fredag, och lite extra lycklig

Publicerad 2009-07-31 15:34:23 i Allmänt,

hur bra hade det inte varit om det hade varit fredag hela veckan? bra tycker jag, väldigt  bra. för vilket lyckorus jag vaknade med imorse. det kan vara för att en fin helg väntar mig, det kan det, men rent allmänt tycks jag alltid vara extra lycklig på fredagar.
  
john mayer - i dont trust myself with loving you

mamma-annica

Publicerad 2009-07-30 17:37:32 i Allmänt,


   
nu ska vi promenixa i det fina vädret. jag tror det kan bli en bra träning för mina magmuskler, haha. vi får se hur länge jag orkar. vagnen får följa med som en reservplan.

den mest godhjärtade människa jag känner

Publicerad 2009-07-30 16:57:43 i Allmänt,

jag har letat jeans shorts hur länge som helst nu, utan någon framgång alls. så idag slutade det med att jag tog fram saxen och klippte av ett par överbetalda jeans från AE. det kunde blivit katastrof, men det blev succé! och glader är jag.
   
idag är det missy´s födelsedag, 34 år ung fyller hon, det är ju herregud bara 11 år äldre än mig. jag känner att jag borde hylla henne här. fast jag vet att hon inte läser min blogg, det har vi kommit överrens om. men hon är en fin människa. aldrig någonsin, i hela min värld, så trodde jag att jag skulle få en hostmum som henne. hon är en klippa och den mest godhjärtade människa jag någonsin träffat. hon har räddat många dagar och motiga situationer, genom att bara vara sig sälv. all kärlek till henne!
 
PIPPI EFTERLYSER PLUTTE!

hang in there!

Publicerad 2009-07-30 03:14:06 i Allmänt,

två dagar kvar tills ljuvliga fredag..
två dagar kvar tills min weekend off..
två dagar kvar tills ocean city..
två dagar kvar tills jag får träffa m..
   
hang in there!

var går gränsen..

Publicerad 2009-07-30 02:47:23 i Allmänt,

.. på hur mycket man får låta det negativa påverka det positiva?
  
onsdag är lika med date night, och det är lika med mys i soffan för mig. helst med något gott i knäet, och någon bredvid mig. ikväll blir det dock utan bådadera. i vårt skafferi som kan likna sig en minimarket så fanns det inget som tilltalade mig. och oddsen att jag skulle kunna vara socail och trevlig ikväll är små, väldigt små. så det bli alldeles ensam framför top model istället, det får gå bra det med. men man kanske borde äta lite middag? ja..

jenny och jag - vi är som ärtor och morötter

Publicerad 2009-07-29 20:16:22 i Allmänt,

jag pratade precis med jensan, hon påstod att jag sagt att jag ville ta det lugnt första helgen när jag kom hem. att jag antagligen skulle vara för trött. jag påstår att hon ljuger. jag kan inte höra det komma ifrån min mun, kan ni? nä jag menar det. så vänner, var redo fredagen den 4e sept. då ska vi entra en dimma tjockare än någonsin förr. oooh!

i valet och kvalet

Publicerad 2009-07-29 15:39:07 i Allmänt,

imorse kunde jag välja mellan att somna om, eller att fånga dagen. för jag slutade redan 8.30 när barnen farit till skolan och micah somnat för nap. jag vet inte om starbucks är det sistnämnda, men nu sitter jag här iaf. strongt! plutten är på väg hit och lite senare blir det nog ett besök till mallet, missy fyller år imorgon. vad köper man till sin värdmamma/chef/vän? hon är bäst.
   

 
.. och det är jag och kollega också!

people never change

Publicerad 2009-07-29 02:28:38 i Allmänt,

vet ni en sak, klockan är snart halv nio och jag tänker redan somna in. förutom morgonens samtal med emma, besöket hos plutten i eftermiddag och stunden på datorn med taip, så har det här inte varit någon bra dag alls. det har inget med mitt schema att göra, inte heller att jag sovit lite eller att jag har hemlängtan. för så är inte fallet. och jag tänker tyvärr vara kryptisk - jag äcklas.

och förresten..

Publicerad 2009-07-28 17:11:33 i Allmänt,

förutom denna ap-värme, är inte moraldilemman det värsta som finns?
 
ps1. emma du är en ängel!
 
ps2. bira undra om vi i stunden luktar likadant? jag smörjde iaf mig precis med min cherry blossom lotion. det gjorde iaf att jag tänkte på dig :)

apa vilken värme!

Publicerad 2009-07-28 17:05:04 i Allmänt,

32C, jag dör. och att det är så kvavt gör det ännu värre. låg ute i solen i 30 min, sen var det dags för mig att gå in. antagligen 3 liter kroppsvätska fattigare, samt 75 fräknare rikare. nej, det blir till att spendera dagen i skuggan idag, om inte unomhus! när micah vaknar, vilket antagligen blir snart, så blir det iaf ett snabbt besök till starbucks för en iskaffe. jag har cravings, som vanligt.
 
och på tal om micah, som säkerligen nämns några hundra gånger om dagen i min blogg, så hade vi ett moment idag. inte ett sånt där vardagligt moment, som när han tittar upp mot en och ler eller ger av sig ett gulligt ljud. nej ett äkta moment. jag stod framför hans crib, bärandes på honom sådär på höften ni vet, och var redo att lägga ner honom. jag ger honom hans napp, han stänger ögonen i samma ögonblick, lutar huvudet mot min axel, och somnar direkt. vilken lite sötnöt! jag ville inte lägga ner honom. nej, det var ett äkta moment! hur ska jag en dag kunna lämna den lilla skrutten? vi som är ett sånt bra team.

"Your extension application is complete!"

Publicerad 2009-07-28 00:24:44 i Allmänt,

jag fick precis ett mejl från cultural care, Your extension application is complete. yeaaah! efter förmiddagens helvete som handlade om om jag skulle få mina credits för child.psych. eller inte, så är det en jättelättnad.
 
jag är trött, det har varit en lång dag..

vilken soppa!

Publicerad 2009-07-27 20:31:22 i Allmänt,

det har varit en minst sagt intressant måndag förmiddag. inga vidare kommentarer till det, förutom att jag i nuläget hatar delen i vuxenlivet som heter ansvar. bara själva ordet ger mig rysningar. men vad har man egentligen för val? fast ylva var att fint suport idag, och plutten lagade pannkakor som lite plåster på såren. fint!
   
det är som sagt måndag igen, och som vanligt så betyder det half day off. har jobbat i två timmar, och tre återstår. det kan vi nog klara. micah sover och jag la precis ner brody för nap. han somnade sittandes upp i sin säng, i skräddar ställning med huvudet mellan knäna. bekvämt? själv somnade jag till liggandes bredvid, men nu väntar lite lunch.
 
jag vet att jag upprepar mig, men det är attans vad fort tiden går. 36 dagar kvar. nu ska jag vara tyst om det ett tag.

atlantic city

Publicerad 2009-07-27 05:03:39 i Allmänt,




hahaha..
  
jag har faktiskt haft en väldigt bra helg. fredag kvällen var som sagt lyckat, bilderna nedan talar nästan för att den var lite för lyckad. lördagen spenderade jag till sängs, med endast ett kort stop i city för att säga hejdå till m. på kvällen jobbade jag. men plutten kom förbi med chicken teriyaki och ylva sällskapade också en stund, vilken gjorde det lättare. jag slutade inte förän vid halv två, men då hade jag sovit gott i någon timme med monitorna bredvid min säng. imorse gick jag upp med tuppen och strax därefter så kom plutten och hämtade mig. vädergudarna var på vår sida så det blev ett besök i atlantic city som planerat. och oh så härligt det var. hela dagen spenderades på stranden, och innan vi for hem ikväll så spatserade vi på boardwalken och gottade oss.
  
ännu en veckas arbete väntar mig, men också mångra andra roligheter. det finns mycket att se fram emot just nu. först kommer helgen, som är min weekend off. då väntar ocean city tsm med m och familj. sen jobbar jag ytterligare två veckor, och därefter åker jag tillbaka till ocean city för att spendera en hel vecka där tsm med min familj och hela tjocka släkten. och nu till det bästa - när jag kommer tillbaka så är det bara 1,5 vecka tills jag kommer hem till sverige. oooh! och tiden går så snabbt också, det är ofattbart. livet är bra!

jag vet att jag lever

Publicerad 2009-07-25 22:38:04 i Allmänt,

jag är inte den som är den, jag kör gärna en dubbel, men om jag fått frågan ikväll så hade jag nog tacka nej. gårdagen sög musten ur mig, nätt beskrivet. men skoj hade jag! väldigt skoj.
   

panter tanterna

Publicerad 2009-07-24 19:58:50 i Allmänt,

jag återgick till sängen, för tjugo min, sen vaknade micah. vi klädde på oss och körde upp till mallet för att möta plutten. startade med en starbucks där vi blev utstirrade av fyra äldre damer som var som kopier av panter tanterna. jag gick i från mallet en kjol, klänning och hatt rikare. och några dollar fattigare. men ack så mycket gladare. plutten köpten en matchande solhatt. så fina vi kommer vara på söndag! och väldigt ansvarsfullt skyddande från solen.
   
nu ska jag vika tvätt, göra mig en smoothie och titta på lite sex and the city. pojkarna sover gott. tre och en halv timme kvar, sen är det ljuviga fredag. yeaah!

sängen vs. sysslor

Publicerad 2009-07-24 15:55:06 i Allmänt,

jag kunde ha varit piggare en morgon som denna. micah napar, och jag funderar starkt på att gå tillbaka till sängen. å andra sidan har jag en del att göra också. tvätten ska vikas och läggas in. plus att jag har massa papper som borde fyllas i. både till min visum ansökan och till min andrahans uthyrning. för ja, jag har äntligen hittat en vettig människa som jag kan se bo i min lägenhet i ett år. vilken lättnad. åh mina ögon vill bara falla ihop, det blir nog sängen en stund till..

no shower - happy hour

Publicerad 2009-07-24 05:21:43 i Allmänt,

min torsdag har varit bra. micah tog den bästa napen någonsin. jag hann städa rummet, napa och äta lunch. sluta runt sex, duchade, och begav mig hem till plutten. chibba, dibba och budweisers framför phillie's. gott snack!
     
imorgon är det ljuvliga fredag (denna meningen tycks förresten återkomma varför torsdag) och jag ser fram emot helgen. har inte så vääldigt mycket planerat, det är någ det som gör den så bra. morgondagen är oviss och lördagkväll jobbar jag. på söndag blir det atlantic city om vädret tillåter, vilket jag verkligen verkligen verkligen hoppas att det gör. så fall blir det en heldag på beachen.
 
och på tal om beachen, jag måste dela med mig av detta; är det inte konstigt att vi där hemma säger after beach när man här i ett faktist engelsk-talande land inte använder sig av den frasen? här det är no shower - happy hour. jag föredrar nog faktist det sistnämnda. det klinger lite bättre och känns roligare på något sätt.
  
nä, det var allt. godnatt!

grattis sara!

Publicerad 2009-07-23 20:15:38 i Allmänt,


  
älskade sara fyller 24 år idag. grattis kära du!
   
jag tycker om mitt philly, men fan inte trafiken här. i förmiddags när jag skulle köra hem så stod det helt stilla på väg 76. h e l t s t i l l a !  en och en halv timme tog det mig, vanligtvis tar den en halv timme. jag höll på att bli tokig. ändå är det fyra filer åt varje riktning. hur fan är det möjligt? jag hann till och med sminka mig i bilen..
   
idag är det tråkigt väder, väldigt tråkigt väder. regnigt och kvavt. ett typiskt huvudvärks väder. och jovisst har jag huvudvärk, en dunkande sådan. det beror nog på hög tankeverksamhet också. men sova ut fick jag iaf göra imorgon, började inte förän närmre tolv idag. gott snack! nu napar micah och jag funderar på att göra detsamma så att jag kan vara på topp inför min och pluttens myskväll.
  
emma, jag saknar dig!

semester!

Publicerad 2009-07-23 02:06:37 i Allmänt,

det är vad jag skulle kunna kalla detta, iaf i jämnförelse med hur jag annars har det. för brody och dahlia är på sleepover hos deras farmor och farfar. vilket betyder att jag har bara micah, idag och imorogn. och vilken skillnad! det är inte ens en börda, snarare roligt. vi kan göra vaaad vi vill. som i eftermiddag när jag började jobba runt tre igen, så åkte vi till mallet och gick runt lite. efter det körde vi till plutten och roade oss där någon timme. när det närmade sig läggdags så åkte vi hem och nu har han sovit i över en timme. som sagt, semester!
 
ikväll är det datenight så här sitter jag i soffan, tittar på sex and the city och äter ahlgrens biler. IKEA var förresten lika ljuvligt som vanligt. mindre trevligt var dock att vi åt så vi att vi höll på att spricka. jag åt 14 köttbullar, plutten åt 21. på det åt vi potatismos, sallad, chokladkaka och gratiskakor från foodmarketen. där stötte vi förrsten på massa svenska affärssnubbar, trevligt att det svenska folket i USA flockas till IKEA, haha. anyway, förutom lite frukt så har jag inte ätit sen dess och jag mår fortfarande illa. jag har lärt mig en läxa.
     
vad som också är nytt för dagen är att vårt mission går med en spikrak kurva uppåt. jag ler! samt att ärligheten som jag så högt uppskattade inte varade så länge. det ler jag inte åt.
   
tillbaka till topmodel!

ge mig filmjölk!

Publicerad 2009-07-22 15:30:33 i Allmänt,

jag skulle precis äta frukost och insåg att jag hade gjort vad som helst för filmjölk just nu, gud som jag saknar det. allt från vanlig a-fil till blåbärsfil och hallon- vaniljfil. jag är trött på dom små färdigpackade portionerna av oatmeals och likaså toastade mini bagels med whipped på. efter nästan tio månader så har det kommit till att bli lite enformigt. knäckebröd, tunnbröd och kaviar står högst på handlelappen idag!

tidskillnad?

Publicerad 2009-07-22 13:29:16 i Allmänt,

min tisdag avslutades bra inne i city, med phillie's och mat. när jag låg och sov på soffan runt elva så ringde bruce. jag sov, och hon var vaken. och då ska det tilläggas att det är sex timmars tidskillnad, haha. vi har skypedate i eftermiddag, jag längtar redan.
 
nu väntar jobb två timmar sen är jag ledig lääänge fram tills jag börjar vid tre och jobbar till nio. en bra dag. jag och plutten ska till IKEA och fräscha upp vårt svenska matförråd.
  
hörs sen!

effektiviteten själv

Publicerad 2009-07-21 17:53:46 i Allmänt,

oj så effektiv jag har varit är dag. det är inte ens lunchtid och jag har redan;
  
- tvättat, torktumlat, vikt och lagt in 4 maskiner tvätt
- skrivit annonsen till min lght som ska läggas ut igen
- gjort klart större delen av visum anslkan
  
detta kan vi tacka micah för, som faktist tog en ordentlig nap imorse på två timmar. jag älskar när han gör teamwork med mig på morgonkviste. det finns inget bättre. då hinner jag göra mig ordning och äta frukost i lugn och ro. nu har han precis ätit klart så vi kör nog upp till target och köper lite shampo och andra nödvändigheter till mig.

tisdag och regn

Publicerad 2009-07-21 16:13:56 i Allmänt,

regn, regn, regn. jag vaknade till och med mitt i natten av att det smattrade mot mitt fönster. det var längesen vi hade en regndag i abbington. men annars är det bra, har varit duktig och fortsatt med min visumansökan. skrivit ut en checklista så att jag inte missar något. nu förstår jag varför emma var så nojig med henne!

är det tillåtet att vara så lyckligt lottad?

Publicerad 2009-07-21 06:05:10 i Allmänt,

45 dagar kvar! jag gillar min lilla nedräkning, den är som ljuset i tunneln. nu menar jag inte att livet här är som en mörk tunnel, för livet här är toppen, men jag saknar mina vänner väldigt väldigt mycket. och min familj. men det är nästan lite obehagligt vilket liv man faktist har skaffat sig här, och det gör det lite till att man faktist har två liv. den ena foten är hemma i sverige, där jag vill hålla kvar till att jag tycker om och har kärt. den andra foten är här, där allt är nytt och spännande. ibland förvirrar det mig vad jag känner inför det hela. men innerst inne vet jag att jag älskar det. både det jag har där hemma, och det jag har här. samtidigt skrämmer det mig att veta att livet här bara är tillfälligt. två år. t v å  å r, sen är det över.
  
i övrigt har det varit en bra måndag. sovmorgon, aaah! startade morgonen med en kaffe tsm med ylva i city innan vi begav oss hemåt. sen väntade en eftermiddag med jobb och efter det så bjöd jag in mig själv till plutten som så snällt hjälpte mig med min visumansökan. tack tack! nu är det bokat och klart, känns hemskt skönt att ha fått det gjort! vi avslutade med lite chips, öl och the hangover. jag hann se en timme, sen närmade sig min cerfew och det var dags att åka hem, men haha(!) så rolig den var!
   
nu väntar sängen, godnatt!

sea isle, NJ

Publicerad 2009-07-20 19:20:04 i Allmänt,

jag har haft bra helg, en alldeles underbar helg skulle jag vilja säga. vi startade fredagen med en frulle på south st diner och anlände i sea isle redan lite efter tio. bettan gjorde ett bra jobb må jag säga. ölen var på kylning i kylväskan, snacksen var inköpt, och vi var redo för en dag på stranden. det hade varit en större glädje om det hade varit en solig fredag, men vi hade det bra ändå. jag har alltid avundas männirskorna som haft hotell direkt nere på stranden eller ett block upp, men den här gången var det min tur. på kvällen intogs det seafood nere i hamnen och när jag somnade in långt efter midnatt så var mina ögon röda som två stoppljus.
  
lördagen startade något segt, men vi tog oss upp och möttes av en strålande sol. ljuvligt! hela dagen spenderades på stranden, och jag vill ge mig all cred i världen för att jag inte brände mig. på kvällen körde vi upp till ocean city där vi spatserade på baordwalken och åt en väldigt väldigt efterlängtad middag.
  
söndagen var lugn, resten av sällskapet lämnade och det var bara jag och m kvar. vi spenderade också den soliga dag på stranden tillsammans med snacks, min bok och strandtennis. jag vet inte hur det gick till, med tanke på hur mycket jag smörjde mig, men jag lyckades bränna mig. mina ben och min hårbotten är en färgskala i sig, och magen en tredje sådan. ansiktet klarade sig undan, det är jag evigt tacksam för. framåt kvällen tog vi, tillsammans med alla andra strandmänniskor, oss hemåt. det tog dubbelt så lång tid som på vägen dit. det var skönt att komma hem till philly och inte känna sand i vartenda litet veck. after all; borta bra men hemma bäst.
   
nu är jag tillbaka till verkligheten och jobb igen. it sucks! men jag har haft en underbar helg, bättre än vad jag någonsin kunde föreställa mig! fint väder, väldigt väldigt trevliga människor och roliga kvällar. muah!
   
ameran var med, men lämnade sorgligt nog aldrig sitt fodral. så jag får avsluta detta inlägg med en stulen bild. liyckligtvis beger jag mig tillbaka hit nästa helg. och i mitten av augusti väntar en veckas semester tillsammans med familjen, till just ocean city!
 

the naper of naps

Publicerad 2009-07-16 21:16:42 i Allmänt,

idag var det första gången på säkert ett halvår som jag fick och la mig igen efter att barnen hade åkt iväg till camp, och micah somnat in för sin nap. men det var skönt, för jag var så trött. vaknade en timme senare och då var jag mer människa än timmarna tidigare. när micah vaknade åkte vi till plutten och där vi spenderade någon timme. dock är det liiite för kvavt idag för min smak. det lär säkert åska en hel del ikväll.
     
lyssnar på john mayer, pillar lite på mitt rum och försöker få ihopa en någorlunda liten packning inför helgen. dags att koncentrera sig på det nu. vi hörs sen!

hurra!

Publicerad 2009-07-16 06:08:32 i Allmänt,

min vääldigt långa dag är avklarad, och imorgon väntar mig en exakt lika lång. dock klagar jag inte, för jag har haft en jättebra dag tillsammans med barnen. under hela min arbetsdag, så har jag haft dom helt för mig själv. det händer alldeles för sällan. plus att imorgon är det min sista arbetsdag för denna veckan. för minns ni, jag är ledig på fredag och i helgen. hurra!
    
nu sluter sig mina ögon..
godnatt!
  
 
 
jag letade efter en bild på mig och taip, och hamnade i min big NONO - map. jag kan direkt se varför denna bilden hamnade där, haha. jag saknar dig. vi ses snart! hihi.

plutten och hans pool

Publicerad 2009-07-15 20:11:35 i Allmänt,

jag är jätteglad att plutten har anlänt till abbington, och inte bara för att han har pool ;) där har vi iaf spenderat förmiddagen. sen hämtade vi upp brody på camp och nu ligger han och sover. micah har lyckats övetra någon slags överskott energi, jag önskar att den försvann så att vi alla skulle kunna ta oss en sköönt nap. haha.
     

visum ansökan

Publicerad 2009-07-15 16:05:45 i Allmänt,

morgonen har ägnats åt att fylla i min visum ansökan. OMG! det är tusen nummer, adresser och datum som ska fyllas i. vilka länder har jag besökt de 10 senaste åren, och när? hmm. och vem är min tredje senaste arbetsgivare och mellan vilka datum var jag asnälld där?
 
jag har tagit en piten paus från det nu, ska sätta mig ute i solen och dricka lite iskaffe. jobbar hårt på min bränna inför min helg på stranden, haha. ja för jag vill ju inte blända folk.

så bra vi hade det

Publicerad 2009-07-15 03:45:21 i Allmänt,

  
här sitter jag och dinglar med benen i polen på rhodos. som jag längtar tillbaka. vänner, så bra vi hade det. både första och andra året. hade inte fler bilder på denna datorn, men jag ska säga er att det finns en heeel del godbitar. 
 
min nerladdning fungerade bra så nu är det jag som startar filmen och börjar snaska mitt choklad. godnatt!

så som i himmlen

Publicerad 2009-07-15 01:39:09 i Allmänt,

ligger spänt och väntar på att min nerladdning av så som i himmelen ska bli färdig. hoppas den funkar! jag hade lite cravings efter svenska filmer i eftermiddags och det var den första jag kunde komma på. jag köpte också 85% -igt choklad när jag var och hämtade ut min medicin, gottigt.
 
här om veckan såg jag en svensk skräckfilm tsm med m. vi hittade den på en lista över den 10 värsta skräckfilmerna från de 10 senaste åren. den handlade om vampyrer och var rälig, och det värsta med den var att sten frisk från tre kronor var med i den. jag hade mardrömmar senare på natten. uuh!
  
filmdags!

en tisdag att minnas

Publicerad 2009-07-14 23:12:38 i Allmänt,

jag vill inte klaga, men jag måste. men tillåt mig att säga, såhär nu på eftermiddagen kan jag egentligen bara skratta åt det. hur illa får en morgon egentligen bli?
  
1, jag vaknar hela natten över att min rygg gör något så hemskt ont. när jag stiger upp runt 7 så är det inte väldigt långt ifrån samma smärta som i januari när jag var sängeliggandes i fem dagar. men jag tar mig upp.
  
2, läser min mejl och ser att kvinnan som ska hyra min lägenhet inte längre är intresserad eftersom inte bredband ingår. hu? ursäkta? det stod i annonsen som jag la ut. fitta.
  
3, kommer ner tjugo över sju för att knapra lite tabletter innan jag börjar, och får redan på att en nära släkting till famlijen här har gått bort.
  
4, begravningen är imorgon, och det vore omänskligt av mig att säga nej till att jobba extra. detta gör att min halv tolv - sovmorgon försvinner och jag börjar sju istället.
      
fuck fuck fuck fuck! värst av allt är min rygg. jag hatar den, och antagligen kommer allt från fotbollsmatchen igår. något måste jag har gjort fel? dagen idag har varit hemsk och jag har kännt mig som ett invalido. nu har jag fått medicin utskriven och jag hoppas att vara i form tills på torsdag, senast fredag. fram tills dess är det bara vila vila vila som gäller. i januari hjälpte det snabbt, så jag får hoppas på det nu med.
  
nu ligger jag min säng, och här har jag legat hela eftermiddagen. jag hade som sagt en jätterolig kväll framför mig i city, där jag skulle stanna tills imorgon lunchtid när jag skulle börjat jobba. men istället blir det sängen hela kvällen och en start klockan sju imorgon bitti. som det kan gå. min semester kan inte komma mer lägligt!

som ett barn på julafton

Publicerad 2009-07-13 20:46:17 i Allmänt,

jag är nervös inför matchen ikväll. jag kan inte minnas senast jag spelade fotboll på allvar. haha. äsch det kommer säkert gå bra, om inget annat så blir det säkert skoj! kul att få träffa matt iaf!
 
idag har jag och plutten tvättat min bil. heja oss! den var i enormt behov av en tvätt. och på allvar, så bländade den oss när vi kom ut från starbucks. man fick kisa! nu är jag hemma och jobbar igen. pojkarna sover och jag har precis ätit lunch. pratade med emma för en liten stund sen, som jag saknar henne här i min vardag. och mamma, hon är och campar den lille.. avundsjuk är jag! 

dagen efter själv dagen efter

Publicerad 2009-07-13 15:35:54 i Allmänt,

jag vet inte hur det är möjligt, men jag har lyckats med bedriften att fortfarande vara bakis dagen efter själva dagen efter. jag är fortfarande öm i kroppen och föredrar att röra mig lååångsamt, långsamt. men det får det vara värt, för jag skakade rumpa som aldrig förr och avslutade natten med en philly cheese steak på south st. jag slöt ögonen vid fem på morgonen och vaknade två dagen efter, precis som dom gamla tiderna på slagthuset. jag gillar det ;)
  
nu har jag precis fått i mig en staidg frukost bestående av en tinkerbell yougurt. micah sover och molnen har försvunnit så nu är det jag som beger mig ut i solen. hörs sen!

oj oj oj..

Publicerad 2009-07-13 13:26:27 i Allmänt,

.. vad jag är trött! jag vaknade upp för en liten stund sen till ett molnigt rydal. jag vill ha sol! massa sol. ohwell! nu jobbar jag två timmar sen är jag ledig lika länge. har massa måste-ärende att göra, helst hade jag bara gått tillbaka till sängen. så kanske det blir också.
 
ikväll är det soccer! :)

sittandes i min säng denna söndagkväll..

Publicerad 2009-07-13 04:45:42 i Allmänt,

.. kan jag inget annat än att konstatera att jag har haft en toppen helg. varm av lycka, det är vad jag är.
   
men nu är helgen slut och framför mig har jag fyra tunga arbetsdagar. låånga om inget annat. men lägg märke till fyra arbetsdagar. för yeaah, jag har långhelg. hurra! tre dagar i sea isle med massa sol och sandstrand väntar på mig. jag längtar!
  
mer jag har faktist inte att säga ikväll. jag är trött och tänkte somna in alldeles strax. jag har massa sömn att ta igen efter helgen. godnatt!

soliga fredag

Publicerad 2009-07-10 20:39:19 i Allmänt,

äntligen är det fredag, ljuvliga fredag, it keeps coming back. dagen har hitills varit bra. jag och micah spenderade förmiddagen hemma hos plutten som har en pool. en vääldigt fin pool. efter någon timmes lek var det dags att åka hem för naptime. nu sover båda pojkerna och jag själv har också tagit mig en liten nap. 
 
det är svensk sommar här borta i staterna, och jag älskar det. den där kvava värmen har hållt sig borta hela veckan, och det har varit solesken med några svalkande vindar då och då. fast man får väl passa på att njuta, för enligt väderprognoserna så ska det komma tillbaka till nästa vecka.
 
tjiing!

plutt-jävel

Publicerad 2009-07-10 05:14:19 i Allmänt,

det blev inga extra timmar för mig. jag insåg att jag behövde ha min fritid för att faktiskt uppskatta tiden då jag arbetar. så jag tog mig till mallet och köpte ett par träningsshorts, för att sedan bege mig till starbucks för att läsa min bon i någon timme, is there anyone out there? emma, vilken bok. jag är som uppslukad av den! kvällen spenderades tsm med plutten. plutten och jag, vi är goda vänner..
 
nu väntar som sista minuterna på breaking bad, sen är det sängen som gäller.
 
godnatt!

klirr i kassan

Publicerad 2009-07-09 19:13:18 i Allmänt,

då slutar man om lite mer än av timme. det är nästan en konstig känsla att redan sluta halv tre. förutom i fredags, så kan jag inte minnas senast jag gjorde det. men ack så skönt! men ändå sitter jag här och blir lite pengagalen, ska jag kanske fråga om hon behöver mig några extra timmar? lite klirr i kassan skulle ju inte skada. det hade suttit väldigt bra faktiskt. äh, vi får se. nu väntar lite lunch!

JAAA!

Publicerad 2009-07-09 16:36:35 i Allmänt,

denna morgon har ägnats åt att skriva klart min andra uppstas. gud så skönt det känns nu, vilken lättnad! nu är det bara att vänta på att mina certifikat ska dumpas ner i brevlådan.
 
JAAA!

soccer och solfrossa

Publicerad 2009-07-09 05:12:00 i Allmänt,

monday outdoor soccer league, här snackar vi grejer. haha. ska börja spela något korpen-liknande varje måndag kväll i sommar, med start måndag. tillsammans med matt och hans vänner. jag är redan lite nervös, och jag vet inte vad jag har gett mig in på. men imorgon är det jag som beger mig upp till mallet för att leta fotbollsskor. undra om jag kan hitta begagnade någonstans? det hade varit skönt för både mina fötter och min börs.
  
gud så bränd jag är, och ryggen är värst. besökte polen lite snabbt idag, låg och läste en stund sen begav jag mig hemåt igen. det är hemskt så ont det gör. jag får nog somna in på magen inatt. och redan har jag solfrossa. uuh :( men det positiva är väl att jag bygger upp lite bränna inför nästan helg..
  
godnatt!

andra ronden

Publicerad 2009-07-08 23:24:07 i Allmänt,

har precis vaknat upp efter en lååång nap, den satt fint. har inte riktigt vaknat ännu men det är dags att gå in i andra ronden för dagen, jobbar 5.30 - 9. hoppas på att barnen somnar in så snabbt så möjligt så att jag kan få avnjuta ett avsnitt av breaking bad.

ett glädjerus

Publicerad 2009-07-08 19:10:28 i Allmänt,

ooh om 30 minuter slutar jag, sen är jag ledig till 5.30. YEAAH!
 
vad för grön kommer egentligen upp på era datorer?
äppelgrön? ärtgrön? skrikgrön? spygrön? neongrön? hjälp!

ett inlägg om ärlighet

Publicerad 2009-07-08 07:18:11 i Allmänt,

jag skulle kunna skriva ett helt inlägg om ärlighet, hur högt det borde värdesättas. jag har inte uppskattat det riktigt innan, i förvirring över hur jag skulle kunna hantera de kanske? men nu, i skrivande stund, så uppskattar jag ärligheten mer än något annat. kryptiskt ordbajsande, men så får det bli ibland.
     
min tisdag har varit bra, jättebra. en lugn dag tsm med micah, som faktiskt sammarbetade med mig idag på bästa möjliga sätt. när jag sov, så sov han snällt. när jag var vaken, så var han glad och vaken. när jag ville se O.C, så vill han leka med sina plastgrönsaker på golvet bredvid. teamwork!
  
kvällen var också bra. all-you-can-eat sushi tsm med mike. m-m-mm. fast till min besvikelse fick jag bara ner femton, sällskapet däremot fick ner mer än det dubbla. jag skyller på att det var två månader sen jag tog mig an det sist, plus att jag efter spekulationer inte hade utvidgat min matsäck tillräckligt under dagen. men det var fint ikväll, väldigt ifint.  
  
tiden har runnit iväg lite sen jag kom hem och i säng, klocka är snart halv två och jag har gjort absolut ingenting i en timme snart. pillade lite på min blogg men jag insåg snabbt att jag var lite för trött för att förstå alla koder. jag för ta mig an det imorgon.
  
godnatt mina kära!

micah och jag

Publicerad 2009-07-07 17:30:10 i Allmänt,

efter en timme ute i solen var det dags att gå in igen, moln öööverallt. men det är fortfarande inte kvavt. min förmiddag kommer i övrigt att ängas åt att tvätta, torktumla och vika. har precis städat upp på rummet också, så redig jag känner mig. dock skulle min garderob behöva sig en riktig genomkörare, fast det får bli nästa projekt. resten av min dag kommer enbart att spenderas med micah. jag får se vad jag hittar på till oss. i love it!

s o l

Publicerad 2009-07-07 13:28:39 i Allmänt,

det blev sol idag, och än sålänge är den inte täckt av moln. och än sålänge så känns det inte för kvavt eller klibbigt. yeah!
 
igår firade jag 9 månader i staterna. det känns nästan lite konstigt, känns som jag varit hemmifrån i en månad, men som jag bott här i ett år. förvirrande.
 
jag har inte den blekaste hur jag ska hantera det..

america, fuck yeah!

Publicerad 2009-07-07 05:19:56 i Allmänt,

bloggen har varit otroligt död sen i torsdags. jag däremot, jag har varit otroligt levande. åkte vid lunchtid när jag slutet i fredags, och kom hem vid lunchtid idag. hela helgen har jag firat 4th of july, och att jag faktist är i USA just nu. med en amerikansk flagga i ena handen och med en röd plastmugg i andra handen, omringad av amerikaner, så kunde jag inte känna annat än america, fuck yeah! jag har med andra ord haft massa massa kul. stundtals för kul.

annars har det varit en bra dag. i eftermiddags passade jag på att ligga ute i solen lite, den där kvava hemska värmen har varit försvunnen under helgen och idag så jag fick passa på lite. vanligtvis är det ju risk för att klibba ihop med en främmade förbigående människa. så hemskt är det. ikväll köpte jag och plutten lite kött och hade bbq och mys i hans trädgård. vi tänkte tanken att tvätta bilarna, men längre kom vi inte. det får bli ett projekt för veckan. jag pratade också med emma idag, jag saknar henne såå. det kändes också hemskt tråkigt att jag inte kunde dela marias och jennys dag med dom. men jag hoppas, och tror, att dom hade det jättebra. jag såg bilder, och det såg såå fint ut.
  
imorgon hoppas jag på SOL!

4th of july

Publicerad 2009-07-03 04:56:20 i Allmänt,

en öl i den ena handen och en cigg i den andra, splaskandes med fötterna i polen, till trallvänlig musik. nu är det sommar.
    
och på tal om sommar, midsommar för mig var ingen hit alls, jag kände inte ens av det. istället får 4th of july bli sommarens högtid. det kan bli spännande, och om inget annat så kommer det nog bli jäkligt skoj. helgen ser ut att bjuda på grill, bad, öl och solsken. ljuvligt! 
   
nej mina ögonlock faller ner i skrivande stund. det är dags att lämna in nu. vi hörs igen efter helgen, far iväg vid lunch imorgon och är hemma igen på måndag skulle jag tro. men min svenska telefon följer med i svängarna, det känns tryggast så. men ha en underbar helgen!

dollarn.nu

Publicerad 2009-07-02 15:07:11 i Allmänt,

jag såg nog dom första minuterna av filmen sen lämnade jag in, men en chokladbit i munnen som verkligen hade gjort sitt när jag vaknade upp en stund senare. haha. uuusch! jag känner inte mig märkbart piggare, men det kommer nog.
  
jag följer dollarns värde ganska slaviskt, och den senaste tiden har den börjat gått ner. inte mycket, men liiite då och då. upp går den iaf inte. den har legat på 8 något att bra tag nu är den nere på 7.74.  jag är lite rädd att den ska sjunka maassa nu dom kommande två månader, så att mina dollar inte ska vara värda något alls när jag ska växla till kronor. kanske man borde växla in lite redan nu? hmm.

dead poets society och marabou

Publicerad 2009-07-02 03:01:40 i Allmänt,

au pair mötet är avklarat. det krävs ungefär 12 signaturer och 6 credits av mig för att kunna stanna i staterna i 12 månader. det är väl inte så farligt? nä. men jag tog mig snabbt hem, hoppade i duschen, och nu några minuter senare så ligger jag i min säng. jag har dock hunnit med att prova min klänning en gång till, den är en dröm. en dröm för $24, som hittat! den känns lika fin och gjuten som förra årets midsommar klänning. mmm..
  
klockan är 21 och nu vänter dead poets society och marabou choklad på mig. förresten, när tänker någon skicka den nya smaken till mig, marabou sommar? den låter hiskeligt god och jag kan absolut inte vänta tills september. so come on :) hihi.
   
godnatt!
 
jag älskar min familj här, det gör jag, så misstro mig inte. men jag älskar inte mitt schema. och jag är jätteglad för ylva och jacob, det är jag.

.. för det var jag värd!

Publicerad 2009-07-01 18:45:28 i Allmänt,

jag unnade mig iaf en klänning idag, det var så längesen jag gjorde sist så det var jag minst sagt värd. plusatt jag har varit hemskt duktig och lagt undan massvis med pengar till min sverige resa dom senaste veckorna. den ska bäras på lördagens firande.
 
är den inte vacker? micah började gråta när jag provade den, jag lovar att det var för att den var fin. vad annars liksom? :)
 

vart ligger rättvisan?

Publicerad 2009-07-01 18:22:40 i Allmänt,

det är många saker jag inte kan förstå just nu. som att det är första juli idag, har redan halva sommaren gått? och om redan halva sommaren har gått, hur är det möjligt att vara så blek som jag är då? jag var mer solbränd under våren än vad jag är nu. sen förstår jag heller inte hur det är möjligt att jacob och ylva bara jobbar någon timme om dagen, om dom ens jobbar, medans jag i snitt jobbar nio timmar om dagen. vart ligger rättvisan? jag önskar såå att jag hade fler timmar på dygnet, eller fler dagar i veckan. för just nu räcker det inte till,  jag behöver mer fritid till att få göra precis vad jag vill. förra fredagen jobbade jag bara åtta timmar, jag var dö lycklig över det. fram tills jacob snabbt påminde mig om att det är en full arbetsdag hemma i sverige. då landade jag på jorden igen. nä, var fan är rättvisan? ironiskt nog så är det dags att gå tillbaka till jobb. har ytterligare sex timmar att klara av innan jag stressar iväg till juni månads au pair möte.
  
GE MIG HELG!
GE MIG ENERGI!
GE MIG SOL!

5 dagar, 24 timmar om dygnet

Publicerad 2009-07-01 04:47:02 i Allmänt,

det har varit en varm men bra dag. dock jobbade jag tio timmar vilket var ganska segt. men jag hann med en timme i solen imorse, plus att jacob kom och sällskade under förmiddag. eftermiddagen var den sega delen av dagen, vi hade strömavbrott i tre timmar då jag kunde göra absolut ingenting alls. ikväll tog jag och jacob oss upp till avelthorp för lite tennis. vi tänkte att det var dags att röra på fläsket lite. vi var inga nadal och federe precis, men roligt var det! vi avslutade kvällen med en frappuchino på starbucks, det var vi värda.
  
nu sitter jag och tittar igenom mappen från när vännerna var på besök. det är helt otroligt. jag var genuint lyckligt 5 dagar i sträck, 24 timmar om dygnet. om 2 månader kommer jag hem, då ska det skaffas nya minnen, och nya bilder. tills dess får jag bjuda på lite gamla.
  




Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela