vara utvilad imorgon.
 
det är bara en vecka kvar till julafton. det är inte mycket. imorgon ska jag posta ina julkort så att dom är i sverige till på julafton. pratade med kära kusin emily innan. de senaste jularna har jag firat med blandade känslor. det har inte varit detsamma sen mamma och pappa skiljde sig. absolut ingenting har varit detsamma. men på något sätt har jag alltid slutat upp med emily, och jag kommer sakna henne denna julen. 
     
     
  
på söndag börjar hannukah. och vara i 8 dagar. D säger att hon är jewish och att jag är christmas. för henne är jag christmas, inte kristen. sött!
   

   

död fisk..

Publicerad 2008-12-18 00:19:05 i Allmänt,

jag börjar bli människa igen, det som skulle bli en kanondag med hanukkah shopping och IKEA blev en hemsk dag. har legat i min säng sen klockan 11 imorse med heemsk migrän. kräkt och haft mig. jag hatar det. och jag hatar det för att jag inte förstår varför. får migrän kanske två gånger per år. nu har jag haft det två gånger de senaste två veckorna. jag sover inte mindre, jag äter deffenitivt inte mindre, jag stressar inte mer. det går liksom inte ihop. det kanske bara är en slump? men nä, jag köper inte det.
   
   

hanukkah

Publicerad 2008-12-17 04:34:45 i Allmänt,

jag är sämst på att packa upp. istället för att ägna kvällen åt det så la jag mig i sängen med datorn på magen. och här har jag legat sen klockan sju, det är skrämmande. imorgon ska jag iaf försöka göra lite nytta. ska träffa Y imorgon för lite jakt efter hanukkah presenter. det blir svårt! hannukah varar i åtta dagar och man ger presenter varje kväll. ska jag vara ordentlig och göra rätt för mig så kommer jag bli urfattig. det blir nog bara en hanukkah present från mig. jag är ju inte ens jude? funderar på att köpa en julklapp också, eller är det fel? hanukkah börjar iaf på söndag, det ska bli intressant.
 
ikväll hittade jag videon som jensan, bruce, summer, sara och lundal spelade in till mig under min avskedskväll. jag kan titta på den om och om igen. jensan är otroligt full, summer likaså. sara har problem med henne lugg, lundal är en otippad joker och bruce är precis lika söt som alltid annars. jag kan inte låta bli att älska det, när jag ser att allt är precis som det ska vara. 
  
godnatt!
 
   

back to work!

Publicerad 2008-12-16 20:16:47 i Allmänt,


  
då var allt som vanligt igen. eller ja nästan, för denna morgonen var bättre än någonsin förr. när jag kom ner möttes jag av kramar och B's happydance. jag kände mig saknad, haha. iofs hade jag inte träffat dom dem sen i fredagsmorse. det var skönt att komma bort, för att kunna komma tillbaka och uppskatta vad jag har. för det gör jag verkligen. men ikväll åker E hem till sverige, i nästan tre veckor ska hon vara borta, och det är något som jag dock inte uppskattar. men jag är nog bara avundsjuk, haha, för samtidigt såå glad för hennes skull. nu ska jag väcka B för att släpa med honom att hämta D i skolan.
 
   

12-15 dec 2008

Publicerad 2008-12-16 05:56:24 i Allmänt,

vilken toppen helg jag har haft! att få ha umgåtts med syster i fyra hela dagen är ovärdeligt. jag älskar henne.
  
ylva skjutsade mig till tåget i fredags som gick runt tre tiden. hann med bussen från philly halv fyra vilket slutade med att jag var inne i NY vid sex, för satans så mycket trafik det var. jag trodde aldrig att jag skulle komma fram. och att bussen stank kinamat, lodisen bakom mig luktade svett/ruin/bajs samt att mannen bredvid mig satt och stirrade genom halva resan gjorde det inte bättre. men jag kom fram iaf. det var enorm glädje att träffa syster, ett bekant antiskte. någon jag håller kär. ååh! på kvällen blev det bara mat och mys. men det är inte så bara. syster hade med sig julklappar från jensan och pappa. det är kärlek det!
  
lördagen startade vi med ett besök på macy's. det blev lite julklappar för syster och kristian samt en frukost på kära starbucks. sen promenade vi till centralpark där vi åt brända mandlar och åkte skridskor. vilken känsla! det kostade skjortan, men det var det värt. rocking around the christmastree har aldrig kännts mer stämmningsfullt. sen promenade vi tillbaka till hotellet på 34th and 8ave efter några misslyckade försök i få en taxi denna lördagkväll. det var hemskt kallt. jag kände inte mina kinder och hade det inte varit för mina underabara ugg's så hade jag nog inte överlevt. på kvällen kändes det att jag spenderat kropp och knopp ute 8h i minusgrader, men det blev lyckat ändå :)
  
söndagen kändes seg till att börja med, men vi tog tag i oss och tog the sub till world trade center. det var inte lika jobbigt denna gången, men gud vad det kändes. vidare promenerade vi till statue of liberty och därifrån till brooklyn bridge, där vi hade turen att springa in i en söt kör som sjöng julsånger under en jättejulgran. jag njöt, det var ordentligt med julkänsla. på vägen tillbaka till hotellet passerade vi new york stock exchange som var fint pyntat. det var en mysig dag med mycket spatserande, men det gjorde att vi fick se så mycket mer än om vi tagit the sub överallt. kvällen avslutades med kinamat och corona.
 
idag, måndag, handlade vi de sista julklapparna. plus att vi hann med att besöka m&m world och andra småaffärer. framåt eftermiddagen, runt tre tiden, var det dags för mig att ta bussen tillbaka till chinatown i philly för att sen ta tåget till jenkintown. jag hatar att säga hejdå, när jag vet att det är länge tills man ska ses igen. samtidigt är jag så jäkla tacksam för att syster och kristian valde att åka till NY och ingen annanstans. för det var verkligen en toppenhelg.
  
på vägen hem lyssnade jag på kärleksballader och andra lugna favoriter och åt turkisk peppar. Y och E hämtade upp mig på stationen runt 7pm. vi åkte till starbucks, åt pepparkakor, och sammanfattade helgen. soffan där har aldrig kännts bättre där.
 
när jag kom hem till winter road redogjorde jag för helgen för L som ville veta allt om hur jag haft det, vad jag har gjort och hur allt kändes. det är oerhört skönt att dom bryr sig. och det fick jag större bevis på när jag kom upp till mitt rum. hallen var nersläckt, när jag gick mot mitt rum såg jag hur dörren till mitt rum stod på glänt och från mitt rum kom ett ljus i många olika färger. en julgran! jag hoppade och klappade händerna av glädje. när jag vände mig om för att rusa och tacka dom stod M och L bakom mig och log och sa; i hope we did it right! familjen hade åkt till target i helgen när jag var borta, köpt en julgran, kulor, ljulgransljus och polkagrisar. jag själv hade tre julklappar att lägga under granen, från pappa, syster och jensan. jag blev rörd över deras ansträngnin, på riktigt. så pass rörd att det kom en tår när jag stängt dörren om mig. mina fyra lediga dagar kunde inte avslutats bättre.
    
t a c k !
  
   

varsågod!

Publicerad 2008-12-12 16:32:56 i Allmänt,

simon delade med sig av gaalet gamla bilder förra veckan. jag tänker göra detsamma till er. även om mitt missfärgade hår, simons lycka och min och malins vilda dans får mina mungipor att rycka så tar ändå mange priser, haha. 
  
     
  

destination unknown

Publicerad 2008-12-12 16:05:13 i Allmänt,

dricker mitt kaffe och lyssnar på NRJ webradio. för några minuter sen spelade dom destionation unknown. det skriker båstad förra sommaren när jag och sara var på tennisveckan. finns det plats för två stjärtar till? oh my så lycklig jag var. är.
     

 

today is the day!

Publicerad 2008-12-12 15:19:07 i Allmänt,

GUUD! jag känner mig helt speedad. somnade inte förän vid halvtvå inatt, ändå vaknade jag klockan sex piggare än aldrig förr. har lite samma känsla som man hade när man åkte på cup när man var lite. eller ja, jag ljög, jag har fortfarande den känslan när jag åker på cup. men förstå, today is the day! 
 
har massa att göra innan Y hämtar upp mig för att köra mig till tåget. tvätta, till banken, wine and spirits, packa klart. bäst att sätta fart!
  
   

in i det sista!

Publicerad 2008-12-12 05:33:04 i Allmänt,

jag borde sova. istället packar jag inför dom kommande dagarna i NY. jag borde vara en van packare vid det här laget känner jag men ändå går det trögt. har massa kläder, skor och juklappar som ska pusslas in på ett någorlunda vettigt sätt. jag hade önskat att jag vore klar med alla julklapparna men det är jag tyvärr inte, får köpa det sista i helgen.
  
nu ska datorsladden dras ut så adaptern kan användas till kameraladdaren och jag ska fortsätta att packa. det är inte föräns nu som jag börjar förstå att jag ska få träffa min syster imorgon. innan har det kännts så avlägset, nu är det nära. och imorgon är det verklighet!
   
   

usch och fy!

Publicerad 2008-12-11 20:48:29 i Allmänt,

det är skrämmande så falska människor det finns här. alla lägger till med ett jätteleende när dom säger HI! men två sekunder senare är det borta och kvar står bara den amerikanska hemmafrun i medelåldern, med ett iskallt insikte och ett ännu kyligare förhållningsätt till medmänniskorna. nä usch och fy, sån ska jag aldrig bli. en äkta rydalmum. 
 

kid's u

Publicerad 2008-12-11 20:29:43 i Allmänt,

hittils har det varit en mycket bra dag. tog med B till starbucks innan vi skulle möta upp E och hennes lille G. när vi satt och drack vår chockladmjöl och kaffe så frågade en man B vad han hette, från ingenstans svarar han  i'm muscleman. haha what? samtidigt som det var otroligt sött sagt av en 2,5 åring så skämdes jag lite. han måste ju trott att jag tuttat i honom det. ohwell! kid'sU var iaf väldigt lyckat, B och G var så söta. jag älskar att ta honom till kid'sU, det känns som att det är hans och min grej. 
 
jensan, ikväll ska jag klippa mig. och jag önskar inget hellre att det är du som ska hållla i saxen. jag vet inte ens hur ska formulera mina önskemål. vanligtvis behöver jag inte ha önskemål, för du vet precis hur det ska vara ändå. ååh, dettta blir jobbigt. 
 
   

svensk knäck

Publicerad 2008-12-11 04:54:09 i Allmänt,

på vägen hem från starbucks ikväll fick jag hela tepåse i min hals. kändes det som! det var en sistan som var fylld med löst te. fy sjutton vad äckligt det var. men just nu har jag något godare i min mun, KNÄCK! hederlig svensk knäck som fanns med i julklappen från malle. jag borde kanske väntat tills julafton med att öppna den, men jag kunde inte bärja mig, jag blev alldeles för glad! tack vännen, bättre kunde det inte bli :)
  
syster och christian är framme välbehållna i NY nu. flyget var 3h försenat och hon hade kräkt innan hon ens stigit på flyget, men annars hade det gått bra. tänkt att hon är 2h från mig. om 45h är hon precis bredvid mig! LYCKA!
  
Y, jag längtar tills nästa fredag! ja gud som jag längtar redan. vi ska in till city och må ordentligt bra.
 
   

köksmys

Publicerad 2008-12-10 20:47:47 i Allmänt,

det regnar ute. ja gud vad det regnar. som om det vore öppningen till hösten. B sover fortfarande och jag och M har haft en mysig stund i köket. jag uppskattar stunderna då vi är utan barnen, jag tycker om henne som person, hon är så mjuk. och hjälpsam. visserligen har jag kännt lite agg senaste tiden över hur hon schemalägger mig. men jag arbetar och bor hellre här med lite sämre tider än hos en hemsk familj med kanontider. jag uppskattar det jag har. och imorgon firar vi två månader, woohoo. jag trodde aldrig igen att jag skulle fira två månader med någon / något, men där ser man ; )
   

jag gjorde det!

Publicerad 2008-12-10 18:40:05 i Allmänt,

jag gjorde det, jag släpade min trötta gump till sadeln på YMCA imorse. och vilket pass det var, 75 minuters trampande. uppförsbacke och nerförsbacke, motvind och medvind. det var det bästa spinningpass jag varit på hittils, tror jag ska bli stammis på det. mina lår känns som två stora stenar. har precis duchat och ätit min lunch, om en liten stund kommer B hem och då börjar jag jobba. 
 
nu är min syster i luften, och om tre timmar landar hon :)
 
   

onsdagmorgon

Publicerad 2008-12-10 13:29:12 i Allmänt,

jag skrev ett jäättelångt inlägg igår kväll, men det ville visst inte publiceras ser jag. nähä. onsdagmorgon nu iaf, börjar jobba om några minuter. känner mig ganska utvilad efter gårdagens 3 napar på sammanlagt 4,15 h. jag var ett vandrande lik igår. men det var igår det. ny dag!
  
   

en av många kvällar . .

Publicerad 2008-12-10 04:47:20 i Allmänt,


 
jag gillar denna bilden, väldigt mycket. det är från saras och johannas inflyttningsfest. så roligt jag hade det den kvällen. det är bara en av många kvällar. av många tusentals kvällar. jag saknar er, såå in i attans mycket. jag hade varit miljönär så hade jag flygit över er allihopa till mig. NU! men jag är inte det ännu.
  

knappt 3 dagar kvar..

Publicerad 2008-12-09 15:55:16 i Allmänt,

det är helt ofattbart, jag avslutade nyss mitt samtal med syrran med vi hörs imorgon när du kommer fram. 3 dagar kvar, knappt. iih! det är lätt värt mina 10timmars dagar denna vecka för att få träffa syrran i 4 låååånga dagar. 
 
   

segerns sötma

Publicerad 2008-12-09 06:17:48 i Allmänt,

på kvällarna innan jag lägger mig brukar jag alltid läsa igenom dom vanliga bloggarna. det är vännernas, några vännerns vänners, gynning och rosing, blondinbella kenza, englas, och några roliga som jag hittat när jag varit på villovägar. sen finns det bloggarna jag läser då och då, det är bloggar jag läser mest för att snoka. idag besökte jag en av dom i den sistnämnda kategorin. jag fick mig ett gott skratt. tss, 
 
det var allt!
  
g o d n a t t !
  
   

äntligen!

Publicerad 2008-12-09 05:36:10 i Allmänt,

jag fick mitt gymkort idag, nu kan jag äntligen gå till gymmet utan att vara orolig för om dom ska släppa in mig eller inte. jag har tre gym att välja på här, ett som ligger 3 min från mig, och två som ligger nästan 20 min från mig. alla tre har en massa olika pass att välja på, allt från löparbands pass och yoga till bodypump och spinning. allt man kan tänka sig, mellan 5.30am och 8pm. plus att två av dom har pool så att man kan simma. allt detta får jag, för endast 21$ i månaden, det är inte dåligt det ni. idag drog dom dock ett månads räkning plus en öppningsavgift på 50$. det var inte riktigt vad jag behövde inför den kommande helgen i NY. men ohwell, det får det vara värt. 
  
galet vad trött jag är. jag lovar att det är för att jag inte fick ha någon ordentlig helg. jag sover redan med öna ögat. och mina muskler gör ont. det är synd om mig. nej det är inte det. det är härligt! 
 
t h e y f u c k y o u u p  ! 
yes the do.. .
 
   

en kaffeolycka

Publicerad 2008-12-08 20:30:17 i Allmänt,

jag känner mig som en sliten au pair idag, eller ja, jag ser ut som en. går runt med en stor kaffefläck på ena låret, utan att ens bry mig. haha. det skedde en liten olycka när jag, E och hennes pojke hade en frulle på starbucks imorse, som senare sällskapades av Y. alltid lika mysigt btw.
 
äntligen, äntligen har det löst sig med mitt gymkort. har fått ett pris och ska betala ikväll när jag och E ska på bodypump. det kunde inte komma läkligare. M frågade om jag ville ställa mig på vågen tillsamman med micah för att se vad han vägde. tyvärr sa jag, jag vill inte. haha, det man inte vet har man inte ont av. 
 
igår kväll började jag på att skriva och dekorera mina egna julkort, ska fortsätta med det nu så att jag kan få iväg dom alla i tid. sen ska jag vika färdigt tvätten samt hämta D i skolan. 
  
  

paris hilton - my new bff

Publicerad 2008-12-08 05:09:51 i Allmänt,

imorgon är det måndag, och jag har inte ens haft helg. känns det som iaf. det är inte okej. men jag och E har iaf haft det mysigt. och sparat massa pengar, det kan vi iaf vara nöjda med. men som sagt, det är en ny vecka. och inte vilken vecka som helst, för det är veckan då min syster kommer. imorgon kan jag säga vi ses senare i veckan syrran.. 
 
undra om man kommer se paris hilton med hennes nya BFF på mingelbilder nu framöver? det är sorgligt, haha. men det roar mig iaf annars vore jag inte lite ledsen över att det var sista avsnittet idag. nu får jag återgå till dr phill på kvällarna. usch!
  
half day off imorgon, det betyder 12.30 - 6. skönt! men resten av veckan jobbar jag 9,5 h om dagen så jag får passa på att njuta. 
 
   

winter on winter road

Publicerad 2008-12-07 03:21:20 i Allmänt,

jag har varit ordentligt avundsjuk över snömängden i sverige. till och med när bruce berättade att hon fått sladd på bilen och åkt in i rondellen så kände jag avundsjuka. men för en stund sen så stod jag vid vasken och sköljde ur min skål flingor, då höjde jag blicken och tittade ut genom fönstert. SNÖ! massa snö. vitt vitt vitt! det förvånar mig inte om det är borta tills imorgonbitti. fan vad bitter jag blir då. hoppas det håller sig!
 
M och L är ute och äter och ser på bio, och jag jobbar. undrar om dom tröttnar på det snart? anyway, tittar på you've got mail, det var längesen jag såg den. fast i mellanåt slår jag över till brittans dokumentär. intressant må jag säga! här jag har ett helt hav av kanaler att välja på, 947 stycker för att vara exakt. det är lite skillnad från mina svt1, svt2, tv4 och kunskapskanalen där hemma.
       
    
   

lördagkväll

Publicerad 2008-12-06 23:43:47 i Allmänt,

jobbade igår ikväll, det var inte så farligt. E kom över vid åtta när barnen hade somnat. åt pizza och grönsaks dip sen gav vi oss på GH, det var lättare sagt än gjort. det slutade med en film istället, M och L kom hem vi elva. denna dagen startade vi med en frulle på starbucks och avslutade med mallet. fick köpt ännu en julklapp, jag är nöjd. körde också förbi trader joe's, mission incompleted. nu ska jag packa min väska så jag kan åka över till E när jag slutar jobba senare ikväll. på schemat står det 6-11pm men jag hoppats på att sluta tidigare. 
 
jag är hungrig. men jag har praha, så jag vågar inte ens tänka på mat. plus att jag börjar få ont i halsen. jag kanske ska köra direkt på dessert, ben and jerry, idag och hoppa middagen? det låter som en mycket bra idé. 
 
   

summer

Publicerad 2008-12-06 22:46:44 i Allmänt,

det känns som att det var igår vi drack vin på NT och åt ICA-handlarens egna pastasås. jag älskar den här bilden. och jag älskar summer. pratade nyss med henne, det gör hela min dag.
  

    

ID-kort

Publicerad 2008-12-05 17:41:24 i Allmänt,

förmiddagen har gått åt till att skaffa ett ID-kort till mig. M följde med mig vilket jag är välditgt tacksam för. det tog nästan en timme där inne, mannen bakom disken var inte så värst kunnig. men det löste sig till slut. på vägen hem körde vi genom starbucks drivethru samt genom bankens drivethru för att lösa in min check. hela föreställningen om hur lata amerikaner är blir bara tydligare, haha. men det sorliga är att här blir man en av dom. för varför kliva av bilen och gå in och köpa kaffe och oatmeal när bara kan veva ner rutan och ta emot det? jag säger då det. 
 
micah blir bara större och större. nu ser han nästan mänsklig ut. det var lite jobbigt innan att han var så liten, var rädd för att ta isönder honom. nu känns det bättre! matade och rapade honom för första gången igår, han var såå duktig. och också, jag är som gjord för uppgiften, haha.
   
dags att göra lite nytta!
 
   

on / off

Publicerad 2008-12-05 03:34:17 i Allmänt,

trots en powernap i eftermiddags så känner jag mig trött. begav mig hemåt redan lite i nio, kände mig nästan stressad över att komma hem och i säng, ingen aning varför. rusade oartigt förbi M, L och M där nere, slängde mig in i duschen, hoppade i pyjamasen, och nu ligger jag här. jag är off, fruktansvärt off. jag borde inte klaga, men jag gör det ändå. jag har släckt  lampan och allt för att ingen ska tro att jag är vaken och knacka på. om en stund sover jag nog.

imorgon är det fredag och jag jobbar 7.30 - 9 och 15.30 - 23.30. jag är glad att E kommer och sällskapar mig på kvällen. eller ja, jag är väldigt glad över att hon gör det. annars hade det varit hemskt. även om jag jobbar helgen så är jag glad att det är fredag, för varje fredag betyder lön, plus att imorgon får jag bensinpengar också.
  
   

iiiou!

Publicerad 2008-12-04 05:28:37 i Allmänt,

jag mötte nyss en främmande kvinna i köket, hon stod och blandade lite formula till micah. det gick runt i mitt huvud, vem var kvinnan? det är ständigt nya ansikten och att komma ihåg alla är omöjligt, men jag kände inte ens igen henne. då slog det mig plötsligt att det var vår homenurse, har aldrig sett henne förr men någoting sa mig att hon skulle komma ikväll. hon kommer en gång i veckan så att M och L kan få en natts sömn utan att behöva stiga upp vart tredje timme. det är lite väl bekvämta av dom kan man tycka, men vad vet jag. kan man, så varför inte?
 
ikväll förstörde B min delet/insert -knapp. vi satt och tittade på en film vi spelat in när han sitter naken med en gitarr i knäet och sjunger my only sunshine. det är en hiskeligt rolig video där man har svårt att avgöra om han sjunger eller gråter när han tar dom höga tonerna. anyway, när han såg filmen ikväll stod han på alla fyra och lutade sig över datorn för att komma närmre skärmen. plötsligt såg jag hur det började rinna ur hans mungipa, och dreglet hamnade rakt på delet/insert -knappen. när jag insåg att han skämdes över det fick jag hitta på att matt hade dreglad på min dator förra veckan också, då kändes det bättre för honom. haha. när jag skulle testa knappen nu ikväll insåg jag att den var fuktskadad.
 
nej, om man skulle sova kanske. har en del mejl att skriva men det får bli morgondagens projekt. och på tal om morgondag, sovmorgon till åtta har jag. det är visserligen bara en halvtimme men det är varmt välkommet! 
  

julklappar

Publicerad 2008-12-03 19:26:03 i Allmänt,

igår fick jag den första julklappan. ett prenumeration på hänt extra från mamma. gissa om jag blev glad när jag såg ett kuvert från allers bokförlag ligga nere på köksbänken. har redan läst genom den och väntar på att nästa ska komma. tror det ska komma en vartannan vecka eller något. 
 
det är fint väder idag, jättefint. dock är det lite kallt. men solen värmer på ganska bra. mina onsdagkvällar brukar fördrivas med top model i och med att jag jobbar, men förra veckan var det det sista. så ikväll ska jag sitta bänkad framför TVn klockan 8 och se när dom tänder julgranen på rockefeller center. det är helt sjuk att dom sänder det på TV här, men jag är dock bara tacksam för det :)
 
åkte till mallet efter vår frulle och handlade lite fler julklappar. bl.a. till olli! och mammas julklapp kom i måndags. så nu är det bara tre julklappar kvar, om jag räknat rätt. jensans julklapp vet jag att jag ska handla i NY, för jag vet att den finns där. resten är fortfarande en gåta, men jag kommer säker på något sen. 

på vägen hem köpte jag sushi, var så sugen på det. köpte ett 8-pack med massa olika sorter för att kunna hitta min favorit och köpa den hädanefter. ska äta det till lunch nu innan jag jobbar om 35 min. 
 
   

godnatt!

Publicerad 2008-12-03 05:09:14 i Allmänt,

det blev ingen spinning, det blev gym istället. och vad vi sysslade med är inget man kan kalla träning. snarare 35 minuters mys och mingel bland maskinerna. men jag gillade det, hihi. motivationen fanns inte där alls, hoppas på att hitta den snart igen. imorgon helst! :) det är nog förresten sista gången jag kan träna på gymmet innan jag får min jäkla gymkort, väntar fortfarande på summan jag ska betala. idag drog jag iaf den sista utsäkten; ni kan väl göra ett undantag? haha. jag kände mig pantad när jag stod där, men det fungerade för träna fick vi iaf. så ingen mer träning förän jag får mitt gymkort. efter gymmet gick vi till starbucks där Y senare sällskapade oss. gruppkram!
 
jag har redan sabbat mitt 2$ om dagen löfte. igår höll jag mig till 0$, alltså hade jag 4$ idag. men jag slösade 6$ :( det är ändå fruktansvärt bra mot vad jag brukar spendera om dagarna. dock köpte jag en julklapp till sara också men det räknas inte, det är ju ett måste. så jag är ändå nöjd.
 
även om jag tog en nap bredvid B tidigare idag så är jag ändå trött. imorgon jobbar jag mellan 7.30 - 9.00 och 14.00 - 21.00. även om det är en lång dag så brukar onsdagarna vara bra, precis som måndagarna. har inga stora planer mer än att jag startar dagen med en frulle på starbucks med Y och E + hennes lille pojk. och här i rydal med omnejd så kan inte en dag starta bättre :)
 

i'm better

Publicerad 2008-12-02 17:44:33 i Allmänt,

efter gårdagens grooova migrän börjar jag bli människa igen. jag är på god väg, men huvudvärkens finns kvar. och jag själv ser för jävlig ut. men det gör inget, bara denna huvudvärk kan försvinna. och mitt agg mot familjen försvann igår när jag märkte hur mycket dom brydde sig om mitt välmående. M kom med te, kylpåsar och värmde mat till mig. plus att hon hade doppat jordgubbar i choklad till dessert :)
 
väntar på att M och B ska komma hem från target, började jobba för en stund sen men dom är inte hemma ännu. jag gillar att dom drar ut på tiden :) om jag mår bättre under dagen så ska jag spinna med E ikväll, men vi får som sagt se hur jag mår. 
 
   

2$ om dagen . .

Publicerad 2008-12-01 18:42:54 i Allmänt,

förra veckan hade jag ingen kontroll över mina pengar alls. jag drog kortet hur som helst. så när jag kom till banken i dag för att lösa in min check fick jag en smärre chock över mitt saldo. så jag och E har gjort upp en plan, max 2$ om dagen. 16kr, det ska vi nog klara av. det är en kaffe på starbucks, och om man köper kaffet på starbuckskortet så får man gratis påfyllning. lunch och middag får hädanefter ätas hemma. för jag ska spara spara spara. visserligen tänker jag behålla båda klänningarna som jag köpte igår, haha, för jag kan inte bestämma mig för endast en av dom. men från och med nu ska jag vara hård mot mig själv. för när jag ska träffa syster i NY nästa helg så vill jag kunna unna mig.
   
om 15 min börjar jag jobba. då ska jag bara lägga mr B sen ska jag fortsätta med min tvätt. ska försöka ladda på mitt telefonkort också så att jag kan ringa pappa och berätta för honom vad jag vill ha i julklapp, hihi. och mamma, när du set detta, ring mig!
   
   

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela